[update] Rellen in Bossche 'SBS6-wijk'

Het is vannacht tot relletjes gekomen in de Graafsewijk in Den Bosch na een uitzending van de omstreden SBS6-serie 'Probleemwijken'. Bij twee woningen zijn ruiten ingegooid. Ook werd er huisraad op straat gesmeten en in brand gestoken.

De politie van Den Bosch heeft ťťn stenengooier aangehouden. Kennelijk vermoedde men vůůr de uitzending van het programma al problemen, want de betrokken bewoners waren reeds ergens anders ondergebracht. In het programma kwam onder meer een man aan het woord die verklaarde pedofiel te zijn.

De Graafsewijk kwam in 2000 ook al in het nieuws toen er hevige rellen uitbraken nadat de politie Pierre Bouleij, die lid was van de harde kern van supporters van FC Den Bosch, in zijn huis had doodgeschoten.

Update 08:58
De man wiens huisraad werd vernield, ene Willem, vertelde in het SBS6-programma dat hij in het verleden seks had gehad met zijn 8-jarige stiefdochter. De politie, die op de hoogte was van de uitzending, had de man vooraf al geadviseerd onder te duiken.

Foto Brabants Dagblad, Marc Bolsius
Huisraad van Willem

In het programma kwamen ook boze inwoners van Den Bosch aan het woord die hun huis waren uitgezet omdat ze een wietplantage op zolder of in de schuur hadden. Daarbij voerden de bewoners voor de SBS6-camera acties bij het huis van CDA-burgemeester Rombouts, en spraken ze met een wethouder. Dit gesprek verliep niet naar tevredenheid van de bewoners, waarop ze harde acties aankondigden. De boze bewoners verwijten de burgemeester een asociaal beleid. Ze vinden dat pedofielen en verkrachters beter behandeld worden dan mensen bij wie een wietplantage in huis is aangetroffen. Bij uitzetting wegens wietteelt hebben de huurders drie jaar lang geen recht meer op een nieuwe huurwoning in Den Bosch.