7e Nederlandse slachtoffer ge´dentificeerd

Shield had ons via de nieuws-submit te melden:

Er is een zevende Nederlandse slachtoffer van de ramp in AziŰ ge´dentificeerd. Aan de hand van uiterlijke kenmerken kon het Rampen Identificatie Team (RIT) achterhalen dat de 17-jarige Dominique de Vries uit Diemen tot de slachtoffers behoort. Het meisje was met haar ouders en 12-jarige zusje op vakantie op het eilandje Ko Phi Phi.

De gezinsleden van het meisje overleefden de ramp, en verblijven in het ziekenhuis van Phuket. Het gezin De Vries arriveerde de avond voor de ramp op de vakantiebestemming, en zou ruim twee weken op het eiland in de buurt van Phuket blijven. Dominique lag met haar moeder te zonnen op het strand toen de verwoestende eerste golf kwam. Sinds haar vermissing deden familie en vrienden er alles aan om Dominique te traceren. Twee ooms van het meisje kwamen naar Thailand om ziekenhuizen af te zoeken.

Het ministerie van Buitenlandse zaken wil nog niet spreken van zeven Nederlandse slachtoffers. Familieleden van het slachtoffer hebben de dood van het meisje echter bevestigd tegenover RTV Noord-Holland. In totaal staan er nog dertig Nederlanders officieel als vermist te boek. De lijst met nog niet getraceerde Nederlanders die mogelijk in het rampgebied waren is geslonken naar ruim 120.

Ouders Dominique de Vries
De ouders van Dominique bleven lang in onzekerheid