Paralympische Spelen geopend

RencoB had ons via de nieuws-submit te melden:

Olympische SpelenDe twaalfde Paralympische Spelen zijn in Athene officieel geopend. 60.000 toeschouwers zagen hoe dressuurruiter Joop Stokkel de Nederlandse vlag het Olympische stadion binnendroeg. Hij doet inmiddels voor de vijfde keer meer mee als paralympiërs. Als zwemmer (in Seoul en Barcelona) won hij vijf gouden, drie zilveren en drie bronzen plakken. Na zijn overstap naar de paardensport won hij in Atlanta en Sydney nog eens één gouden, twee zilveren en één bronzen medaille.

97 Nederlandse sporters komen in Griekenland in actie op het toernooi voor mensen met een beperking. Thea Limbach is chef d’equipe van de ploeg, die in Sydney vier jaar geleden dertig medailles veroverde, waarvan twaalf gouden.

Dit jaar doet er een recordaantal van 141 landen mee aan het toernooi. Daarnaast is er ook een recordaantal van 2300 journalisten aanwezig. Op televisie is dagelijks op Nederland 2 van 17:30 tot 17:55 uur bij BNN het programma 'Met één been in de finale te zien' waarin Patrick Lodiers en Bettine Vriesekoop vanuit Athene verslag doen. Ook in het NOS Sportjournaal zullen dagelijks flitsen van het evenement te zien zijn.