FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 oktober 2004

Uitslag F1manager-Quiz

Voor het eerst werd dit jaar op de F1manager ook een quiz georganiseerd. Geheel voor de eer konden mensen quiz-vragen die betrekking hadden op de komende Grand Prix beantwoorden. Tot onze vreugde bleek een flink aantal mensen mee te doen.

Bijna een week na het einde van het Formule 1-seizoen, dan ook de uitslag van de quiz. Fanaticjk heeft 53 van de 54 vragen goed beantwoord en wist daarmee Wasted-Alex en JeeBee24, met beiden 51 goede antwoorden, achter zich te laten. Hij heeft tot het volgende seizoen de eer van quizwinnaar op de FOK!F1manager. De lijst laat zien dat ruim 1000 mensen minimaal ťťn vraag goed beantwoordden en een groep van 18 mensen op 40 of meer vragen het antwoord hadden.

In de komende tussenperiode tot het nieuwe seizoen zullen we af en toe nog nieuwe vragen plaatsen, dus je kan blijven deelnemen. Uiteraard horen we in de reacties ook graag wat je van de quiz en de quizvragen vond.

Toch juridische stappen tegen DDoSser Eric

Dark4ever had ons via de nieuws-submit te melden:

De ICTU heeft vandaag bekendgemaakt dat de rijksoverheid toch juridische stappen zal ondernemen tegen Eric de V., ťťn van de vermoedelijke verantwoordelijken voor de DDoS-aanvallen op onder meer verschillende overheidssites en GeenStijl.nl eerder deze maand. De V. kan waarschijnlijk een schadeclaim van enkele tienduizenden euro's tegemoet zien.

De Vogt bekende in verschillende media ťťn van de DDoSsers te zijn geweest, waardoor sites van de overheid als Overheid.nl en Regering.nl enkele dagen niet bereikbaar waren. Desondanks leek het er lange tijd op alsof er door politie en justitie geen actie zouden worden ondernomen. Dit leidde onder meer tot een open brief van het forum burger@overheid, waarin werd gesteld dat het niet vervolgen een slecht signaal is, en onlangs nog tot kamervragen van de Socialistische Partij.

De ICTU, de uitvoeringsorganisatie van de overheid die zich met ICT bezighoudt, meent "reŽle schade" te hebben ondervonden van de aanval. Inmiddels zou de site nieuwe aanvallen beter de baas kunnen, zo meldt een woordvoerder. De actie die ICTU onderneemt is civielrechtelijk, ondertussen is het Openbaar Ministerie (OM) bezig met een onderzoek dat mogelijk kan leiden tot een strafrechtelijke vervolging. Of het inderdaad zover komt kon een woordvoerder van het OM vandaag nog niet zeggen.

Sony's PSP line-up onthuld

Sony heeft enkele first-party games voor de PSP bekend gemaakt. Enkele namen die opvallen zijn GAMES, RPG en MMORPG. Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid 'working titles' en zullen dus nog anders gaan heten. Wel geven ze een goed idee van wat we ervan kunnen verwachten.

* Hot Shots Golf - 12 december
* Doko Demo Issyo (adventure) - 16 december
* Gran Turismo 4 Mobile - Lente 2005
* Ape Escape 3 - NNB
* Ape Escape Academy (verzamel game) - NNB
* Ape Escape P! (sctie) - NNB
* Derby Time (paardrij sim (ja, je leest het goed)) - NNB
* GAMES (online multiplayer) - NNB
* Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (FPS) - NNB
* KARAOKE - NNB
* RPG (werktitel) - NNB
* MMORPG (werktitel) - NNB
* Novel (text-based adventure) - NNB
* PoPoLoCrois Monogatari: Pietro Ouji no Bouken (geanimeerde RPG) - NNB
* Red Line (communicatie game) - NNB
* Talkman (taal leer game) - NNB
* Ten no Kagi, Chi no Mon (actie RPG) - NNB

Recordduiker vindt lijk van collega na tien jaar

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsTijdens een recordpoging heeft een Australische duiker het stoffelijk overschot gevonden van een tien jaar eerder verdronken collega.

De man in kwestie, David Shaw, probeerde in Zuid-Afrika het wereldrecord diepduiken te vestigen. Door een diepte van 271 meter te bereiken is zijn poging geslaagd, maar in het Boesmansgat in de Noordelijke Kaapprovincie deed hij de gruwelijke ontdekking en vond het lijk van Deon Dreyer.

Voor zijn recordpoging gebruikte Shaw speciale duikapparatuur, waarmee hij een deel van zijn uitgeblazen lucht weer kon inhaleren.

Japanse gijzelaar gedood in Irak

Dr.Adder, Scootmobiel, pegakemi en een anonieme Fok!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsDe Japanse burger die van de week in Irak werd ontvoerd is gedood, zo meldde het Japanse persbureau Kyodo vanavond. Het lichaam van de 24-jarige Shosei Koda werd in de buurt van de stad Tikrit gevonden.

Een militante islamitische groep die Koda had ontvoerd eiste dat Tokio zijn troepen uit Irak zou halen. De premier van Japan maakte al snel bekend niet op de eisen in te gaan.

Afgelopen dinsdag verklaar de radicale groepering van de JordaniŽr Abu Musab al-Zarqawi dat zij verantwoordelijk waren voor de ontvoering. Binnen 48 uur moest Tokia zijn troepen terugtrekken. De Japanners opereren in de zelfde zuidelijke regio als de Nederlanders. De Japanners nemen alleen deel aan humanitaire operaties en geen geweldadige.


Shosei Koda met zijn ontvoerders

Nieuwe trailer van Pariah

In Pariah ben je Jack Mason, die samen met een geÔnfecteerde patiŽnt crasht op de strafkolonie "Aarde". Om verspreiding van het virus te voorkomen wordt het gebied over 16 uur schoongeveegd met een 50 megaton bommetje. Het is uiteraard de bedoeling dat je hieraan gaat ontsnappen.

Om de game zo realistisch mogelijk te maken zal men ook gebruik maken van de HAVOK physics engine (bekend van o.a. Half-life 2 en Max Payne 2). Veel sites vonden dit ook de beste shooter op de E3 dit jaar, dus al met al genoeg reden om die trailer eens te gaan bekijken. Je kunt hem hier vinden.

Peiling: PvdA lijkt over de top heen

Een anonieme Fok!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsDe PvdA is weer iets in populariteit afgenomen, nu de partij in de tweede achtereenvolgende week weer zetels heeft verloren in de politieke barometer van het televisieprogramma NOVA. Drie weken terug stond de PvdA nog op 59 zetels, vorige week waren dat er 57 en vandaag kwamen ze niet verder 54.

Nog altijd is dat aantal hoger dan het aantal zetels waarmee de partij nu in de kamer zit. Nu heeft de partij maar 42 zetels.

De partijen CDA, VVD en D66, de huidige coalitie blijven in de barometer samen staan op 59 zetels. Dat zijn er 19 minder dan bij de start van het kabinet Balkenende-2. Ten op zichte van vorige week blijft het CDA gelijk en krijgt de VVD er een zetel bij. D66 daarentegen verliest ťťn zetel en komt uit op drie.

De ChristenUnie valt op in de barometer en stijgt naar zes, omdat ze er een zetel bij krijgt. In de Tweede Kamer heeft de partij maar drie zetels. De partij van Wilders kreeg er ook ťťn zetel bij en komt op drie.

Demo The Moment Of Silence

Op Gamer's Hell is een Engelstalige demo van 294 MB te vinden van de adventure The Moment Of Silence. Het spel is in Duitsland al een paar weken uit en daar een groot succes.

In de demo krijg je een voorproefje van de politieke thriller. Het spel komt begin november op DVD uit en belooft pre-rendered backgrounds, 75 locaties, meer dan 500 interactieve schermen, multiple choice dialogen, lip synchronisatie die gebruik maat van fonetische stem-analyse en acht uur aan ingeproken stemmen. Het verhaal gaat over Peter Wright, een ontwerper die werkzaam is voor de overheidcampagne 'Freedom of Speech'. Als een SWAT team het huis van zijn buren bestormt is het zijn taak om de waarheid te ontdekken achter de mysterieuze verdwijning.

Ex-correspondent Bert Tigchelaar overleden

Icoon Binnenlands nieuwsVoormalig NOS journaal-correspondent Bert Tigchelaar is afgelopen woensdag plotseling overleden. Hij is 58 jaar geworden. Dat heeft het NOS Journaal vanavond bekendgemaakt.

Tigchelaar was bij het grote publiek bekend als correspondent voor het NOS Journaal, NOS radio en NOVA. Tot 2002 werkte hij ruim twintig jaar in Duitsland waarna hij als freelance columnist en commentator voor de Duitse omroep WDR aan slag ging. De journalist kenmerkte zich door de stelling dat het anti-Duitse vooroordeel waarmee de Nederlandse generaties van na de oorlog zijn opgevoed, "absoluut niet klopt". Hij schreef hierover het boek 'De gemiste kans, Staatsgreep tegen Hitler 1938, Officieren tussen moed en wanhoop', dat in maart van dit jaar verscheen. Daarin probeerde hij aan te tonen dat ook in Duitsland weerstand bestond tegen Adolf Hitler.


Bert Tigchelaar


--
OfficiŽle website Bert Tigchelaar

Naakte Kate moet 5 miljoen opbrengen

Een naaktschilderij van topmodel Kate Moss zal vermoedelijk rond de 5 miljoen euro gaan opbrengen. Het schilderij komt begin 2005 onder de hamer van veilinghuis Christie's. Het werk, getiteld Naked Portrait 2002, is een echte Freud. Een echte 'Lucian Freud' wel te verstaan.

De 81-jarige Lucian Freud is een kleinzoon van de beroemde psychoanalyticus Sigmund Freud, en volgens velen ťťn van grootste moderne Engelse kunstenaars. Freud zocht contact met Moss nadat hij een interview met het model las waarin ze de wens uitsprak graag eens door Freud op het doek vastgelegd te worden. Moss is niet de eerste bekende persoonlijkheid die door de schilder is vereeuwigd. Eerder maakte hij een portret van de Britse koningin.

Kate Moss by Lucian Freud
Naked Portrait 2002 door Lucian Freud

Pool schrikt zich letterlijk dood

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Poolse slotenmaker is zich tijdens een hoorzitting letterlijk doodgeschrokken, toen hij te horen kreeg dat hij de belastingsdienst nog een bedrag van 80.000 zloty (bijna 20.000 euro) verschuldigd was. De man kreeg ter plekke een hartaanval en stierf enkele momenten later.

