Voetbal: Uitslag PSV - Rode Ster Belgrado

PSV heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de Champions League. Rode Ster Belgrado werd in Eindhoven met maar liefst 5-0 verslagen. Doordat het twee weken geleden in Belgrado 3-2 voor de Joegoslaven werd is PSV dus door.

PSV begon sterk en kwam al na zeven minuten op voorsprong. Na een pass van Ooijer draaide Park goed weg, waarna hij werd neergelegd. Aanvoerder Van Bommel schoot vervolgens de terechte penalty goed in. PSV, met Zoetebier op doel, speelde goed verder en werd vervolgens in de 29ste minuut letterlijk een handje geholpen door Bicevac van Rode Ster, die de doorgebroken Beasley vasthield en hiervoor een rode kaart kreeg van scheidsrechter Ivanov. Twee minuten later gaf Vogel een mooie pass op Park, die goed voorlegde, waarna Beasley kon afmaken.

In de tweede helft ging de Eindhovense ploeg verder met waar het mee bezig was: goed spelen. Na een mooie actie van Ooijer, die enkele Joegoslaven dolde, gaf de verdediger de bal aan Van Bommel, die goed binnenschoot en zo zijn tweede treffer van de avond maakte. Twee minuten later gaf Lee een voorzet, kopte Beasley de bal door en kon De Jong de 4-0 binnentikken. In de 79ste minuut gaf Lee opnieuw een goede voorzet, wanneer spits Vennegoor of Hesselink met een kopbal ook nog zijn goaltje mee kon pikken.

PSV kwam de afgelopen zeven jaar ook uit in de Champions League, maar wist nooit de tweede ronde te bereiken. De loting, waar veel van zal afhangen, vindt morgenmiddag om 16:00 plaats.

Overige uitslagen:
Djurgardens (Zwe) - Juventus (Ita) 1-4 (2-2)
Glasgow Rangers (Sch) - CSKA Moskou (Rus) 1-1 (1-2)
Manchester United (Eng) - Dinamo Boekarest (Roe) 3-0 (2-1)
Real Madrid (Spa) - Wisla Krakow (Pol) 3-1 (2-0)
Banek Ostrava (Tsj) - Bayer Leverkusen (Dui) 2-1 (0-5)
Maccabi Tel Aviv (Isr) - PAOK Saloniki (Gri) 1-0 (3-0 R)
Trabzonspor (Tur) - Dinamo Kiev (Oek) 0-2 (2-1)
Sparta Praag (Tsj) - Ferencvaros (Hon) 2-0 (0-1) nv
Club Brugge (Bel) - Sjachtor Donetsk (Oek) 2-2 (1-4)