Jaarlijkse miljonairsbeurs weer ten einde

De jaarlijkse beurs voor miljonairs, de Miljonairfair in Amsterdam, heeft vanavond voor het laatst dit jaar de deuren gesloten. Vier dagen lang konden de zeer vermogenden van Nederland zich in beursencomplex de RAI vergapen aan allerlei exclusieve hebbedingetjes. De Miljonairfair werd voor de derde keer gehouden.

Op de 'huishoudbeurs voor miljonairs' was het nauwelijks te merken dat het de laatste jaren economisch minder voor de wind gaat in Nederland; met 33.000 bezoekers werd een bezoekersrecord verbroken. Er waren meer dan 200 stands te vinden. Op de beurs is naar schatting voor 300 miljoen euro omgezet, 50 miljoen euro meer dan vorig jaar.

De bekende Nederlandse couturier Mart Visser hield een dagelijkse minimodeshow en er werd onder meer een scrubcrème met diamantslijpsel geïntroduceerd. Automerken Daimler Chrysler, Porsche en BMW presenteerden respectievelijk de CLS 55 AMG, de nieuwe Porsche Boxster en de nieuwe BMW M5. De beurs werd donderdag geopend door Olympisch kampioenen Leontien van Moorsel, Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband.

Organisator Yves Gijrath overweegt de Miljonairfair van komend jaar groter te maken. Daarbij zal meer ruimte zijn voor private rooms omdat daar dit jaar veel vraag naar was. "Er wordt niet alleen in de stands zaken gedaan, maar ook in de wandelgangen. Het blijkt maar weer dat we echt een netwerkevenement zijn", aldus Gijrath. De organisator heeft tevens verzoeken gekregen een soortgelijke beurs in Duitsland en China te organiseren.

Miljonairfair
Miljonairfair
Miljonairfair
Dure auto's, bekende sterren en meer op de jaarlijkse Miljonairfair