Brit procedeert 3,5 jaar om hond te redden

Icoon opmerkelijk nieuws Een Britse man is er na 3,5 jaar lang procederen eindelijk in geslaagd de doodstraf voor zijn hond te voorkomen. De herdershond, luisterend naar de naam Dino, moest van de rechtbank in Northampton worden afgemaakt omdat hij in juli 2001 een vrouw in haar hand had gebeten. De onfortuinlijke vrouw probeerde een gevecht tussen haar eigen terriër en Dino te beëindigen. In totaal kostte het procederen de man naar schatting 60.000 pond (87.000 euro).

Het baasje van Dino, Bryan Lamont, gaf eerlijk toen dat hij Dino uit zijn handen had laten glippen. Daarom was hij ook bereid een schadevergoeding en een boete te betalen. Lamont wilde zich echter niet neerleggen bij het vonnis van de rechtbank waarin Dino ook een spuitje moest krijgen.

In de hoop het vonnis nietig te laten verklaren ging Lamont vervolgens in beroep bij de Britse Hoge Raad. Toen dat niets opleverde, zette hij het procederen door bij het Hogerhuis en uiteindelijk zelfs bij het Europese hof voor de rechten van de mens. Uiteindelijk kreeg Lamont nog één keer een kans op hoger beroep toen dierenexperts verklaarden dat de hond geen risico opleverde. Dit nieuwe bewijs was voor de rechter genoeg om de hond vrij te spreken.

Dino
Dino mag weer vrij rondlopen, maar moet daarbij voortaan wel een muilkorf dragen