Man zit klem tussen metrodeuren en overlijdt

Icoon Buitenlands nieuwsBij een ongeluk in de metro in München is vandaag een 27-jarige man om het leven gekomen. Hij zat vast tussen de metrodeuren toen deze weer ging rijden. Hij botste tegen de spiegels aan het einde van het perron en was op slag dood.

De man wilde het hondje van zijn vriendin weer terug de metro in halen. De hond was vlak voordat de deuren dichtgingen uit de metro gesprongen. De vriendin van de man sprong het perron op, de man bleef echter klem zitten tussen de sluitende deuren. Met een snelheid van veertig kilometer per uur sloeg de man tegen de spiegels aan het einde van het perron en was op slag dood.

De directeur spreekt in een reactie over een overtreding van de veiligheidsvoorschriften. De bestuurder van de metro krijgt normaal een signaal als de deuren na vertrek worden geforceerd en moet dan nagaan of er sprake is van een voor passagiers gevaarlijke situatie. De bestuurster had overigens niets in de gaten en werd pas op de volgende halte door passagiers op de hoogte gesteld van het ongeluk.