Schumacher en Woods verdienen het meest

Icoon Sport nieuwsFormule 1-coureur Michael Schumacher en golfer Tiger Woods zijn volgens het tijdschrift Forbes de best betaalde sportmannen ter wereld. Ze zouden allebei een jaarinkomen van tachtig miljoen dollar hebben.

Derde op de lijst van grootverdieners in de sportwereld is American footballer Peyton Manning, quarterback van de Indianapolis Colts. Hij verdient 42 miljoen dollar per jaar. Grote verrassing in de lijst is oud-basketballer Michael Jordan. Hoewel hij al een tijdje is gestopt met basketballen, verdient hij jaarlijks nog 35 miljoen dollar.

Tennisster Serena Williams verdient bij de vrouwen het meest. Jaarlijks slaat ze met tennis tien miljoen dollar bij elkaar. Haar zus Venus doet het iets slechter met negen miljoen dollar. Tennissters domineren de lijst voor vrouwen. Zo staat de Belgische Justine Henin derde met acht miljoen dollar per jaar. Ook Anna Koernikova staat hoog in de lijst. Hoewel ze al een tijdje niet meer tennist, staat ze met een inkomen van zes miljoen dollar op een vijfde plek.

Michael Schumacher: tachtig miljoen dollar per jaar