Man beboet na opzettelijk overrijden zwaan

Gz had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 28-jarige inwoner van Achlum is gisteren bekeurd voor het opzettelijk overrijden van een jonge zwaan. De man, agrariër van beroep, was geïrriteerd omdat hij een familie knobbelzwanen op zijn land aantrof. Aangezien z'n koeien niet meer zouden vreten van grasland dat vervuild is door de uitwerpselen van de vogels, besloot de man tot het nemen van drastische maatregelen.

De boer reed met zijn auto het land in en joeg hij daarmee achter de zwanen aan. Hij wist de jonge zwanen vervolgens van de ouders te scheiden en reed daarna over de jongen heen, waarbij er één jong onder de wielen terechtkwam. Toen dit door twee voorbijgangers werd gezien, spraken zij de boer hierop aan, waarop deze het weiland met grote snelheid verliet. Daarop werd door hen de politie en de Algemene Inspectie Dienst (AID) gewaarschuwd.

De boer kon zijn daad slechts verklaren door te zeggen dat hij zijn frustratie op deze wijze had willen afreageren. Uit nader onderzoek bleek overigens dat er slechts op zo'n vier vierkante meter, een stukje weiland rondom het zwanennest, daadwerkelijk uitwerpselen lagen. Ook bleek dat deze zwanenfamilie juist de enige vogels waren die zich in de wijde omgeving hadden genesteld.