Doden door storm in Europa

radiating had ons via de nieuws-submit te melden:

De storm die gisteren over Europa trok heeft in delen van het continent voor veel overlast gezorgd. In Denemarken kwamen twee mannen om het leven toen ze werden geraakt door een weggewaaid dak, twee andere Denen vonden de dood toen bomen op hun voertuigen belandden. Ook in Zweden kwamen hierdoor drie mensen om het leven.

Het hoge water leidde ertoe dat de Noord-Britse stad Carlisle volledig van de buitenwereld was afgesloten. Alle toegangswegen waren overstroomd. Helicopters en bootjes kwamen er aan te pas om de inwoners van hun daken te halen. In totaal moesten meer dan 3000 mensen in veiligheid worden gebracht. Duizenden woningen stonden voor een deel onder water en in 110.000 huishoudens viel de stroom uit.

Ook boten hadden last van het slechte weer. Voor de kust van Schotland liep een veerboot aan de grond. Niemand van de honderd opvarenden raakte gewond, maar zij kunnen omwille van het weer pas vandaag van het veer gehaald worden. Veel veerboten op de Noord- en Oostzee bleven uit voorzorg in de haven liggen.