Duitser wil kliniek voor Arische ras

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Een extreem-rechtse advocaat in Duitsland bouwt in de buurt van Bremen een vruchtbaarheidskliniek waar alleen Arische baby's zullen worden verwekt. De advocaat in kwestie, Jürgen Rieger, is een fervent aanhanger van het pure Arische ras; mensen dus met blond haar en blauwe ogen.

De 57-jarige Rieger heeft zich gespecialiseerd in het verdedigen van extreem-rechtse verdachten. Hij was in het verleden lid van de neo-nazistische Nationale Democratische Partij. Hij is reeds verschillende keren veroordeeld wegens het aanzetten tot rassenhaat. Het meeste zorgen baart hem echter ''de bezoedeling van het Arische ras''. Rieger schreef zelfs een boek over de ,,afgrijselijke effecten van de bastaardrassen'', en hij beloofde meteen dat ,,de blanke reuzen kwamen''.

Niet bekend is hoe Rieger het voor elkaar wil krijgen dat er alleen maar blonde kinderen met blauwe ogen verwekt worden. Zijn project zou steunen op een speciale techniek met draagmoeders. Omdat die verboden zijn in Duitsland, heeft de advocaat zijn kliniek in Londen geregistreerd, in plaats van in Bremen.

Belgische vruchtbaarheidsspecialisten noemen de plannen van Rieger ''totaal krankzinnig'', zowel op ethisch als wetenschappelijk vlak.

In 1995 wilde Rieger overigens een Zweedse boerderij ombouwen tot een verzamelplek voor ,,leden van het noordelijke blonde ras''. Er kwamen echter veel te weinig Arische medewerkers op af om de boerderij draaiend te houden. Toen een bende zorgvuldig geselecteerde Noordelijke Biggen ontsnapte en een ravage aanrichtte, stierf het project een stille dood.