Ziekenhuis zet medische dossiers bij vuilnis

coach4all, Scootmobiel en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het MŠxima Medisch Centrum in Eindhoven heeft woensdag per ongeluk de medische dossiers van 24 patiŽnten bij het grof vuil gezet. De dossiers werden door een voorbijganger gevonden in een oud-ijzer container achter het ziekenhuis. De voorbijganger bracht de dossiers vervolgens naar het Eindhovens Dagblad.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het om een ongelukkige fout ging. Een aantal kasten op een afdeling stond klaar om weggegooid te worden. Toen ze naar de oud-ijzer container werden gebracht, zijn per ongeluk ook vijf ladenkastjes met patiŽnteninformatie meegenomen en weggegooid. De kastjes stonden eigenlijk klaar om naar het medisch archief gebracht te worden.

De directie heeft laten weten "zeer geschokt te zijn door dit incident". Een woordvoerder bood namens het ziekenhuis zijn oprechte excuses aan alle gedupeerde patiŽnten aan. "PatiŽnteninformatie is hoogst vertrouwelijk en dient met grootste zorgvuldigheid te worden behandeld", aldus de woordvoerder.

Het Eindhovens Dagblad heeft inmiddels toegezegd de dossiers terug te zullen geven.