Vrije-energie motor binnenkort op de markt

Een Duits bedrijf gaat een motor op de markt brengen die louter op permanente magneten werkt, en geen externe energiebron nodig heeft. De motor heeft volgens het bedrijf ook geen externe energie nodig om op te starten. De vrije-energie motor gaat op grote schaal geproduceerd worden op de Europese, Russische en Australische markt. Dit meldt Pure Energy Systems News.

Het Zuid-Afrikaanse Perendev Power Developments Ltd. heeft middels een uitvinding van Michael J. Brady de vrije-energie motor ontwikkeld. De motor werkt door magnetische omleiding en afscherming van het magnetisch veld van schuinstaande permanente magneten op een wiel.

De motor werkt door het principe dat twee gelijke polen van permanente magneten elkaar afstoten. Door middel van omringende permanente magneten aan de binnenkant van twee halve ringen, stoten de magneten van de halve ringen de magneten op het wiel af, en door de schuinstaande positie van de magneten op het wiel, gaat het wiel draaien. De snelheidsbegrenzing zorgt er voor dat de motor niet beschadigt.

Bij testen van de motor bleek er na twee maanden nog geen vermindering in de kracht van de magneten te zijn opgetreden. Het apparaat, aangesloten op een dynamo genereert 60 kiloWatt aan elektriciteit, genoeg om een huis te van stroom te voorzien. Met het huidig ontwerp zou zelfs een apparaat van 4 MegaWatt bouwbaar zijn, aldus het bedrijf.

Een Duits bedrijf, dat haar naam nog niet bekend heeft gemaakt, heeft de licenties voor het fabriceren en het op de markt brengen van het apparaat in Europa, met uitzondering van Groot Brittannië, en voor Rusland en Australië in handen. De eerste units zullen 8500 euro kosten, maar dit kan goedkoper worden naarmate er meer geproduceerd worden.

Klik hier om een eerder prototype van de motor in werking te zien, en hoe de omliggende magneten de schuinstaande magneten op het wiel, het wiel laten draaien (2,5MB).