UFO's tijdens stroomstoring Arizona

Op 14 juni heeft er een grote stroomstoring plaatsgevonden in Arizona, waardoor 65 duizend mensen zonder stroom zaten. Nu denken sommigen dat er een mogelijk verband bestaat tussen de storing en vreemde lichten die op dat moment waargenomen werden.

De storing was groot genoeg dat alle drie de units van de Palo Verde kerncentrale niet meer werkten. Op hetzelfde ogenblik namen verschillende mensen in de West Valley bizarre objecten waar die in de lucht zweefden. Een van de waarnemers heeft er een video van gemaakt.

Astronoom Steve Kates denk dat de video legitiem is. Hij heeft de afgelopen jaren een groot aantal video's gezien, maar volgens hem is deze waarneming speciaal en gelijksoortig aan de "Phoenix Lights" sighting in 1997. Kates heeft geen verklaring voor het fenomeen, maar vindt het wel opmerkelijk dat de waarneming plaatsvond op het moment dat de stroomstoring plaatsvond.

Rob Krit, die het verschijnsel op video opgenomen heeft dacht in de eerste instantie aan militaire lichtkogels. Maar omdat de Goldwater basis 170km ver is, zouden de kogels ongewoon hoog moeten zweven. Ook denkt hij dat het geen lichtkogels zijn door de verschillende kleuren.Op deze website is de video-opname te downloaden.