Vijfjarig meisje zet school op stelten

Icoon opmerkelijk nieuws In Florida werd een vijfjarig meisje geboeid en meegenomen door de politie nadat zij een uitbarsting had op school. Het jonge meisje gooide met boeken en dozen, trapte een leraar tegen de schenen, sloeg een assistent-directeur in de maag en kraste op de muren van de school.

De klasgenootjes moesten boontjes tellen als deel van een wiskundeoefening aan de Fairmount Park basisschool, toen het kleine meisje zich opeens begon te misdragen. Hierop heeft de leraar besloten om haar een andere opdracht te geven waardoor het kind verontwaardigd werd.

Minuten later zat het meisje in een politiewagen. Haar handen waren geboeid met plastic banden, haar enkels met echte handboeien. "Ik wil niet de gevangenis in gaan", riep ze na haar arrestatie. Er werden vervolgens geen klachten ingediend en het meisje mocht met haar moeder naar huis.

De politie vond dat hun acties gepast waren, terwijl de school er niet bepaald blij mee was. "Wij zouden nooit willen dat vijfjarige kinderen gearresteerd worden", zei Michael Bessette, de hoofdopzichter van het district van de campus.

Het probleem zat volgens hem in het feit dat de verkeerde politie geroepen werd. De campuspolitie van het schooldistrict had geroepen moeten worden en niet de plaatselijke politie, zei hij. Volgens Bessette is de campuspolitie getraind om kinderen in zulke toestanden te kalmeren.