Bono: 'Handen af van míjn zin!'

De artiesten die hun medewerking hebben toegezegd aan Band Aid III zijn gewaarschuwd, zanger Bono Vox van U2 accepteert het niet als iemand anders dan hijzelf zijn beroemde zin uit het kerstnummer 'Do They Know It's Christmas' zal zingen. De single, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de slachtoffers van hongersnood in Afrika, zal dit jaar met een nieuwe groep artiesten opnieuw worden opgenomen.

Bono zong in de originele versie de zin "Well tonight thank God it's them, instead of you". Het stukje dat de U2-zanger 20 jaar geleden voor zijn rekening mocht nemen blijkt zeer gewild. Robbie Williams steekt niet onder stoelen of banken dat hij erg graag juist dat gedeelte voor zijn rekening wil nemen. Ook Coldplay-zanger Chris Martin, Fran Healy van Travis en Justin Hawkins van The Darkness zijn in de markt voor de uithaal aan het einde van het tweede couplet.

Bono heeft volgens de Britse krant The Sun zijn collega's echter gewaarschuwd. "Het is míjn zin en ík ga hem zingen. Iedereen die het daar niet mee eens is, kan optyfen", aldus Bono.

Bono: Handen af van míjn zin!
Bono: Handen af van míjn zin!