Tweejarige heeft gestolen loopauto terug

Icoon Binnenlands nieuwsDe tweejarige Tim Elsinga uit Leeuwarden heeft zijn favoriete speeltje terug. Bouwvakkers zagen vrijdagochtend rond zeven uur een bestuurder de loopauto van Tim terug zetten bij de zandbulten aan de Borniastraat. Op diezelfde plek werd het stuk speelgoed maandagmiddag, onder de ogen van spelende kinderen, door een man meegenomen.

De dief is waarschijnlijk na publicatie van het verhaal over zijn brutale diefstal, in de Leeuwarder Courant van woensdag, tot inkeer gekomen. De loopauto is onbeschadigd teruggebracht, zo laat de vader van Tim weten. Eerder ontbrak al een wieldopje, maar dat heeft zijn vader er inmiddels weer terug opgezet. Tim is blij dat hij zijn auto weer terug heeft. Dat zijn loopauto was gestolen lijkt niet helemaal tot hem te zijn doorgedrongen. Hij denkt dat de "meneer bij de bult hem heeft gemaakt".

Nadat het verhaal in de Leeuwarder Courant verscheen kreeg het gezin reacties van lezers die financiële hulp of een vergelijkbare auto wilden aanbieden.