Ali B. en Jamelia winnen MOBO-award

Jamelia is donderdag een van de grootste winnaars tijdens de MOBO-awards in Londen geworden. Tijdens de show in Londen sleepte de zangeres maar liefst drie awards in de wacht. Ook Kayne West ging naar huis met drie prijzen. MOBO staat voor Music of Black Origin en wordt jaarlijks uitgereikt aan artiesten die muziek maken met invloeden van soul, hiphop, r&b en reggae.

Dit jaar werden ook de Dutch MOBO-awards uitgereikt. Ali B. won in de categorie 'beste urban act nationaal'. DJ Chuckie werd uitgeroepen tot 'beste Club-DJ' en RJ Entertainment mag zich een jaar lang de beste partyorganisator noemen.

De show werd overschaduwd door de rel rond twee genomineerde artiesten die werden gediskwalificeerd wegens vermeende homofobe teksten. Reggae-zangers Elephant Man en Vybz Kartel moesten hun excuses aanbieden. Dat weigerden de twee omdat het oud werk betrof en ze allang een andere weg waren ingeslagen.

De Dutch MOBO-awards wordt maandag 11 oktober om 21.35 uur uitgezonden door BNN op Nederland 2. De presentatie is in handen van Bridget Maasland.


Jamelia mocht drie MOBO-awards mee naar huis nemen.