De krant Gazeta Wyborcza berichtte vandaag dat er een fout gemaakt bleek te zijn. De belastingsdienst meende dat de Pool zich niet had gehouden aan de bepalingen van een betalingsregeling. Maar in het echt had de man de aflossing netjes betaald, maar door een fout van de fiscus, iets te weinig. Het bedrag wat de man eigenlijk nog zou moeten betalen bleek 8,80 zloty (2,15 euro) te zijn.

Politieke partijen krijgen 50% meer subsidie

Icoon politiek binnenland nieuwsPolitieke partijen krijgen voortaan vijftig procent meer subsidie in het laatje. De ministerraad heeft vandaag besloten de totale subsidie te verhogen van 10 naar 15 miljoen euro. Behalve naar het zeteltal zal bij de verdeling van dit geld voortaan ook worden gelet op de ledentallen van de partijen.

Behalve dat de partijen meer geld krijgen, hebben ze ook meer ruimte om zelf te bepalen wat ze met dat geld doen. De politieke subsidie hoeft niet meer enkel besteed te worden aan scholing en informatievoorziening voor leden, zoals nu nog het geval is, maar mag ook gebruikt worden om zaken als campagnes en ledenwerving te financieren.

De Socialistische Partij (SP) heeft het voorstel inmiddels fel veroordeeld. Kamerlid Jan de Wit: "Deze extra subsidie zou een bonus betekenen voor partijen die er niet in slagen de mensen aan zich te binden en hun eigen zaakjes op orde te houden. Dat is onverteerbaar, zeker in een tijd waarin de ene na de andere maatschappelijke organisatie drastisch wordt gekort en soms zelfs de nek om wordt gedraaid." De Wit is erop tegen dat de partijen, die financieel hun zaakjes niet op orde weten te krijgen, met extra geld worden beloond.

Prinses Mabel is in verwachting

Ircle en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Prinses Mabel, de vrouw van prins Friso, is in verwachting. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdagavond meegedeeld uit naam van koningin Beatrix. Het paar verwacht hun eerste baby eind april.

Mabel en Friso trouwden op 24 april van dit jaar in Delft met elkaar. Door het huwelijk moest prins Friso zijn recht op troonopvolging opgeven.

Prins Friso en Mabel Wisse Smit

Britse conducteur stempelt kaartje dode man

dvogel, GewoonPim en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een Britse conducteur heeft het kaartje van een dode man in de trein gewoon geknipt, zonder te beseffen dat hij dood was. De man had zijn kaartje naast zich liggen zodat de conducteur, die dacht dat de man sliep, het heel voorzichtig kon pakken, knippen en weer heel voorzichtig kon terugleggen. Dat heeft het blad van de Britse spoorwegpolitie vrijdag gemeld.

Toen de trein even later het station van het Noord-Engelse York binnenreed, ontdekten spoormedewerkers dat de man geen adem haalde. De snel gealarmeerde hulpdiensten konden de man niet meer helpen.

Ajax en PSV in race om spits

Ajax en PSV hebben beide interesse in de Braziliaanse spits Eduardo da Silva, die nu nog bij Dinamo Zagreb uit Kroatie speelt. De zaakwaarnemer van de aanvaller heeft dit bekend gemaakt.

De aanvaller zou ruim vijf miljoen euro moeten kosten, hoewel zijn contract volgend jaar zomer afloopt. Naast de twee Nederlandse clubs, zouden er ook twee clubs uit de Serie A belangstelling hebben. Da Silva, 21 jaar oud, heeft een Braziliaans ťn een Kroatisch paspoort. Hij is een speler van Jong Kroatie.

FOK!Radio: Afscheid SunChaser & Prijsvraag!

Op maandag 1 november is het dan zo ver: na precies een jaar FOK!radio neem ik (SunChaser) afscheid van mijn cohost Nolius, technicus Martijn en probleemoplosser Eric. En natuurlijk van alle luisteraars. Ik verruil de radio voor de camera, want ik zal me volledig gaan toeleggen op het maken van FOK!-tv, waarvan al enige uitzendingen op de site te zien zijn geweest.

Die laatste uitzending gaat natuurlijk niet zomaar aan jou voorbij. Je hoort aanstaande maandag live vanuit Eindhoven de SunChaser soyanara Top 25, oftewel een afscheidshitparade met 25 liedjes die ik persoonlijk uitzocht voor 25 FOK!kers. Het gaat om FOK!kers die in de afgelopen vijf jaar iets voor mij hebben betekend of dat natuurlijk nog steeds doen.

Speciaal voor deze laatste uitzending is er een prijsvraag waarbij je een uniek filmpakket kunt winnen. Stuur 10 namen in van users waarvan jij denkt dat ze voorkomen in de soyanara Top 25 en wie weet win jij de prijs. Je kunt de top 10 tot zondagavond 23.59 uur insturen, maandagochtend wordt nummer 25 tot en met 11 bekend gemaakt. Wie er bij de laatste 10 horen, dŠt hoor je 's avonds als de hele top 25 wordt uitgezonden.

Stuur je oplossing naar Prijsvragen@fok.nl. En de crew mag gewoon meedoen! Zorg dat je het niet mist, want misschien sta jij ůůk in de Top 25!

Update
Wil je SunChaser iets persoonlijks achterlaten? Spreek dan de voicemail af op 06-45866646.

Fok!Radio
FOK!Radio, altijd een gezellige bende!

Boek: Kamagurka - Handenarbeid

Moderator Vision schreef voor ons de volgende review:

Wie Kamagurka niet kent is een cultuurbarbaar! Maar niet getreurd, Fok! heeft een review van zijn laatste album met een verzameling van zijn beste cartoons. De mensen die de cartoons van Kamagurka
regelmatig lezen weten dat deze garant staan voor inktzwarte en soms grove humor, enigszins vergelijkbaar met de eveneens geniale strips van Gummbah Lees verder om kennis te maken met Kamagurka, of
om te zien of zijn laatste verzameling net zo goed is als haar voorgangers.Auteur: Kamagurka
Titel: Handenarbeid
Uitgeverij: De Harmonie
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 240
Prijs: § 19,95
ISBN: 9056175742

De soap die Pitcairn heet

Brooke verleidde Ridge, terwijl hij met Taylor getrouwd was. En ze hem wist door listigheden zelfs over te halen een kind bij haar te verwekken. Tussendoor had ze een relatie met Thorne, de broer van Ridge. En zelfs nadat hij met Macy getrouwd was, bleef ze achter hem aan zitten. Onderwijl was CJ, de broer van Macy, getrouwd met Becky. Maar Becky stierf en CJ bleef alleen achter met Becky's zoontje Eric en goede vriendin Amber. Samen probeerden ze het zoontje van Becky en een redelijk onbekende vader op te voeden. Uiteindelijk verbrak Amber, die bij Ridge op kantoor werkt, de inmiddels liefdesrelatie die ze met CJ had opgebouwd en ging verder met Rick, de zoon van Brooke.

Het is dat vrijwel iedereen in ieder geval enkele van de namen zal herkennen en dus zal kunnen raden dat het hier om The Bold & The Beautiful gaat. Maar met een beetje fantasie en naamsverandering, lijkt het op Pitcairn. Het bijna vijftig inwoners tellende eilandje in de Stille Oceaan dat de laatste tijd in het nieuws is door een groot seksschandaal.

Ghost Recon 2 Xbox live info

Binnenkort komt het tweede deel van Ubisofts bekende spel Ghost Recon. Er is meer informatie bekend geworden over de multiplayer mogelijkheden van het spel.

* Je kan met vier spelers tegelijk split screen spelen via system link of Xbox live.
* Xbox live 3.0 wordt ondersteund. Je kan hierdoor een team maken en daarmee spelen. Ook is er een ranking waaraan je precies kan zien hoe goed jouw team is in vergelijking met andere teams. Deze ranking werkt als een soort laddercompetitie. Als je tegen iemand speel die hoger staat en je wint dan stijg je een aantal rangen. Ook is welk niveau mensen in het spel hebben en kan je daardoor makkelijker mensen van je eigen niveau vinden of juist ontwijken.
* Het spel zal weinig last hebben van lag en zal hierdoor erg prettig zijn om te spelen. Vooral spelers van het eerste deel zullen deze verbetering merken.
* Om met elkaar te praten op Xbox live is het tegenwoordig niet meer nodig om een knop in te drukken maar dit kan automatisch.
* Er staat downloadable content gepland. Wanneer dit beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Met maximaal 16 spelers kan je tegelijk online spelen. Hiervoor zijn een aantal modussen beschikbaar namelijk:
* Hamburger Hill (team of alleen)
* Sharpshooter (team of alleen)
* Last Man Standing (team of alleen)
* Domination (team)
* Search and Rescue (team)
* Siege (team)
* Seek and Destroy (alleen)

Ook is het mogelijk op co-op te spelen maar dit kan met maximaal vier spelers. Wel kunnen maximaal 12 anderen naar het spel kijken. De modussen die hier gespeeld kunnen worden zijn:

* Mission
* Battle
* Defend
* Firefight
* Garrison
* Recon
* Scout

In totaal zullen er 24 multiplayer maps beschikbaar zijn. Hiervan zijn er 8 puur multiplayer maps, 15 oorspronkelijk singleplayer maps en een training map.

Tuinman Rob Verlinden naar de TROS

Tuinman Rob Verlinden is binnenkort weer op televisie te zien. Vanaf aankomende maandag staat hij onder contract bij de TROS. Verlinden krijgt een vast item over tuinieren in het nieuwe programma 'Tafel Twee' dat aankomende dinsdag van start gaat. In dit onderdeel brengt Verlinden een bezoek aan de tuin of het balkon van de gast die presentator Bert Kuizenga in de studio ontvangt.

TROS-mediadirecteur Huib Boermans is verheugd met de komst van de oud RTL-tuinman. "Rob is een goede aanvulling op ons team TROS-presentatoren." Rob Verlinden zelf is vooral blij dat hij weer aan de slag kan. "Na alle perikelen deze zomer heb ik er zin in om voor de TROS items te maken. De bekende Nederlanders bij wie ik langsga om adviezen te geven over hun tuin staan in de rij. We gaan de kijker weer helpen met leuke ideeŽn voor de tuin."

Verlinden, bekend van 'Eigen Huis & Tuin', zou in eerste instantie met zijn klus-collega Nico Zwinkels naar SBS6 gaan. Die deal ging uiteindelijk niet door doordat Zwinkels in een seksuele intimidatie schandaal terecht kwam.

