Voetballers Newcastle slaan elkaar veld uit

Icoon Sport nieuwsDe Engelse voetbalclub Newcastle United leverde in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa geen beste prestatie. De ploeg van Nederlander Patrick Kluivert eindigde de wedstrijd met slechts acht spelers. Voetballers Lee Bowyer en Kieron Dyer, beiden spelend voor Newcastle, gingen met elkaar op de vuist en werden weggezonden.

Eerder had Steven Taylor al een rode kaart gepresenteerd gekregen vanwege een opzettelijke handsbal in het strafschopgebied. Daarbij ging de wedstrijd ook nog eens met 3-0 verloren, een stand die al bereikt was toen tien minuten voor het einde bij Bowyer en Dyer de stoppen doorsloegen. Naar verluidt ging aan de vechtpartij een woordenwisseling vooraf. Spelers van beide teams moesten de twee kemphanen uit elkaar trekken.

Bowyer en Dyer verschenen na afloop van de wedstrijd met teammanager Graeme Souness op een persconferentie. Ze wilden niet ingaan op vragen, maar boden hun excuses aan. "We zijn ploeggenoten en we waren het niet met elkaar eens, maar we horen niet te vechten voor de ogen van 50.000 toeschouwers", verklaarde Kieron Dyer.

Lee Bowyer en Kieron Dyer, beiden van Newcastle, gaan met elkaar op de vuist
Bowyer (links) en Dyer vliegen elkaar naar de keel

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!