Vlielandse school schrapt moederdag

Icoon Binnenlands nieuwsKinderen van de openbare basisschool De Zeester op Vlieland zullen hun moeder morgen niet verrassen met een op school gemaakt knutselwerkje. De leiding van de school heeft moederdag in de ban gedaan. Reden is het grote aantal kinderen van gescheiden ouders op de school.

Vaderdag wordt dit jaar ook overgeslagen. Directeur Jannie de Nooijer: "Beide dagen blijken voor te veel kinderen pijnlijke situaties op te rakelen. Moederdag is toch een dag voor het hele gezin en dat zit er vaak niet meer in." Normaal werden kinderen in de gelegenheid gesteld voor hun ouders tekeningen en werkjes te maken.

Volgens de directeur reageerden met name ouders van kinderen uit de lagere klassen teleurgesteld. De reacties onder de 138 leerlingen waren verschillend. "De jongsten vinden het jammer, maar in hogere klassen leeft het veel minder," stelt De Nooijer. In plaats van de geschrapte activiteiten wil de school later dit jaar een speciale schooldag organiseren waarvoor ouders en verzorgers van de kinderen worden uitgenodigd.