'Mercedes-man' is rijbewijs kwijt

Stokvis, twee anonieme FOK!kers en wouter37 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een extreme liefhebber van auto's van het merk Mercedes krijgt zijn rijbewijs definitief niet meer terug. Dat heeft de Raad van State, het hoogste rechtsorgaan in Nederland, bepaald. De automobilist uit Ede reed met zijn Duitse bolide herhaaldelijk auto's van Franse makelij van de weg.

Eerder trok het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) al het rijbewijs van de 'Mercedes-man' in. Dit, omdat hij twee tegemoetkomende auto's van Franse fabricage van de weg probeerde duwen.

De Raad van State deelt de mening van het CBR dat de man "ernstig gestoord inzicht of gedrag" heeft vertoond. De man erkende dat het niet slim was om de wagens van de weg te drukken, maar voegde daar aan toe dat hij al sinds 1999 achtervolgd wordt door Franse automerken. Zo bood een uitzendbureau hem een baan aan bij een vrachtwagenbedrijf van Renault.

Daarna viel het de man op dat er steeds meer 'Franse' auto's aan de bumper van zijn Mercedes kleefden. "Ik ging mij steeds meer ergeren aan het gedrag van weggebruikers met Franse automerken. Op een gegeven moment werd het me allemaal te veel", verklaarde de Edenaar, die zeker weet dat Rooms-Katholieken en socialisten hem in een Frans automerk willen dwingen.