Euro 2004: Uitslag Tsjechië - Denemarken

Icon EK 2004 PortugalVanavond werd de laatste kwartfinale van Euro 2004 gespeeld. Tsjechië nam het op tegen Denemarken en won met 3-0. Donderdag zal Tsjechië het in de halve finale gaan opnemen tegen Griekenland. Een dag eerder speelt Portugal tegen Nederland. De twee winnaars zullen volgende week zondag de finale spelen.

De eerste helft van Tsjechië - Denemarken was interessant om naar te kijken, maar er werd geen groots voetbal gespeeld. Het veldoverwicht was voor de Denen, maar echt grote kansen waren er de eerste helft niet te zien. Beide teams wisten de spitsen niet goed te bereiken.

Ook in de tweede helft hadden de Denen het meeste balbezit. Het is echter Tsjechië dat in de 49e minuut op voorsprong komt. Koller kopt uit een corner van Poborsky binnen.

Denemarken zet nog verder aan om terug te komen in de wedstrijd. Beide teams krijgen wat kansen, maar het is Tsjechië dat uiterst effectief speelt en opnieuw weet te scoren. Baros weet in de 63e en 65e minuut na een pass van achteruit de 2-0 en 3-0 binnen te schieten. Ook na de 3-0 probeert Denemarken nog wel door te gaan, maar tot scoren weet de ploeg niet meer te komen.

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!