Weblog GeenStijl wederom platgelegd

drinkbob, Anonymus en doxick hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Weblog GeenStijl.nl is wederom platgelegd door een DDoS-aanval. Het is de derde maal deze week dat het weblog zo'n 'attack' te verduren krijgt. De hoster van GeenStijl, Cysonet, laat weten dat gisteravond rond 19:00 de DDos ook binnen Nederland ''te hevig'' werd.

De eerste keer dat het weblog werd platgegooid eisten de DDoSsers ('0x1fe Crew') van de regeringssites die actie op. Ze waren boos dat GeenStijl de adresgegevens van hun woordvoerder Eric de Vogt had achterhaald en zo goed als zijn hele telefoonnummer had gepubliceerd. Inmiddels zijn er meerdere weblogs die de gegevens van een aantal personen plaatsen die achter de DDoS-aanvallen zouden zitten. Onder meer weblog Neukia, die meent dat naast Eric de Vogt, ook zijn 18-jarige leeftijds- en stadsgenoot Nabil A. (die de website 0x1fe.org beheert), alsmede Gerard B. uit Papendrecht met de attacks te maken hebben. Die laatste zou volgens Neukia tevens degene zijn geweest die zich op Radio 538 liet interviewen door dj Barry Paf.

Eric de Vogt ontkende eerder tegenover FOK! dat hij achter de attacks zit. Ook aan Planet liet hij weten slechts woordvoerder te zijn. Wat betreft de andere twee beschuldigden staat op dit moment allerminst vast of ze schuldig zijn. De beheerder van 0x1fe.org ontkende in ieder geval iedere betrokkenheid. De overheid liet gisteren overigens weten dat de mensen die achter de DDoS-aanvallen op de regeringssites zitten een grote schadeclaim tegemoet kunnen zien, als ze opgespoord worden.

Nieuws
In tegenstelling tot wat het weblog GeenStijl min of meer suggereerde toen ze nog on-line waren, hebben FOK!-nieuwsposters niets te maken met de DDoS-attacks. Nieuwsposter Flem kreeg wel informatie toegespeeld over de acties, maar dat kregen het ANP en Planet Multimedia ook. Dat wij er als eerste over berichtten maakt ons natuurlijk niet medeplichtig. Anders zou het ANP ook vaak schuldig zijn. Die brengen immers dagelijks als eerste het nieuws. Ook de vingerwijzing van 538-dj en GeenStijl-columnist Rick Van Velthuysen in onze richting is onterecht. Zijn eigen radiostation liet de DDoSsers als eerste publiekelijk aan het woord, dat is hij kennelijk vergeten.

-
Audio-link Radio 538 (5 oktober).

Op FOK! mogen in reacties geen adresgegevens worden geplaatst
Submitter:  Bron: FOK! (ANP - Neukia, e.a)