Sjeng Schalken ontsnapt aan hotelbrand

Tennisser Sjeng Schalken is met zijn vriendin Ricky in Rome maar net aan een hotelbrand ontsnapt. In Hotel Parco dei Principe kwamen na een brand vanmorgen vroeg (5 uur) zeker drie mensen om het leven.

Hotel Parco dei PrincipeSchalken had er juist gister zijn intrek genomen in de voorbereiding op het Masters tennistoernooi van Rome, dat de komende week zal worden gespeeld. Schalken had een kamer op de zevende verdieping. De brand brak uit op de derde etage. Schalken en vriendin Ricky brachten zichzelf in veiligheid door naar de zesde verdieping te klimmen. Na anderhalf uur kon daar eerst Ricky met behulp van een kraanwagen worden weggeplukt, waarna een halfuur later ook Sjeng via een sluipweg ongedeerd beneden kwam. In het hotel waren meer tennissers ondergebracht. Of onder hen ook slachtoffers zijn te betreuren is onbekend. Marat Safin en Max Mirnyi, die op de bewuste derde etage woonden, kwamen op tijd weg.

Schalken doet het voorval op zijn site uitvoerig uit de doeken. Opmerkelijk is dat volgens hem het brandalarm van het hotel niet heeft gewerkt. "Daardoor schrokken veel mensen pas laat wakker. Sommige hotelgasten op de eerste en tweede verdieping werden pas om 07.00 uur gewekt, toen wij inmiddels waren gered." Schalken zelf was door de rook gewekt.