Euro 2004: Uitslagen Groep C

Icon EK 2004 Portugal Vandaag speelden ook de ploegen in groep C hun laatste wedstrijd in de pouleronde. Het Scandinavische onderonsje tussen Zweden en Denemarken eindigde in 2-2 en Italië versloeg Bulgarije met 2-1. Hierdoor komen Denemarken, Zweden en Italië allemaal op vijf punten, maar door hun betere resultaten in de onderlinge wedstrijden gaan de Zweden en Denen door naar de kwartfinales.

Zweden - Denemarken
Het begin van Denemarken - Zweden gaat gelijk op, met kansen over en weer. In de 28e minuut komt Denemarken op voorsprong door een prachtige goal van Ac Milan-speler Jon Dahl Tomasson. Vanaf ongeveer twintig meter schiet hij de bal over de te ver voor zijn doel staande Zweedse keeper Isaksson heen. Hierna volgen nog enkele kansen voor Zweden, onder andere een kopbal van Mellberg eindigt op de paal.

Vlak na rust stoomt Zweden op; Larsson komt alleen op de keeper af en gaat heel makkelijk naar de grond. Arbiter Merk meent echter dat keeper Sørensen een overtreding maakt en legt de bal op de stip. De penalty wordt benut door Larsson zelf, met een laag schot door het midden.

In de 68e minuut komt Denemarken opnieuw op voorsprong. Na een corner van Gravesen en een schot van Bøgelund belandt de bal via een aantal Zweedse benen voor de voeten van Tomasson, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd weet te maken. In de 89e minuut komt Zweden toch nog op gelijke hoogte door een goal van Jonson, nadat Sørensen de bal niet goed wegwerkt. Hiermee komt de voorspelling van velen uit; het duel in Porto eindigt in een salonremise.

Italië - Bulgarije
In Guimarães komt Bulgarije vlak voor rust op voorsprong. Na een pass van achteruit trekt Materazzi Berbatov in het strafschopgebied onderuit, waarop de Russische arbiter Ivanov de Bulgaren een penalty geeft. Deze wordt benut door Petrov.

Vlak na rust komt Italië op gelijke hoogte. Het schot van Cassano belandt nog op de onderkant van de lat, Perrotta krijgt echter via een kluts de bal en de middenvelder weet te scoren. Ver in blessuretijd scoort Cassano zelf nog de 2-1 voor de Italianen, maar het mag niet meer baten. De verliezend finalist van Euro 2000 ligt eruit.