CBP blundert met e-mailadressen

B00STER en Sylv3r hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsHet bedrijf wat opkomt voor de bescherming van privťgegevens, het College Bescherming Persoonsgegevens(CBP), heeft gisteren zelf een blunder gemaakt door duizend e-mailadressen van nieuwsbriefontvangers prijs te geven. Een woordvoerder van het CBP zei gisteren: "Er is technisch iets fout gegaan. Dat ons zoiets overkomt, vinden we bepaald niet leuk."

Sinds 2003 heeft het college een elektronische nieuwsbrief, waarop men zich kan abonneren, door zijn of haar e-mailadres op te geven. Om de ongeveer twee weken wordt er een nieuwe nieuwsbrief naar de 4000 abonnees verstuurd.

Per 1000 abonnees worden er via het programma Outlook Express e-mails verstuurd met daarin de nieuwsbrief. De 1000 e-mailadressen worden door de redactie in het BCC-veld (Blind Carbon Copy) van de te versturen e-mail geplaatst en verzonden, waardoor niemand kan zien wie de andere ontvangers zijn.

"Normaal zie je dan de overige namen en adressen niet, maar nu stonden ze toch allemaal in het Aan- of het CC-veld van de mail", aldus de woordvoerder. Bij het versturen van de excuusbrief van het college na het ontdekken van de blunder, werd doodleuk opnieuw dezelfde fout gemaakt.

Het e-mailprogramma zou volgens de woordvoerder vermoedelijk gecrasht zijn, maar wat er fout is gegaan is nog onduidelijk. "Het eerste wat we zullen doen is Outlook Express opnieuw installeren. Bij de volgende nieuwsbrief is hopelijk alles weer in orde. Het moet gewoon veiliger, want deze fout krijgen we natuurlijk recht in het gezicht terug", concludeerde de woordvoerder.

Ubisoft gaat nieuw Star Wars spel maken

Ubisoft, een van de grotere gamepublishers, heeft vandaag bekend gemaakt dat het een deal heeft gesloten met LucasArts om nieuwe games te maken voor diverse handhelds. De games zullen gebaseerd worden op de nieuwe Star Wars film: Revenge of the Sith. De game zal waarschijnlijk in de lente van 2005 verschijnen voor de PSP, NDS en GBA.

Alain Corre, Ubisoft's directeur van Europa, het Midden Oosten en AsiŽ:
"Star Wars: Revenge of the Sith will be the video game that every handheld gaming fan on the planet will enjoy playing - including those of the epic Star Wars series. This ultimate Jedi action game will astound gamers using the new handheld technology from Sony's PSP and the Nintendo DS. As always, it's a pleasure to pursue our partnership with LucasArts, particularly with such a hot license."

Geen lettercombinaties als 'LYK' in nieuw kenteken

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe kentekenplaat die in 2005 uitgegeven gaat worden, heeft een drie-lettercombinatie (12-ABC-3). Hiermee kunnen dus leuke en minder leuke combinaties worden gemaakt. Daarom worden er net als bij de vorige platen geen klinkers gebruikt, met uitzondering van de letter Y.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) maakte vandaag bekend dat een aantal ongewenste combinaties uit de omloop gehouden zullen worden. De lettervolgorde GVD, NSB, TBS, LYK, SS en SD zullen nooit op een kentekenplaat komen te staan.

Door de nieuwe cijfer-letter-lettercombinatie ontstaat er hierdoor volgens de RDW een groter risico op ongewenste woorden of lettercombinaties. Omdat er vast nog meer lettercombinaties onpasselijk zijn, worden alvast de bovenstaande combinaties geweerd. Mocht er in de toekomst nog een nare combinatie ontstaan, kan deze alsnog niet uitgegeven worden.

Hond eet Nintendo DS-stylus op

Deze nieuwspost werd mede mogelijk gemaakt door: RaymanNL en Thomper

Dit soort ongelukjes hoeven gelukkig geen probleem te zijn. Stylus kwijt? Maakt niks uit, je mag er zelfs nog een aan je kat voeren. Nintendo brengt namelijk een set stylussen uit die je los kunt kopen, en ze zijn per drie verpakt. De prijs zal dan ook wel niet al te hoog zijn, anders waren ze wel per stuk verpakt. Goed nieuws voor sloddervossen dus!Voor de ultieme sloddervos die zelfs zijn adapter nog weet weg te toveren is er ook nog de mogelijkheid om een losse adapter te kopen. Misschien ook wel een leuke accessoire voor de importerende gamer.Maar dat is nog niet alles, er zijn weer diverse nieuwe beelden van DS-games gevonden in Japanse bladen. Wie goed naar de pics kijkt kan screenshots ontdekken van Harvest Moon, SP Tower (een soort Sim City), de nieuwe Princess Peach game die al eerder werd aangekondigd, Kirby en Animal Crossing.


Thrustmaster Racing Wheels

Is er nog iets mooiers dan racen op je console of PC? Tuurlijk niet! Racen is het leukste dat er is!
Wat kan het racegenot nog beter verhogen dan een heus stuur voor je systeem? Een tijdje terug ontving de redactie een tweetal sturen van Thrustmaster, beide een exacte replica van het originele Enzo Ferrari stuur:


De Enzo Ferrari Wireless en de Enzo Ferrari 2 in 1

Het draadloze stuur is alleen aan te sluiten op een PC, het 2 in 1 stuur is zowel op een PlayStation 2 als op een PC aan te sluiten. Benieuwd of ze een beetje in orde zijn? Lees snel verder.

Hoffman verlengd contract met CSC

Tristan Hoffman rijdt ook volgend seizoen voor de Deense wielerploeg CSC.

De 34-jarige Nederlander verlengde zijn contract met de ploeg van manager Bjarne Riis voor een jaar. Hoffmann, die dit jaar als tweede eindigde in Parijs-Roubaix, moest lang wachten op een nieuwe aanbieding van de Deense ploeg. Door het afhaken van een co-sponsor had CSC een tijd financiŽle problemen.

De Duitser JŲrg Jaksche vertrok van CSC naar het Spaanse Liberty Seguros. En de Amerikanen Christian Vandevelde (afkomstig van Liberty Seguros) en David Zabriskie (US Postal) zijn nieuw in de ploeg.

Wildboy Steve-O in DS-reclame

Steve-O en Chris Pontius doen mee in een van de nieuwe reclames voor de Nintendo DS. Als ze dachten dat ze er gemakkelijk vanaf zouden komen door het vriendelijke imago van Nintendo, dan hadden ze het flink mis. Steve-O beschreef het opnemen van het spotje als "the closest this boy has ever been to death". En als er iemand een boek vol kan schrijven over bijna-doodervaringen, dan is het Steve-O wel.

Het eerste filmpje is het spotje zelf, het tweede spotje is de making-of. Klik op een plaatje om naar de pagina met de filmpjes te gaan. Als je dan nog eens op het plaatje klikt krijg je het filmpje te zien.Programma HCE (Week 44)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 44)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00FC Utrecht PSV -
.
za19.30Willem II RBC Roosendaal -
za19.30Roda JC RKC Waalwijk -
za20.00FC Twente Vitesse -
.
zo12.30AZFeyenoord -
zo14.30Ajax NEC -
zo14.30FC GroningenADO Den Haag -
zo14.30FC Den Boschsc Heerenveen -

Man (58) doodgeschoten in Oss

Athmo had ons via de nieuws-submit te melden:

Vrijdagmorgen is in Oss een 58-jarige man van het leven beroofd. De man werd doodgeschoten in een hofje tussen de Sint Sebastiaanstraat en de Sint Antoniusstraat. De man, die op dat moment zijn hond aan het uitlaten was, woonde aan het hofje.

De politie kan niet vertellen wat er precies gebeurd is. Buurtbewoners hoorden rond kwart over acht zes schoten en zagen een auto wegrijden die mogelijk iets met de schietpartij te maken had. Het slachtoffer woonde volgens buurtbewoners samen met zijn vriendin en haar kind.

De technische recherche is een onderzoek gestart. Door een politiehelikopter worden foto's van de omgeving gemaakt.

Geen sterke drank voor ouderen in Haulerwijk

God_de_Vader had ons via de nieuws-submit te melden:

De bewoners van het dorpshuis in het Friese Haulerwijk krijgen geen sterke drank meer geserveerd. Daarom zijn zij een rechtszaak begonnen tegen de gemeente. De gemeente Ooststellingerwerf weigert het dorpshuis een vergunning te geven, omdat het geen horecagelegenheid is.

Het dorpshuis zegt dat een medewerker de vergunning had. Na zijn overlijden, vroeg het dorpshuis een nieuwe vergunning aan. Dat kon mits de dorpshuisvrijwilligers een cursus sociale hygiŽne zouden volgen. Drie medewerkers behaalden hun diploma en vroegen de sterkedrankvergunning aan. "Daarna hebben we anderhalf jaar niets gehoord. Toen we bij de gemeente navraag deden, bleek dat ze de vergunningaanvraag kwijt waren. Wij kregen te horen dat we alleen nog maar bier en wijn mogen verkopen", aldus een woordvoerder.

De gemeente heeft een andere kijk op de zaak. "Wij gedoogden de verkoop van sterke drank altijd, maar dat willen we niet meer. Het dorpshuis heeft dus nooit een sterkedrankvergunning gehad", aldus een woordvoerder van de gemeente. Wanneer de zaak voorkomt is onbekend. Tot die tijd zullen de ouderen het moeten doen zonder sterke drank.

[Upd] Snoei gaat in beroep

De openbare aanklager van de KNVB heeft een schorsing van ťťn wedstrijd geŽist tegen de trainer van Sparta, Mike Snoei.

Teammanager Van Noortwijk en materiaalman Wessels van de Rotterdamse club hangt een voorwaardelijke schorsing van een wedstrijd en een boete van 250 euro boven het hoofd. Vrijdag zal de tuchtcommissie van de KNVB hierover uitspraak doen.

Na afloop van de bekerwedstrijd op 21 september tussen Willem II en Sparta voelde scheidsrechter Blom zich door het genoemde drietal bedreigd. Snoei, Van Noortwijk en Wessels zouden Blom hebben uitgescholden en volgens de arbiter zouden ze hem een dodelijke ziekte hebben toegewenst.

