Brand legt bedrijf in as in Raamsdonksveer

Icoon Binnenlands nieuwsEen uitslaande brand in het Brabantse Raamsdonkveer heeft vanavond het kunststofverwerkende bedrijf Mecari Plastics BV verwoest. Volgens de politie is er daarbij sprake van veel rookontwikkeling. De nabijgelegen snelweg A27 is in beide richtingen afgesloten. Verschillende brandweerkorpsen verlenen assistentie bij de bestrijding van de brand.

Bij de meldkamer van de politie in Tilburg zijn zeker honderd telefoontjes binnengekomen van burgers die informatie willen. De rookwolk waait richting het Land van Heusden en Altena. De brandweer doet metingen om te controleren of de dikke zwarte rook gevaarlijke stoffen bevat. Uit de eerste metingen blijkt dat dat niet zo is. De gemeente Geertruidenberg ziet dan ook nog geen aanleiding om mensen te waarschuwen.

Het getroffen bedrijf maakt polyethyleen-zakken, hoezen en folies, zoals tijdschriftenfolie en krimpfolie. Op het moment dat de brand uitbrak waren tien van de zeventig werknemers aanwezig. Zij konden zich op tijd in veiligheid stellen. Technisch-directeur Louis van Besouw verklaarde dat de brand ontstaan is in het magazijn. Hij gaat er van uit dat het bedrijf verloren is.

Brand legt bedrijf in as in Raamsdonksveer

-
Met dank aan wickerman, waynie, Riesjartje, junkieXXXL, turbootje1, Remco2002 en vamperotica voor het submitten van dit bericht!