Zes mensen aangeklaagd voor brand Paraguay

Icoon Buitenlands nieuws In Paraguay zijn dinsdag zes mensen in staat van beschuldiging gesteld in verband met de grote brand in een winkelcentrum afgelopen zondag. Het gaat volgens de krant La Nación om de eigenaar van het centrum, zijn zoon en vier bewakers. De zes mannen zijn aangeklaagd voor doodslag, wat ze tot 25 jaar celstraf kan opleveren.

Bij de brand in de hoofdstad Asunción kwamen volgens de laatste berichten tenminste 464 mensen om het leven. Bovendien raakten zeker 450 mensen gewond. Volgens de autoriteiten zal het dodental nog verder oplopen omdat er nog 140 mensen vermist worden.

Volgens de openbaar aanklager komt het grote aantal doden door handelen van de zes aangeklaagde mannen. De eigenaar en zijn zoon zouden orders hebben gegeven tot het sluiten van de deuren vlak nadat de brand uitbrak. Hiermee wilden ze voorkomen dat mensen het winkelcentrum zouden ontvluchten zonder te betalen, of dat er geplunderd zou worden.

De eigenaar en zijn zoon ontkennen de dodelijke order gegeven te hebben, maar één van de bewakers zou al bekend hebben soortgelijke orders te hebben gekregen.