Formule 1: Villeneuve in 2005 bij Sauber

Hoewel Jacques Villeneuve op dit moment zijn testkilometers maakt voor Renault, zal hij per 1 november 2004 onder contract staan bij Sauber. Dit heeft het Zwitserse team bekend gemaakt via een persbericht.

Vandaag en morgen komt, zoals eerder bekend werd gemaakt, Jacques Villeneuve in actie tijdens tests voor Renault. Hierbij is zelfs de kans aanwezig dat de Canadees tijdens de races ingezet wordt voor het Franse team. Voor volgend jaar heeft de excentrieke coureur nu dus óók een contract op zak.

Villeneuve over het nieuws: "Ik vind het fantastisch om bij Sauber terug te keren in de Formule 1. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat we verder naar de voorkant van de grid komen in de volgende twee seizoenen. Bij mijn bezoek aan hun fabriek was ik onder de indruk van de faciliteiten."

Peter Sauber, teambaas van het gelijknamige team, is ook zeer tevreden met zijn nieuwe aanwinst: "Ik moet toegeven dat het zeer speciaal is om een voormalig wereldkampioen een contract te zien tekenen bij mijn team. Verder wil ik meteen duidelijk maken dat ik hem niet daarom aangesteld heb. Gedurende onze gesprekken merkte ik dat hij zeer gedreven is om terug te keren in de Formule 1. Sauber heeft dit seizoen progressie geboekt en ik heb er alle vertrouwen in dat we deze stijgende lijn in de toekomst voort zullen zetten."

Zie voor meer nieuws de F1manager