Het drietal ontkenden tegenover de tuchtcommissie donderdag alle aantijgingen. De hoofdtrainer van Sparta was geŽmotioneerd, door een ernstige ziekte van zijn vrouw moest hij de laatste wedstrijden van Sparta missen.

De openbare aanklager van de KNVB liet uiteindelijk in het midden wat er allemaal is gezegd en geroepen na de door Sparta verloren bekerwedstrijd. Wel achtte hij beledigende taal bewezen, en eiste alleen een onvoorwaardelijke straf tegen Snoei. De trainer heeft dit te danken aan eerdere incidenten waar hij bij was.

Update 13:00:

Smoei gaat tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB in beroep. Die schorste de trainer van Sparta voor ťťn wedstrijd.

"Een wedstrijd missen is geen ramp. Door de ziekte van mijn vrouw heb ik er al meer moeten missen, maar ik kan er geen genoegen nemen dat de suggestie wordt gewekt dat ik die woorden heb gebezigd. Normaal zou ik dat al nooit doen, maar nu in mijn huidige privť-situatie zeker niet", aldus de trainer in AD Sportwereld.

Doordat Snoei in beroep gaat, kan hij vrijdagavond in de competitiewedstrijd tegen Veendam gewoon op de bank zitten in plaats van de wedstrijd vanaf de tribune te volgen.

Cipollini gaat door

De Italiaanse wielrenner Mario Cipollini zet zijn wielerloopbaan voort.

De 38-jarige sprinter maakte vrijdag tijdens een persconferentie bekend dat hij aankomend seizoen voor de nieuwe Italiaanse ploeg Liquigas gaat rijden.

De wereldkampioen op de weg van 2002 verkeert bij Liquigas in het gezelschap van onder meer Stefano Garzelli, David Dario Cioni, Franco Pellizotti, en de Zweed Magnus Backstedt.

Afgelopen juli moest de sprinter vertrekken bij Domina Vacanze, omdat hij onder meer geen respect had voor zijn ploeggenoten en zelfs niet voor de sponsoren van de ploeg.

Moskou krijgt augurkenmonument

Sessy submitte en herschreef, waarvoor onze dank, het volgende bericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe stad Moskou (Rusland) krijgt er binnenkort weer een excentriek standbeeld bij, namelijk een bronzen augurk. De zure snack is in korte tijd zeer populair geworden. In de toekomst wordt er ook een kaas-beeld verwacht.

Ook andere steden springen in op deze beeldentrend, zo is men in Minusinsk druk bezig aan een ontwerp voor een tomatenmonument, wacht men in de stad Novgorod op een beeld van een aardappel,omdat de groente miljoenen mensen redde van de hongersdood. In Angarsk heeft men plannen voor een marmottenbeeld.

In Rusland waar overal de Stalin- en Leninbeeld worden verwijderd, lijkt dus nu een rage te zijn ontstaan om de raarste monumenten neer te zetten. Zo is er in de Moskouse metro een standbeeld voor de loslopende hond te bewonderen, genaamd "Medeleven".

Het beeld stelt een zwerfhond voor en staat op de plaats waar twee jaar geleden het 22-jarige model Juliana Romanova haar Staffordshire terriŽr op een loslopende hond losliet, waarna die het beestje aan stukken scheurde. Daarna stak het model het hondje nog eens enkele keren met een mes. De vrouw verblijft nu in een psychiatrisch ziekenhuis. Het slachtoffertje van dit drama heeft dus haar eigen standbeeld gekregen, waarop te zien is hoe een hondje vlooien uit haar vacht probeert te krabben.

RKC overwintert in Suriname

RKC Waalwijk zal tijdens de winterstop in Suriname verblijven.

De Waalwijkse club is uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi om de Parbo Bier Cup. De algemeen directeur van RKC Waalwijk, Marcel Brands, bracht al eerder een bezoek aan het land, en oordeelde dat het een goede locatie was voor een trainingskamp.

RKC zal van 7 tot en met 15 januari in Suriname verblijven. Tijdens het toernooi om de Parbo Bier Cup treft het ondermeer de Surinaamse clubs Robin Hood en FCS Nacional.

Wielrennen: 'Cipo' plakt er nog een jaar aan vast

De Italiaanse sprinter Mario Cipollini zal ook volgend jaar weer mee doen in wedstrijden. "Super Mario", inmiddels 38 jaar, rijdt het volgende wielerseizoen voor de nieuwe Italiaanse ploeg Liquigas.

De wereldkampioen van 2002 heeft dat vrijdag op een persconferentie in Milaan bekend gemaakt. Cipollini zal bij Liquigas gaan fietsen in het gezelschap van onder meer Stefano Garzelli, David Dario Cioni en Franco Pellizotti.

Twee jaar geleden zei "Cipo" nog te stoppen, om niet veel later daarop terug te komen.

Meer sportnieuws vind je op de FOK!sportsite!

Williams lonkt naar Hškkinen

Het BMW Williams team is op zoek naar een tweede rijder achter Mark Webber. Het team uit Oxfordshire heeft een aantal kandidaten waar ze mee praten, waaronder de Finse oud wereldkampioen Mika Hškkinen.

Mika Hškkinen staat in de belangstelling van het BMW Williams team, om het tweede stoeltje voor 2005 te gaan rijden. De Fin is eerste keus van het team, in afwachting van de contractverplichtingen van Jenson Button bij BAR-Honda. Nu Jenson Button zijn contract bij BAR moet uitdienen, is de weg open voor Williams om te gaan onderhandelen met de Fin.

Als het aan Patrick Head ligt, mede teameigenaar van Williams, heeft hij het talent om Michael Schumacher te verslaan. "Het zou een risico zijn omdat hij al drie seizoenen niet meer actief is, maar iemand die het talent heeft om Schumacher tweemaal te verslaan is het overwegen zeker waard."

Hškkinen nam in 2001 afscheid van de sport, hij gaf aan dat hij samen met zijn gezin wilde zijn. Onlangs heeft Hškkinen nog een DTM auto getest voor Mercedes. Diverse geruchten gingen de ronde dat hij bij Mercedes heeft getekend voor 2005. Mercedes motorsport chef Norbert Haug ontkent echter dat Hškkinen getekend heeft.

Brand op woonboot eist leven

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Bij een brand op een woonboot in de Nijverheidssingel in Breda is vrijdagochtend een persoon om het leven gekomen. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat er momenteel onderzocht wordt of er sprake is van een ongeval of een misdrijf.

Rond vijf uur in de ochtend werd de brand ontdekt. De gearriveerde brandweer had het vuur snel onder controle. Nadat de blusactie succesvol was verlopen werd op de woonboot het lijk ontdekt.

Commissie vond Lubbers wel schuldig

Scootmobiel en meranto hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Volgens het interne onderzoeksbureau van de Verenigde Naties was Ruud Lubbers wel degelijk schuldig aan seksuele intimidatie van een 51-jarige collega bij de vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat blijkt uit een rapport van het Bureau voor Intern Toezicht van de VN, dat deze week onder journalisten is verspreid. In het rapport adviseerde het bureau secretaris-generaal Kofi Annan om "gepaste maatregelen" tegen Lubbers te nemen. Toch sprak Annan de Nederlandse oud-premier in juli vrij.

Volgens een woordvoerder van de hoogste VN-baas besloot Annan dat de aantijgingen niet houdbaar waren. "Hij zei niet dat er geen bewijs was. Hij zei dat de beschuldigingen niet werden gedragen door een wettige basis", aldus de woordvoerder. Annan baseerde zijn oordeel destijds op het rapport, een gesprek met Lubbers en uitgebreid juridisch advies.

Wel sprak Annan Lubbers aan op de manier waarop hij de klacht had behandeld. "Hoewel ik de klacht tegen de heer Lubbers ongegrond acht, heb ik hem schriftelijk in de sterkste bewoordingen mijn zorgen overgebracht over het incident en de daarop volgende gebeurtenissen tijdens het onderzoek", zo schreef Annan in een brief aan het kaderpersoneel van de UNHCR.

Volgens de aanklacht van het 51-jarige vrouwelijke staflid van de UNHCR zou Lubbers haar in haar billen hebben geknepen na een vergadering. Volgens Lubbers zelf ging het echter om een "vriendschappelijk gebaar".

DJ TiŽsto wederom beste dj van de wereld

DJ TiŽsto is wederom de beste dj van de wereld. Het Engelse toonaangevende DJ Magazine zette de Nederlandse Tijs Verwest voor de derde keer op rij op nummer 1 in haar DJ top 100. Op de tweede plaats staat Paul van Dyk en Armin van Buuren werd derde.

De tophonderd wordt sinds 1993 samengesteld aan de hand van stemmen van het publiek. Het was de tiende keer dat de lijst uitkwam en voor het eerst dat iemand drie maal achtereen de hoogste positie bekleedt.

Overigens heeft de dj uit Breda al een maand geen optredens meer gegeven. Hij wilde zich helemaal voorbereiden op de concerten die hij vanavond en morgenavond zal geven in de Arnhemse Gelredome. Deze zijn live te volgen via de website van de dj.

Rode wijn vermindert de kans op longkanker

Een glas rode wijn per dag vermindert de ontwikkelingskans op longkanker bij dertien procent van de mannen, volgens een gepubliceerde studie in het Engelse medische tijdschrift Thorax.

Spaanse wetenschappers analyseerden en vergeleken tussen 1999 en 2000 de gegevens van 132 patiŽnten met longkanker met die van 187 patiŽnten zonder longkanker die een kleine operatie moesten ondergaan in hetzelfde Spaanse ziekenhuis.

De vragenlijst voor de twee groepen bestond uit vragen over de manier van leven, onder meer over de eet- en drinkgewoontes van de patiŽnten.

De onderzoekers kwamen erachter dat beide groepen ongeveer 3,5 glazen wijn per dag dronken. Onder de longkankerpatiŽnten dronk meer dan een derde rode wijn. Verder kwamen de wetenschappers erachter dat patiŽnten die dagelijks een glas wijn dronken, de kans om een longkanker te ontwikkelen zich met dertien procent verminderde, vergeleken met personen die geen rode wijn dronken.

Volgens de onderzoekers heeft witte wijn juist het tegenovergestelde effect en zou juist de kans vergroten om longkanker te ontwikkelen, terwijl rosť geen effect heeft.

De Spanjaarden geloven dat er twee substanties in rode wijn bijdragen aan de bescherming tegen kanker. De onderzoekers wijdden dit aan de antioxiderende eigenschappen van tannine en resveratrol, een substantie die de groei en ontwikkeling van tumors remt.

