[update] Liquidatie Van Dam jr. in Zandvoort

In Zandvoort is vanochtend rond 9.45 uur een onbekend persoon neergeschoten die in een auto zat. Het heeft er alle schijn van dat het om een liquidatie gaat. Het slachtoffer zat op het Ing. Friedhoffplein in een auto en werd door het hoofd geschoten. De dader vluchtte per auto.

De politie heeft een helikopter ingezet bij de zoekactie naar de dader.

Update 11:10
De neergeschoten man zou Gijs van Dam jr. zijn, zoon van een voormalig hasjhandelaar. Van Dam jr. was op 5 december 2002 ook al doelwit van een liquidatiepoging.

Op zijn 18e (in 1985) werd Van Dam jr. ontvoerd door criminelen die uit waren op een deel van het vermogen van zijn vader. Mogelijk had het te maken met een mislukte drugsdeal; er werd in ieder geval 8 miljoen gulden geëist. De politie wist hem toen na een paar dagen te bevrijden.


Van Dam jr. op brancard in Zandvoort

Update 11:38
Inmiddels heeft de politie bevestigd dat het inderdaad om Gijs van Dam jr. gaat. De schutter is na zijn daad bij een andere man ingestapt. De vluchtauto van het duo is vlakbij de plek van de aanslag brandend teruggevonden.

Het is nog onbekend hoe de toestand van Van Dam jr. is. Bij de aanslag in 2002 raakte hij blijvend invalide. Van Dam was na een lange revalidatie korte tijd geleden naar Zandvoort verhuisd.

Update 13:50
Het slachtoffer Gijs van Dam jr. is in de loop van de ochtend in het VU-ziekenhuis in Amsterdam overleden. Hij werd daar na de schietpartij in kritieke toestand opgenomen.