Werkstraf voor doodrijden krantenbezorger

Icoon Binnenlands nieuws De rechtbank in Breda heeft een 21-jarige Bredanaar veroordeeld tot werkstraf van 240 uur en zes maanden gevangenisstraf voorwaardelijk voor het doodrijden van een man uit Sierra Leone. De man reed op 19 februari van dit jaar de man dood, die bezig was met kranten bezorgen, terwijl de Bredanaar onder invloed was van alcohol.

Naast de werkstraf is de Bredanaar zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt en dient hij een 28 uur durende alcoholcursus te volgen. Het pleidooi om zijn rijbewijs te houden voor zijn werk en hobby (musiceren) vond geen gehoor bij de rechter.

De opgelegde straf is aanzienlijk lager dan de eis van de officier van justitie. Twee weken eerder werd een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van anderhalf jaar geëist plus een rijontzegging van drie jaar. De Bredanaar werd roekeloos rijgedrag verweten. Hij reed met zes glazen drank op achter het stuur in combinatie met een rijsnelheid van tussen de 93 en 108 kilometer per uur, waar vijftig mag worden gereden.

De man uit Siera Leone verbleef legaal in Nederland. Hij was in afwachting van een werkvergunning.