Geen andere vorm van alcohol, onder andere bier, geeft hetzelfde effect als die van rode wijn, bleek uit de studie. Eerder werd al door wetenschappers van de Queen Mary Universiteit in Londen bewezen dat rode wijn goed is voor hart- en bloedvaten.

Akenaar drukt 1,2 miljoen euro parkeergeld achterover

Icoon Buitenlands nieuws
Een medewerker van de Duitse gemeente Aken is aangehouden op verdenking van diefstal. De 38-jarige man zou in totaal 1,2 miljoen euro aan parkeergelden achterover hebben gedrukt. Een vriendin van hem is aangehouden wegens mogelijke medeplichtigheid.

De politie onderzoekt hoe de man het geld heeft kunnen verduisteren. De fraude kwam aan het licht toen de gemeente het legen van parkeerautomaten aan een extern bedrijf uitbesteedde. Direct daarna namen de inkomsten uit parkeerbeheer explosief toe. Bij de man thuis werd 18.000 kilo aan muntgeld aangetroffen.

Landgraafse moordenaar lid schietclub

De 47-jarige Alphons N. uit Heerlen die in de nacht van woensdag op donderdag zijn vrouw Sandra (34) en een haar 33-jarige vriend uit Sittard doodschoot, en vervolgens de hand aan zichzelf sloeg, was lid van een schietclub. Volgens de politie was N. lid van een schietvereniging uit Kerkrade. De schutter had een vergunning voor drie vuurwapens.

De reden voor zijn dodelijke woede zouden relatieproblemen zijn geweest. De vrouw woonde sinds kort in Landgraaf in bij haar ouders samen met haar 20 maanden oude dochtertje Shania. Nadat N. zijn vrouw en haar vriend had omgebracht kwam zijn schoonmoeder, die met de baby boven lag te slapen en de schoten had gehoord, naar beneden. Toen N. zijn schoonmoeder zag zette hij het pistool tegen zijn hoofd en haalde de trekker over.

Schietclub
Het is al de tweede keer dat een lid van een Kerkraadse schietvereniging een zwaar geweldsmisdrijf pleegt. In 1999 schoot Kerkradenaar Theo S. zijn ex-vriendin en moeder van zijn zoontje een kogel door het hoofd.

Na een soortgelijke incident in Kerkrade, waar ex-marinier en lid van een schietclub uit Tiel Paul S. vier mensen doodschoot, hebben de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA) en het ministerie van Justitie al overleg gevoerd.

De KNSA heeft nu een reeks maatregelen aangekondigd die al geruime tijd geleden opgesteld werden. De koepelorganisatie verscherpt de eisen voor het lidmaatschap en gaat het programma van eisen waaraan schietverenigingen in Nederland moeten voldoen, verzwaren. Op 1 januari, ťťn jaar eerder dan gepland, beginnen twintig KNSA-controleurs met hun werkzaamheden.

Ontwenningskuur voor David Hasselhoff

Een rechtbank in de Amerikaanse staat CaliforniŽ heeft acteur David Hasselhoff veroordeeld tot een ontwenningskuur van zes maanden om van de drank af te komen. Hasselhoff, bekend van de series Knightrider en Baywatch, werd in juni in Los Angeles met een slok op aangehouden en bekende dat hij onder invloed achter het stuur zat.

De 52-jarige acteur kreeg verder een taakstraf van tweehonderd uur en een proeftijd van drie jaar opgelegd. Hasselhoff kampt overigens al jaren met alcoholproblemen. Ook in 2002 volgde hij een ontwenningskuur, nadat hij naar eigen zeggen "een dieptepunt" had bereikt.

Adrian Mutu ontslagen bij Chelsea

De Roemeense aanvaller Adrian Mutu, uitkomend voor de Engelse voetbalclub Chelsea, heeft te horen gekregen dat moet vertrekken.

De Roemeen werd enkele weken eerder positief getest op het gebruik van cocaÔne, en kon ook niet door een deur met de huidige trainer Jose Mourinho. Mede door deze feiten was een ontslag van de speler bij de club onontkoombaar. Adrian Mutu bekende en zei "iets genomen te hebben".

"We willen op duidelijke wijze aantonen dat Chelsea een nultolerantie-politiek toepast op het gebied van druggebruik, of het nu gaat om substanties die de prestaties bevorderen, of om 'recreatieve' drugs.", zo staat te lezen in een officiŽle mededeling van Chelsea. "Een speler die drugs neemt, verbreekt zelf zijn contract met de club."

Gevangenisstraffen voor Pitcairners

Op het eiland Pitcairn in de Stille Oceaan zijn vier mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen variŽrend van twee tot zes jaar wegens misbruik van diverse meisjes en vrouwen. Twee andere verdachten moeten een taakstraf uitvoeren. De zes werden eerder deze week schuldig bevonden aan de aanklachten. Een zevende verdachte werd vrijgesproken.

De burgemeester van het eiland werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens vijf verkrachtingen. Zijn zoon werd veroordeeld tot zes jaar cel. Eťn van de oudste eilandbewoners, een man van 78, kreeg twee jaar opgelegd in verband met twee verkrachtingen. Zijn zoon werd veroordeeld tot een taakstraf. Een vijfde man moet vijf jaar zitten en de postbode van het eiland moet een taakstraf uitvoeren.

De veroordeelden blijven echter op vrije voeten tot uitspraak is gedaan in hoger beroep. In deze zaak staat de vraag centraal of Groot-BrittanniŽ Łberhaupt wel rechtsmacht heeft over het eiland. De bewoners zijn afstammelingen van de muiters van de Bounty en claimen dat hun voorvaderen zich juist aan Britse heerschappij wilden onttrekken.

Indien het vonnis geldig wordt verklaard, zullen de vier hun straf moeten uitzitten in een speciaal gebouwd cellenblok op Pitcairn. De eilandbewoners zijn echter bang dat dit desastreus zal zijn voor de economie, aangezien de veroordeelden degenen zijn die de boot bemannen die Pitcairn enigszins met de buitenwereld verbindt.

Adrian Mutu ontslagen bij Chelsea

Icoon Sport nieuwsDe Roemeense aanvaller Adrian Mutu uitkomend voor de Engelse voetbalclub Chelsea, heeft te horen gekregen dat moet vertrekken. De Roemeen die werd enkele weken eerder positief getest op het gebruik van cocaÔne, kon ook niet door een deur met de huidige trainer Jose Mourinho. Mede door deze feiten was een ontslag van de speler bij de club onontkoombaar. Adrian Mutu bekende en zei "iets genomen te hebben".

"We willen op duidelijke wijze aantonen dat Chelsea een nultolerantie-politiek toepast op het gebied van druggebruik, of het nu gaat om substanties die de prestaties bevorderen, of om 'recreatieve' drugs.", zo staat te lezen in een officiŽle mededeling van Chelsea. "Een speler die drugs neemt, verbreekt zelf zijn contract met de club."

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Krimpende benzine dupeert consument

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een lid van de belangenvereniging voor tankstationhouders BETA is een rechtszaak begonnen tegen oliemaatschappij Shell omdat benzine kan krimpen in de tank. Consumenten krijgen hierdoor soms minder benzine voor hun geld, omdat de brandstof warm is en later door afkoeling krimpt in de tank. Ook tankstationhouders zien hun voorraad door afkoeling voor honderdduizenden euro krimpen.

De oliemaatschappijen weigeren volgens de BETA om hun tankwagens met thermometers uit te rusten zodat kan worden berekend hoeveel er na afkoeling uiteindelijk aan volume overblijft. "In de ons omringende landen zijn alle tankwagens daarmee uitgerust", zo zegt een woordvoerder van BETA.

El Guerrouj loopt cross

De Marokkaanse atleet Hicham El Guerrouj wil aankomend jaar zijn geluk op de cross beproeven.

El Guerrouj, die eerder bekend maakt in 2006 een punt achter zijn loopbaan te willen zetten, wil in maart 2005 bij het wereldkampioenschap veldlopen uitgaan komen op de korte cross.

De 30-jarige Marokkaan, Olympisch kampioen op de 1.500 en de 5.000 meter, hoopt in 2005 ook nog uit te kunnen blinken op de baan . En El Guerrouj heeft ook nog een aanval op het wereldrecord op de 5000 meter gepland.

Microsoft weigert Halo 2 te leveren aan webwinkel

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de internetwinkel GCshop wil Microsoft een speciale Xbox-editie van Halo 2 niet leveren. Dit omdat de webwinkel het spel voor een lage prijs wil verkopen. Volgens GCshop heeft Microsoft diverse malen laten weten de prijs van 54 euro te laag te vinden.

Halo 2 is nog niet te koop, maar klanten konden via voorinschrijving het spel toch al kopen. 11 november komt het spel uiteindelijk uit.

Microsoft zou GCshop hebben gedreigd het spel niet te leveren als de prijs niet omhoog zou gaan. De webwinkel voelde hier echter niets voor en informeerde klanten die het spel al hadden besteld per e-mail. Ook heeft het bedrijf de mededinginsautoriteit NMa geÔnformeerd over de in hun ogen ontoelaatbare praktijken van Microsoft.

Microsoft weerspreekt de beschuldigingen. "De winkel krijgt een aantal dat vergelijkbaar is met andere verkoopkanalen", zegt hoofd-marketing R. Dekker van Microsoft Nederland.

Meer gamesnieuws op FOK!games

Ruzie om dialectnaam Grevenbicht

Ruzie in Zuid-Limburg: Nadat de gemeente Sittard-Geleen besloten had om onder tientallen plaatsnaambordjes ook bordjes met de dialectnaam te plaatsen, zijn de gemoederen hoog opgelopen. De reden? Soms klopt de naam op de borden niet met hoe de naam geschreven moet worden, aldus bewoners.

Een naam als Gelaen (Geleen) heeft geen problemen opgeleverd, maar Beech des te meer. Volgens een groot deel van de bewoners van Grevenbicht dient de naam van hun dorp in het dialect namelijk als Beeg geschreven te worden. Het Veldeke instituut geeft echter aan dat Beech de juiste schrijfwijze is. En dat zet kwaad bloed bij de geboren en getogen Grevenbichtenaren die aangeven zelf wel het beste te weten hoe ze de naam van hun plaats moeten schrijven.

De onlangs opgerichte dorpsraad Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk heeft daarom een enquÍte doen uitgaan waarin de bewoners van Grevenbicht gevraagd wordt wat de juiste schrijfwijze van hun dorpsnaam is. De ingeleverde formulieren zullen worden aangeboden aan het stadsbestuur, zodat de bordjes vervangen kunnen worden.

