Mabel en Friso in Delft getrouwd

Dark_Killah had ons via de nieuws-submit te melden:

Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit zijn vanochtend in het stadhuis van Delft door burgemeester H. van Oorschot in de echt verbonden. Aansluitend vond de inzegening door dominee Carel ter Linden in de Oude Kerk in Delft plaats. Door het geven van zijn jawoord valt Friso nu buiten de lijn van troonopvolging.

Mabel droeg tijdens de plechtigheid een witte bruidsjurk die ze zelf omschreef als "klassiek met een knipoog". De jurk werd ontworpen door Viktor & Rolf, maar de bruid heeft nauw met hen samengewerkt. Een team van zes mensen is meer dan 600 uur met het kleed bezig geweest. Op de jurk zijn 248 strikken handmatig aangebracht en de sleep heeft een lengte van 2,75 meter. Het bruidsboeket bestond uit voornamelijk witte voorjaarsbloemen, aangevuld met enkele witte rozen en de stervormige eucharisbloem, die ook in het toenmalige bruidsboeket van koningin Beatrix was verwerkt.

Prinses Margarita woonde het huwelijk van de twee niet bij. Aangezien ze niet zo'n nauwe band heeft met het paar, was ze niet uitgenodigd. Om diezelfde reden waren ook enkele Duitse neven en nichten van Friso niet aanwezig. Tot de 1400 wel aanwezige gasten behoorden diverse regeringsleiders uit verscheidene landen, waaronder Friso's peetvader koning Harald V van Noorwegen.


Mabel Wisse Smit en prins Friso