CDA pleit voor strenger softdrugsbeleid

verkiezingen europarlement Uit een gehouden debat met lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen blijkt dat de CDA vůůr een streng Europees beleid is op het gebied van softdrugs. Volgens lijsttrekker Camiel Eurlings moet het gedoogbeleid van Nederland hiervoor vervangen worden. Het debat was vandaag te zien bij Twee Vandaag.

Tijdens het debat liet Eurlings weten dat Nederland geen eiland kan zijn in het grote Europa. Mede hierdoor is er geen ruimte meer voor een apart Nederlands softdrugsbeleid. Zo zegt hij: "Het is een plicht van Europa om de criminaliteit aan te pakken. Eigen posities kunnen we ons niet meer permitteren. Het romantische idee van een hippie met een stickie is voorbij."

De mening van Eurlings stuitte op verzet bij de andere partijen, die deelnamen aan het debat. Zij zien meer in het vasthouden aan het Nederlands beleid van het gedogen van softdrugs. "De scheiding van soft en hard drugs in Nederland is een groot goed", aldus GroenLinks-lijsttrekker Buitenweg.

_
Aan het debat namen deel: Camiel Eurlings – CDA, Max van den Berg – PvdA, Jules Maaten – VVD, Erik Meijer – SP, Kathalijne Buitenweg – GroenLinks, Sophie in ’t Veld – D66.