Saillant detail is dat de gemeente, die bij Grevenbicht vasthoudt aan de benaming van Veldeke, dat bij ťťn van haar eigen namen niet doet. Zo zou Sittard volgens het instituut als Zittert geschreven moeten worden. Op de borden staat echter consequent Zitterd.

Armstrong twijfelt over Tour-deelname

Na de presentatie van het parkoers van de Tour de France heeft ploegleider Johan Bruyneel van US Postal gezegd dat het nog steeds onzeker is of Armstrong die Tour gaat rijden. Armstrong wil in ieder geval meer klassiekers rijden volgend seizoen.

De organisatie van de Tour de France presenteerde gisteren een parkoers dat Lance Armstrong minder kans moet geven het verschil te maken in de tijdritten. Of hij het parkoers daadwerkelijk zal rijden is echter hoogst onzeker. Armstrong heeft al een paar maanden terug aangekondigd na te denken over andere wedstrijden. Hij wil eventueel de klassiekers uit het voorseizoen combineren met een deelname in Giro of Vuelta.

De voorjaarsklassiekers hebben zeker een grote kans om Armstrong aan het vertrek te zien. Dat wist Bruyneel wel te vertellen, want dat is nog een droom van Armstrong: "Het is zijn droom om ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen, maar persoonlijk denk ik dat Luik-Bastenaken-Luik hem beter past."

De nieuwe sponsor Discovery Channel zet ongetwijfeld druk op Armstrong om aan de Tour deel te nemen. Bruyneel kwam net terug uit Amerika waar hij gesprekken had gehad met de sponsor: "Maar daar ben ik ook niet veel wijzer geworden. Kijk, ik zal Lance niet dwingen aan de Tour mee te doen als de motivatie er niet is. Dan kan het alleen maar slecht gaan. Lance wil na de voorjaarsklassiekers een keuze maken."

Voorlopig begint het team weer eind november met een trainingskamp en een voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar zoals afgelopen seizoenen zal de Tour niet meer centraal staan binnen de ploeg. Na de voorjaarsklassiekers kijkt men wel wat Armstrong wil doen.

Minder zoekopdrachten naar sekssites

Icoon Digital nieuwsInternetters zoeken steeds meer naar winkelsites via zoekmachines, dan naar sekssites, zo blijkt uit een onderzoek van twee Amerikaanse wetenschappers.

De twee wetenschappers Professor Amanda Spink van de University of Pittsburgh en professor Bernard Jansen van Penn State hebben hierover een boek geschreven. Het boek beschrijft de ontwikkeling over de afgelopen jaren van het gebruik van zoekmachines.

Nu er steeds meer mensen worden aangesloten op de digitale weg, blijkt ook de vraag naar naakt af te nemen. Volgens de twee wetenschappers zou nu vijf procent van alle zoekopdrachten gaan over het vrouwelijke, danwel mannelijk naakt. Zeven jaar geleden was lag dit percentage nog op twintig procent. Op continentniveau scoren de Europeanen het hoogst, zo'n acht tot tien procent van de Europese zoekopdrachten gaat over sekspagina's.

Voor het onderzoek van Spink en Jansen werd zoekmachine Altavista gebruikt. Hiervan kregen ze miljoenen geanonimiseerde zoekopdrachten om te gebruiken voor hun onderzoek.

Uit het onderzoek zou je kunnen concluderen dat er minder behoefte is naar het zoeken naar sekssites, omdat de meeste internetters nu weten waar ze deze kunnen vinden.

Meer persvrijheid in BosniŽ dan in de VS

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Er is meer persvrijheid in BosniŽ, Trinidad en Tobago dan in de VS. Dat concludeert de de internationale belangenvereniging voor journalisten RSF in de persvrijheid-index die deze week bekend is geworden. Noord-Europa is het veiligst en meest toegankelijk voor journalisten. Aan de andere kant van de schaal bevinden zich Noord-Korea, Birma, China, Vietnam, Laos, Saudi-ArabiŽ, Iran en SyriŽ.

Irak is "de meest dodelijke werkplek voor journalisten". De VS staan op nummer 22 vanwege aanhoudende problemen, zoals het weigeren van visa aan journalisten en de arrestaties van journalisten rond de demonstraties tegen president Bush. Overigens heeft Amerika wel progressie gemaakt. Vorig jaar stond de VS nog op 31.

Oostenrijk en Frankrijk staan nog net in de top 20 en BelgiŽ staat samen met de VS op nummer 22. Landen met het minste persvrijheid zijn landen als China, Turkmenistan, Burma, Cuba en Noord-Korea.

Kookcursus voor Ajax

In een rustige week is er ook wat ruimte voor andere dingen bij de topclubs. Ajax ging koken en Feyenoord ging paintballen.

Het komt tegenwoordig niet veel meer voor dat er doordeweeks geen Europese wedstrijden, bekerwedstrijden of interlands op het programma staan. Nu er toch zo'n week is, gebruiken de ploegen dit uiteraard voor trainingen, maar ook voor teambuilding en ontspanning.

In De KookTempel in Abcoude kregen de Ajax-spelers een cursus Italiaans koken ťn een cocktailworkshop. Julien Escudť, die dit jaar het op het veld wat moeilijker heeft, behoorde in de keuken tot de uitblinkers. Het is de vraag wat de spelers leuker vonden, het koken of het eten en drinken van de klaargemaakte spullen.

Volgens teammanager David Endt is het toeval dat een dergelijk uitstapje in een moeilijke periode plaats vindt: "We plannen ieder jaar twee of drie van dit soort uitstapjes. Dat we juist deze week wat ontspanning hebben gepland, is toevallig, want de datum stond al een tijdje vast."

Nieuwe aardbei rot bijna niet

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Wetenschappers van de landbouwuniversiteit in Wageningen hebben een aardbei ontwikkeld die bijna niet kan rotten. De plant is verkregen door genen uit de aardbei zelf aan te passen en terug te zetten in de aardbeiplant. De schimmel Botrytis wordt hierdoor gestopt waardoor er bijna geen vruchtrot meer ontstaat. De aardbei smaakt net als een normale aardbei.

Botrytis komt op de aardbei als het bakje te lang staat. Volgens de onderzoekers is het nu mogelijk het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen voor de nieuwe aardbei drastisch te verminderen.

Bizarre wending moordzaak Nienke Kleiss

Het begint er meer en meer op te lijken dat de in 2001 tot 18 jaar celstraf plus TBS met dwangverpleging veroordeelde Kees B., onschuldig in de gevangenis zit. Hij werd indertijd veroordeeld voor de moord op het Schiedamse meisje Nienke Kleiss (10) en poging tot moord op haar vriendje Maikel. Zij werden op 21 juni 2000 in het plaatselijke Beatrixpark aangevallen door een pedofiel. Maikel (nu 15 jaar) wist toen te ontkomen, door zich tijdens een wurgpoging en steekpartij voor dood te houden. Hij heeft echter wel een hersenbeschadiging opgelopen door de wurgpoging.

De Vlaardingse magazijnbediende Kees B. was ťťn van eersten die Maikel tegenkwam toen hij uit de bosjes kwam. Maikel gaf de politie het signalement van een blanke man van tussen de 25 en de 35 jaar oud, met een opvallend pokdalig gelaat. Ondanks dat Kees B. daar totaal niet aan voldeed, kwam hij gedurende het onderzoek als verdachte in beeld. De politie ontdekte dat B. een verleden als kindermisbruiker had, en vond het zeer verdacht dat hij als ťťn van de eersten op de plaats van delict voorbij kwam fietsen.

De toen 31-jarige Vlaardinger Kees B. ontkent aanvankelijk ook maar iets met de moord te maken te hebben. Als de druk tijdens de verhoren die volgen wordt opgevoerd, geeft hij toe dat hij de middag van de moord opgewonden was en naar het park was gegaan op zoek naar kinderen. Vier dagen na zijn arrestatie geeft Kees B. toe dat hij Nienke heeft omgebracht. Maar ťťn dag later trekt hij die bekentenis weer in en stelt dat hij zwaar onder druk is gezet. Iets dat hij later altijd heeft volgehouden. De rechters hadden daar echter geen boodschap aan.

DNA
Onlangs werd echter serieverkrachter Wik H. uit Hoek van Holland opgepakt. Hij bekende ineens Nienke indertijd te hebben vermoord. Wik H. voldoet wel volkomen aan de beschrijvingen van de moordenaar die Maikel indertijd gaf (onder meer pokdalig gezicht). Probleem is echter dat er voor de moord op Nienke al iemand veroordeeld is. Nu afgenomen DNA bij H. wijst echter uit dat zijn DNA overeenkomt met dat van op de plaats delict gevonden sporen, zo hebben bronnen tegenover de Telegraaf onthuld. DNA van Kees B. matchte indertijd niet. De sporen werden destijds onder Nienkes vingernagels en op haar laars aangetroffen.

Deze bizarre ontwikkeling in de kindermoordzaak heeft verstrekkende gevolgen. Kees B. lijkt nu geheel onterecht vast te zitten. Insiders melden dat de paniek binnen de burelen van het Rotterdamse openbaar ministerie groot is. Justitie hangt een miljoenenclaim van Kees B. boven het hoofd en lijkt samen met de politie af te gaan omdat men compleet de verkeerde richting in heeft gerechercheerd.

Kees B. moet voorlopig nog geduld hebben. Eerst moet het doorslaggevend bewijs tegen Wik H. openbaar worden gemaakt. Dan zou minister Donner van Justitie op persoonlijke titel de vrijlating van B. goed moeten keuren. Bovendien moet er nog een rechtbank aan te pas komen om het vonnis van 18 jaar en tbs te vernietigen.

Wik H. heeft inmiddels al twee keer tegen de politie bekend dat hij Nienke heeft vermoord.

-
Zie ook het dossier op de site van Peter R. De Vries.

Berichten die eerder op FOK! verschenen hierover:
Verdachte van moord op Nienke ontkent
Moordenaar Nienke pleegde nog een moord?
17 jaar geŽist tegen verdachte moord Nienke

'Maastricht beste universiteit'

Uit het onderzoek 'Kennis in Kaart' van het Ministerie van Onderwijs is gebleken dat de Universiteit Maastricht de beste Nederlandse universiteit is. De zuidelijke instelling scoorde op 11 procent van de onderzochte punten 'excellent' en op geen enkel punt een onvoldoende.

