President van Malawi vlucht voor spoken

Icoon opmerkelijk nieuws De president van Malawi heeft tijdelijk zijn huis, dat 300 slaapkamers telt, verlaten omdat hij denkt dat hij achtervolgd wordt door spoken. President Bingu wa Mutharika had een geestelijke gevraagd om de kwade geesten te verdrijven. Mutharika is gisteren in Malawi teruggekomen na een officieel bezoek aan het hoofdkwartier van de Europese Unie in Brussel.

Volgens een bediende hoorde de president ’s nachts voetstappen en vreemd lawaai. Maar hij was de enige die iets hoorde. ”Niemand anders hoorde wat, zelfs zijn vrouw hoorde niets vreemds”, aldus de anonieme bediende.

Het presidentiŽle huis werd meer dan 20 jaar geleden gebouwd door Malawi’s oud-president Hastings Kamuzu Banda van Malawi. De oude dictator bleef slechts 90 dagen in het huis.

Malawi, in het zuiden van Afrika, is ťťn van de armste landen van het continent. Inspanningen om het huis aan internationale kopers aan te bieden leverden niets op totdat Mutharika aan de macht is gekomen en het huis ging bewonen.


De president van Malawi is rechts te zien.