Man dient klacht in tegen Ayaan Hirsi Ali

Een Marokkaanse Amsterdammer gaat een klacht indienen tegen VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wegens medeplichtigheid aan de moord op Theo van Gogh. Volgens de 31-jarige man zou de politica Van Gogh ''hebben meegesleurd in het gevaar om vermoord te worden'' door haar provocerende uitspraken over moslims en haar korte film Submission. De man zegt dat Hirsi Ali dondersgoed wist dat Van Gogh het gevaar liep vermoord te worden, als hij op dergelijke wijze de islam aan de kaak zou stellen.

De aanklager stelt dat Hirsi Ali heeft nagelaten aan Van Gogh duidelijk te maken dat er moslims rondlopen die absoluut niet zouden accepteren dat de islam op een dergelijke manier ''belachelijk'' zou worden gemaakt. ''Ze heeft Van gogh willens en wetens overgeleverd aan de woede van een grote groep Marokkanen die slechts hun geloof hebben om de door Hirsi Ali gecreŽerde moslimhaat in Nederland te overleven.''

Volgens de 31-jarige Marokkaan heeft Hirsi Ali maar ťťn doel: de islam uit Nederland uit te bannen. ''Ik maak gebruik van mijn wettelijk recht om Hirsi Ali ter verantwoording te roepen voor haar daden'', aldus de Amsterdammer.

Gisteren riep het Marokkaans/Nederlandse blad Mzine Hirsi Ali al op om af te treden. Uit een enquÍte zou blijken dat 80% van de lezers vindt dat Hirsi Ali met haar extreme koers vooral slachtoffers maakt. De lezers van het blad zijn vooral tweede generatie Marokkanen.