De 'excellent'-score van Maastricht is echter niet de hoogste van het land. De Universiteit Twente en de Technische Universiteit Delft scoorden respectievelijk op 11,6 procent en 11,3 procent van de onderdelen excellent. Zij hebben echter meer onvoldoendes waardoor zij in positie zakken. Opvallend is dat de gerenommeerde Universiteit Leiden slechts op 3,4 procent excellent scoort en op 5,3 procent van de punten een onvoldoende.

Van de hogescholen scoort de Haagse Hotelschool het hoogste met 32 procent excellent en vier procent onvoldoende. De slechtste op de ranglijst is Hogeschool Helicon in Zeist met een score van 0 procent excellent en ruim 55 procent onvoldoende.

Helft vuurwerkwinkels voldoet niet aan de eisen

Icoon Binnenlands nieuwsUit een onderzoek van de VROM-inspectie blijkt dat minder dan 50 procent van de 1900 vuurwerkverkopers voldoet aan eisen die zijn vastgesteld in het vuurwerkbesluit. …ťn van die eisen is het aanwezig zijn van sprinklers, maar bij de meeste gevallen ontbraken deze.

In een brief van staatssecretaris Van Geel (Milieu) zijn alle gemeenten, provincies en politiekorpsen gevraagd delocaties waar vuurwerk opgeslagen ligt te controleren. Wie in november nog steeds niet voldoet aan de eisen, zal zijn handel niet mogen opslaan danwel verkopen.

Volgens een oudere steekproef is het bij de grootleveranciers, die meer dan 10.000 kilo opgeslagen hebben, nog slechter gesteld. Ongeveer 75 procent van hen voldoet niet aan de eisen. Ook hier is het ontbreken van sprinklers probleem de nummer ťťn.

De eisen uit het vuurwerkbesluit zijn opgesteld na de vuurwerkramp in Enschede. Bedrijven die zich bezighouden met het (ver)handelen van vuurwerk hadden 2,5 jaar de tijd om hier aan te voldoen.

Lotte Bruil stopt met badmintonnen

Badmintonster Lotte Bruil-Jonathans stopt met haar internationale badmintoncarriŤre.

De Europees kampioene dubbelspel (samen met Mia Audina) is zwanger. Tot de jaarwisseling zal ze nog wel in de competitie blijven spelen voor haar club BC Amersfoort.

Met haar echtgenoot Chris Bruil stond ze een jaar geleden nog derde op de wereldranglijst gemengd dubbelspel. Bij de Olympische Spelen in Athene verloor het echtpaar in de eerste ronde, in het vrouwendubbel bereikte ze samen met Audina de kwartfinales.

Het afscheid van Lotte Bruil-Jonathans is het tweede verlies voor de Nederlandse badmintontop. Eerder besloot ook Karina de Wit te stoppen, die een maatschappelijke carriŤre wil opbouwen.

Posset-dildo's gewild in Den Bosch

gammapooka had ons via de nieuws-submit te melden:

De 200 beschilderde dildo's en vibrators die kunstenaar Ralph Posset vannacht overal in de binnenstad van Den Bosch neerzette, hebben gretig aftrek bij het uitgaanspubliek gevonden. Voor de kunstenaar is zijn dildokunstactie een uiting van zijn weerzin tegen de vertutting en vertrutting van Nederland.

Directe aanleiding was een kunstactie op 1 april in de Bossche binnenstad. Die werd toen overspoeld met tuinkabouters van gips die meegenomen mochten worden. Die actie was om aandacht te krijgen voor een tentoonstelling in het museum voor hedendaagse kunst in Den Bosch. ''Als het museum voor hedendaagse kunst zich bezighoudt met kunst uit 1952 dan is het tijd voor actie,'' zo oordeelde de kunstenaar. Ralph Posset noemt zijn dildoproject een actie met een glimlach. ''Een goeie grap is ruw en rauw, schuurt en doet een beetje pijn''.

Het uitgaanspubliek is enthousiast. Een man van middelbare leeftijd die een beschilderde tarzan vindt in de portiek van een homobar zegt: ''Deze komt bij mij in de vitrine tussen het kristal". Ook de 25-jarige Iris uit Den Bosch is blij met haar gevonden exemplaar. Een vriend van Iris kwam zelfs speciaal uit Hillegom naar Den Bosch vannacht om een echte Posset-dildo te bemachtigen: ''Ik vind het wel kunst, het heeft iets geils.''


De 'Plezante Mennekes' van Posset

Wet in de maak om Fiat 500 te redden

God_de_Vader had ons via de nieuws-submit te melden:

De Italiaanse regering wil middels een ontheffingswet de legendarische Fiat "Cinquecento", of te wel de Fiat 500, te redden. Het wetsontwerp dient de Fiat 500 en andere wagens ouder dan 25 jaar te beschermen tegen het plan waarbij historische stadscentra voor oude wagens zonder katalysator ontoegankelijk zouden worden.

Door auto's met een motor met minder dan 1000 cc. cilinderinhoud daarvoor een ontheffing te verlenen, zouden deze kleine autootjes alsnog toegelaten kunnen worden. Op dit moment rijden er in ItaliŽ nog altijd zo'n 600.000 exemplaren rond van de "Cinquecento".

Fiat 500; hier met bijpassende aanhanger
Fiat 500; hier met bijpassende aanhanger

[update] 'NOS wil nieuwssite met forum'

FOK/NOSDe NOS heeft plannen om een nieuwssite te starten met daaraan een forum gekoppeld, zo meldt het weblog GeenStijl. De site zou NOSheadlines.nl moeten gaat heten. Het idee is uiteraard niet nieuw, maar toch zou de publieke omroep volgens het weblog GeenStijl afgelopen maand navraag hebben gedaan hoe je het origineel van FOK! na zou kunnen bouwen.

GeenStijl meldt verder dat de nieuwe site gekoppeld zal worden aan een tv-programma. Daarnaast zouden er focusgroepen zijn geweest, talloze interviews met stadsjongeren, onderzoeken en zelfs een mediaprofessor werd er bij gehaald.

Update
De NOS heeft ook contact gehad met onze admin Breuls over de werkwijze van FOK! "Ze wilden een jongerenjournaal beginnen en vroegen zich af of FOK! misschien kon vertellen hoe je dat nou precies doet, je op jongeren richten. Ik heb onder andere gezegd dat we ons helemaal niet op jongeren richten, maar gewoon erg jong zijn", zo zegt hij.

De NOS zegt echter dat FOK! niet is onderzocht. "Dat moet een misverstand zijn. GeenStijl hebben we niet nader gesproken en we hebben de informatie daar ook niet gecontroleerd. Daar gaan wij niet over", zo zegt hoofdredactier Bernadette Slotboom van NOS Online in een reactie aan FOK! "Al lange tijd onderzoeken het NOS Journaal en de NOS in breder verband de wijze waarop jongeren over nieuws denken, wat hun definities zijn, en de plekken waar ze nieuws willen aantreffen. Recent heeft de Universiteit van Amsterdam daar een onderzoek over uitgebracht, en zelf heeft het NOS Journaal een eigen inventarisatie afgesloten."

De NOS is wel van plan meer op internet te gaan doen. "Onze plannen zijn niet afgerond, maar wij overwegen om meer op Internet te doen aan jongeren en hun nieuwsbeleving en verhalen", zo zegt Slotboom mede namens hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS Journaal.

Update
Na wat spitten in oude mailtjes de vraag van de NOS om even contact op te nemen toch nog weten te vinden:
quote:
Goedemorgen,

Van een collega van u heb ik begrepen dat ik het beste contact met u kon opnemen omtrent een aantal vragen van mijn kant.

Zou u spoedig contact met mij op kunnen nemen? Aangezien ik niet in het bezit ben van uw telefoonnummer.

Vriendelijke groet,

Jodieke Kampman
Binnenlandredactie
NOS Journaal
Korte tijd later werd er een vervolgmailtje gestuurd waaruit bleek dat er nogal haast bij was:
quote:
Geachte heer/mevrouw,

Nogmaals het vriendelijke verzoek contact met mij op te nemen daar ik Danny Roodbol niet kan bereiken. De tijd begint te dringen. Ik heb al meerdere keren contact op proberen te nemen maar dat gaat erg lastig als er geen nummer van de redactie bekend is. Ik heb een paar vragen, hopelijk kan een vervanger van Danny of een ander redactielid even contact met mij opnemen.

Alvast bedankt,

Jodieke Kampman
Binnenlandredactie
NOS Journaal
De claim van de NOS dat het contact er niet is geweest berust duidelijk niet op waarheid.

Meepraten op het FOK!forum kan hier.

Red Sox winnen World Series

De Major League titel is veroverd door Boston Red Sox. In de world Series versloeg het St. Louis Cardinals middels een 'clean sweep' (4-0).

De Red Sox, dat zeer verrassend de World Series bereikte door rivaal New York Yankees na een 3-0 achterstand nog te verslaan, maakte grote indruk in de finalereeks. Door vier duels op rij te winnen maakte het een eind aan de vloek die op de club zou rusten. Volgens geloof van velen zorgde de verkoop van sterspeler Babe Ruth aan rivaal New York Yankees in 1920 er namelijk voor dat de ploeg geen titel kon winnen. Bij deze is de ban gebroken. De Red Sox hadden overigens tweemaal eerder tegen de Cardinals de World Series verloren.

In het eerste duel in Boston was het verschil tussen beide ploegen het kleinst. De Red Sox opende echter sterk door in de eerste slagbeurt 0-4 voor te komen. De Cardinals brachten gedurende het duel de stand echter steeds weer in evenwicht. Pas in de achtste slagbeurt viel de beslissing (11-9). Reliever Keith Foulke, die 1,2 inning gooide, was winnende werper.

Duel nummer twee bracht een duidelijk sterker Boston mee. Red Sox sloeg wederom toe in de eerste inning, maar stond de tegenstander vervolgens weinig punten toe. Uiteindelijk werd het 6-2 met Manny Ramirez als beste slagman en Curt Schilling als winnende werper.

De derde wedstrijd was zo mogelijk nog kanslozer, ditmaal in eigen huis voor de Cardinals. Het publiek in St. Louis zag de Red Sox negen innings lang leiden. Al scoorde de Red Sox ditmaal slechts een punt in de openingsinning. De Cardinals wisten zelf slechts een run in de totale wedstrijd te produceren en die viel pas in de laatste speelbeurt bij een 0-4 achterstand. De ervaren Pedro Martinez was winnende werper met zeven geworpen innings, waarin zes strike-outs, tweemaal vier wijd en drie honkslagen tegen.

