Geen sterke drank voor ouderen in Haulerwijk

God_de_Vader had ons via de nieuws-submit te melden:

De bewoners van het dorpshuis in het Friese Haulerwijk krijgen geen sterke drank meer geserveerd. Daarom zijn zij een rechtszaak begonnen tegen de gemeente. De gemeente Ooststellingerwerf weigert het dorpshuis een vergunning te geven, omdat het geen horecagelegenheid is.

Het dorpshuis zegt dat een medewerker de vergunning had. Na zijn overlijden, vroeg het dorpshuis een nieuwe vergunning aan. Dat kon mits de dorpshuisvrijwilligers een cursus sociale hygiëne zouden volgen. Drie medewerkers behaalden hun diploma en vroegen de sterkedrankvergunning aan. "Daarna hebben we anderhalf jaar niets gehoord. Toen we bij de gemeente navraag deden, bleek dat ze de vergunningaanvraag kwijt waren. Wij kregen te horen dat we alleen nog maar bier en wijn mogen verkopen", aldus een woordvoerder.

De gemeente heeft een andere kijk op de zaak. "Wij gedoogden de verkoop van sterke drank altijd, maar dat willen we niet meer. Het dorpshuis heeft dus nooit een sterkedrankvergunning gehad", aldus een woordvoerder van de gemeente. Wanneer de zaak voorkomt is onbekend. Tot die tijd zullen de ouderen het moeten doen zonder sterke drank.