Egyptenaar steekt zeven dochters neer

In de Egyptische provincie Sohag heeft een man zijn zeven dochters neergestoken met twee messen. De man was woedend, omdat hij na een huwelijk van achttien jaar nog steeds geen zoon had gekregen. Vier van zijn dochters, 7, 8, 10 en 15 jaar oud, overleden, de drie anderen raakten zwaargewond.

De 47-jarige Abdel Nasser Ibrahim sloeg toe op het moment dat zijn dochters sliepen. Toen de meisjes die het overleefden begonnen te schreeuwen kwamen de buren aanlopen, waarna de politie werd gealarmeerd. De moeder van de meisjes was een maand geleden al uit het huis gezet na een ruzie.

"Ik heb hen vermoord omdat ik meisjes niet leuk vind en ik een zoon wil", aldus de man toen hij werd gearresteerd. Tijdens zijn verhoor verklaarde de muezzin (persoon die moslims tot gebed oproept) Ibrahim later dat hij zijn dochters had gestoken in een vlaag van waanzin. De reden zou zijn dat hij bang was dat ze later een onzedelijk leven zouden gaan leiden.

Sohag ligt in het conservatiefste deel van Egypte. Mannen en vrouwen leiden er een gescheiden bestaan, bloedwraak komt nog veel voor en meisjes hebben er pas sinds kort een kans op fatsoenlijk onderwijs.