Uitslagen Champions League (8/12/04)

SubheaderAjax kon zich vanavond kwalificeren voor het UEFA Cup toernooi. Het deed dat ook door thuis Bayern München op 2-2 te houden. Het gelijke spel van Maccabi Tel Aviv tegen Juventus was niet voldoende voor de Israeli's.

Ajax begon slecht aan het duel. Het zag Roy Makaay al na zeven minuten magistraal profiteren van een verdedigingsfoutje. Na de ietwat gelukkige treffer van Tomas Galásek kwam de thuisclub echter sterk terug. Dat leverde kansen op, maar het bleef gelijk.

In de tweede helft deelde Ajax de lakens uit. Nigel de Jong zag zijn treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Nicolae Mitea zette de Amsterdammers even later toch op voorsprong, waarna Michael Ballack nog wel gelijk maakte. Ajax hield in de slotfase echter relatief eenvoudig stand en zag de andere wedstrijd tussen Maccabi tel Aviv en Juventus eveneens gelijk eindigen. Op onderling resultaat bleef Ajax derde in de poulerangschikking. Ajax zal nu na de winter in het UEFA Cup toernooi verder spelen.

De tegentreffer voor Juventus, uit een makkelijk gegeven strafschop, betekende dat de Italiaanse ploeg twee records misliep. Het had als eerste ploeg ooit geen tegentreffers kunnen hebben in de poulefase van de Champions League. Ook won het nu niet zes keer met 1-0 op rij. Niettemin hebben de Italianen zich met het gelijke spel bij de beste zestien Europese clubs geschaard.