De vierde wedstrijd in de best-of-seven serie moest door de Cardinals gewonnen worden om in de race te blijven. In eigen stadion ging het voor ruim 52000 toeschouwers tijdens de volledige maansverduistering echter mis. Misschien dat de druk de ploeg parten speelde. Wederom zag Red Sox kans om in de openingsslagbeurt een punt te produceren, wat later het winnende bleek te zijn. Er zouden nog twee punten volgen in het duel, voor de Red Sox dan wel. Derek Lowe bracht nu met zeven geworpen innings de titel binnen voor zijn nieuwe werkgever (0-3). Hij produceerde drie strike-outs, stond eenmaal vier wijd toe en kreeg drie honkslagen tegen.

De Cardinals konden derhalve de World Series geen kleur geven. De Red Sox verdienden mede door de unieke serie in de finale van de American League alle credits. In Boston leidde dit tot wilde feestelijke taferelen.


Zaterdag:
Boston Red Sox - St. Louis Cardinals (11-9)

Zondag:
Boston Red Sox- St. Louis Cardinals (6-2)

Dinsdag:
St. Louis Cardinals - Boston Red Sox (1-4)

Woensdag:
St. Louis Cardinals - Boston Red Sox (0-3)


Eindstand in de best-of-seven serie:
Boston Red Sox - St. Louis Cardinals (4-0)

Twee kogels gevonden in hoofd taxichauffeur

De_harde_waarheid had ons via de nieuws-submit te melden:

Taxichauffeur Michel heeft ongelofelijk veel geluk gehad toen hij begin juli van dit jaar in Amsterdam-Noord in zijn taxi door vijf mannen werd overvallen. Hij dacht dat hij hierbij door ťťn van de mannen op zijn achterhoofd was geslagen met een zwaar voorwerp, maar in werkelijkheid kreeg hij van achteren twee kogels door zijn hoofd gejaagd. Eťn van de kogels viel vorige week donderdag onder de douche opeens uit zijn hoofd. Een week later doet hij zijn verhaal.

"Ik had al een tijdje een idee dat ik iets in mijn hoofd had: ik had een bult op mijn voorhoofd en achter mijn oor kon ik iets bewegen", aldus de 32-jarige Michel. "Toen er tijdens het douchen ineens een kogel uit mijn hoofd wipte ben ik wel een beetje geschrokken. Wel snapte ik meteen wat er aan de hand was."

Michel vertelt verder: "Na de overval ben ik achter die lui aangegaan. Maar ik bloedde zo dat ik terug ging naar mijn auto. Toen heb ik zelf nog de taxicentrale en 112 gebeld. Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis stond ik vervolgens met een uur weer op straat. Ik vroeg nog: 'Moeten jullie geen fotootje maken? Misschien zit er wel een scheur in mijn schedel.' Maar dat was allemaal niet nodig. De wond was zo klein, er was niks aan de hand."

Ondanks de ontdekking vorige week donderdag ging Michel pas afgelopen dinsdag naar zijn huisarts. "Eerder had ik geen tijd omdat ik moest werken. Ja, ik ben ook zo'n eikel joh, dat ding zat toch al drie maanden in mijn hoofd, die paar dagen konden er ook nog wel bij. De dokter vond dat ik naar het ziekenhuis moest voor foto's. Ik wilde dat donderdag laten doen, maar hij vond dat ik meteen moest gaan", verklaart hij.

Dus was de taxichauffeur dinsdag in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. "Ik geloof dat die arts dacht dat ik gek was. Hij heeft toch maar die foto gemaakt omdat de huisarts daar opdracht voor gegeven had. Toen hij terugkwam met de foto, was hij wel een beetje wit. Hij zei: we hebben iets van metaal in je hoofd gevonden."

"Ja, ik heb een moordaanslag overleefd. Twee kogels zijn in verschillende richtingen door mijn hoofd heen gegaan. Die arts vroeg of ik misschien een engeltje op mijn schouders heb zitten."

De tweede kogel zal volgende week donderdag in hetzelfde ziekenhuis worden verwijderd. Michel heeft het volste vertrouwen in dit ziekenhuis, in tegenstelling tot dat in Amsterdam, waar hij met twee kogels in zijn hoofd na een uur weer op straat stond. "Hier werken ze tenminste volgens het boekje", aldus Michel.

Michel heeft er tevens veel vertrouwen in dat de overvallers zeer spoedig zullen worden opgepakt. "Een overval met een slagwapen was voor de politie een kwajongensstreek. Maar nu wordt het heel hoog opgepakt. Er is inmiddels al heel goed onderzoek gedaan. Ik ben er bijna zeker van dat ze binnenkort opgepakt worden." De vijf gingen er destijds vandoor met een buit van zeventig euro en een onbetaalde taxirekening van dertig euro.

[update] 58.000 stembiljetten zoek in Florida

veter, God_de_Vader en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De kiesautoriteiten in de Amerikaanse staat Florida zijn naarstig op zoek naar 58.000 kwijtgeraakte stembiljetten. De biljetten zijn aangevraagd door mensen die hun stem schriftelijk wilden uitbrengen omdat ze niet fysiek naar de stembus kunnen komen. Het gaat om vijf procent van de stemgerechtigden in het kiesdistrict Broward, een van Florida's dichtstbevolkte districten ten noorden van Miami.

Postbedrijf U.S. Postal Service heeft geen idee waar de biljetten gebleven zijn en heeft een grote zoekactie opgestart. Het bedrijf weet niet eens zeker of de fomulieren wel bij het postkantoor zijn afgegeven. "Het is hoogst onwaarschijnlijk dat 58.000 poststukken zomaar verdwijnen. Als inderdaad blijkt dat ze bij ons zijn terechtgekomen, proberen we ze te vinden", zo zegt een inspecteur van U.S. Postal.

Gisela Salas, een vertegenwoordiger van de instantie die toezicht houdt op de stembusgang in Broward zegt dat de lading verdwenen formulieren de eerste lichting was die is verstuurd. "Het is onverklaarbaar. De zaak is neergelegd bij Justitie."

Update 02:02
Nadat men er in Florida niet in is geslaagd om de 58.000 zoekgeraakte stembiljetten terug te vinden, heeft men besloten om de tienduizenden kiezers een nieuw biljet te sturen. Hierdoor kunnen zij alsnog voor 2 november per post hun stem uitbrengen. Dit hebben de autoriteiten in Florida donderdag bekendgemaakt.

OM in beroep tegen vrijspraak Eric O.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van Eric O. De marinier werd vorige week maandag door de militaire rechtbank in Arnhem vrijgesproken, terwijl het OM een voorwaardelijke straf van zes maanden militaire detentie en 240 uur werkstraf had geŽist. Volgens het NOS Journaal wordt het besluit vandaag (vrijdag) officieel bekendgemaakt.

O. wordt er door het OM van verdacht op 27 december 2003 een Irakees te hebben doodgeschoten. Hij zou de voorschriften hebben overtreden door twee waarschuwingsschoten te lossen tijdens een plundering in Irak, waarbij een Irakees om het leven kwam. Het OM meent dat er geen sprake was van een dreigende situatie en dat O. het schot niet had mogen lossen. De rechtbank in Arnhem oordeelde echter dat O. wel degelijk volgens de voorschriften heeft gehandeld.

Aanklager verlaagt strafeis ADO

De aanklager betaald voetbal heeft zijn eis tegen ADO Den Haag in verband met de wedstrijd tegen Ajax verlaagd naar ťťn duel zonder thuispubliek. De club heeft naar zijn oordeel haar best gedaan in de bestrijding van de spreekkoren.

De aanklager betaald voetbal vindt dat ADO den Haag in het gewraakte duel tegen Ajax, dat ondanks spreekkoren niet werd gestaakt, veel aandacht had besteed aan de bestrijding van dergelijke spreekkoren. Alhoewel het inmiddels weer is misgegaan in de wedstrijd tegen PSV, komt de aanklager derhalve nu tot een wedstrijd minder zonder thuispubliek. De club dient nu echter wel ook een uitduel zonder eigen fans te spelen.

De gebeurtenissen van de gestaakte wedstrijd tegen PSV zijn nog in onderzoek. Deze zaak komt waarschijnlijk volgende week aan bod.

PSP vs NDS round 2

Nu we de prijzen en release data hebben gehad is het tijd voor ronde twee in de handheld oorlog. In deze ronde gaan belangrijke mensen bij Sony en Nintendo met modder gooien.

"That's not a game machine" aldus Yasuhiro Minagawa, hoofd PR voor Nintendo Co., Ltd. "They showed it at the [Tokyo] Game Show without any fundamental game software, and you can tell that it's not yet complete."

Hierop had Ken Kutaragi van Sony te zeggen: "People who want to play with Pikachu will need Nintendo's new-style DS machine, but those who want to play our racing game Gran Turismo 4 will need a PSP, right?"

Als derde nog een uitspraak van een neutrale analist, meneer Masaru Onishi: "By announcing an unexpectedly low price for the PSP, Sony has raised the chances that it will fully expand into the market. Many game publishers are now saying, 'At that price, we'd seriously like to make games for the PSP.' "

We houden je op de hoogte!

Slechter geheugen door verlies van tanden

Scootmobiel en blondmeisje16 hadden ons via de nieuws-submithet volgende te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsElke kies die een tandarts trekt, gaat ten koste van het geheugen van de patiŽnt. Dat is althans te lezen in het rapport van een Zweedse studie, welke morgen in Stockholm zal worden gepresenteerd.

Sinds 1988 zijn er voor het onderzoek 1962 mensen in de leeftijd van 35 tot 90 jaar gevolgd. Hierbij werd het geheugen van degenen die hun eigen gebit nog hadden vergeleken met dat van degenen met een kunstgebit. "Tanden en kiezen blijken uiterst belangrijk voor ons geheugen. Als mensen geen tanden en kiezen meer hebben, is hun geheugen duidelijk slechter", aldus hoogleraar hoogleraar psychologie Jan Bergdahl. Bergdahl is zelf tandarts en een van de schrijvers van de studie.

Overigens maakt het onderzoek niet duidelijk wat precies het trekken van ťťn tand of kies met het geheugen doet. Dit zal door de wetenschappers nog onderzocht worden, net als hoeveel tanden en kiezen iemand kan missen zonder dat dat het geheugen beÔnvloedt.
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.