''Aanslag op Manchester United voorkomen''

D-mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Britse tabloid 'The Sun' meldt vandaag in een artikel dat de anti-terroristeneenheid in Groot-Brittannië met de arrestatie gisteren van tien personen, een mogelijke aanslag in het stadion van Manchester United heeft voorkomen.

Gisteren meldde de Britse omroep BBC al dat na een reeks razzia's tien personen waren gearresteerd. De politie deed invallen in drie zakenpanden met appartementen dichtbij het centrum van het Noord-Engelse Manchester. De tien zouden volgens de BBC mogelijk betrokken zijn bij het opdracht geven voor, het voorbereiden van of het aanzetten tot terroristische daden.

The Sun schrijft vandaag dat de tien arrestanten Noord-Afrikanen en Irakezen zijn, die allen connecties zouden hebben met islamitische terroristische organisaties. Ze zouden een zelfmoordaanslag hebben gepland tijdens de wedstrijd Manchester United - Liverpool van aanstaande zaterdag op Old Trafford. De verdachten hadden kaarten voor verschillende vakken, om een zo groot mogelijke chaos te creëeren. In het stadion zitten tijdens een belangrijke voetbalwedstrijd zo'n 67.000 toeschouwers. Een dergelijke zelfmoordactie zou dan ook veel slachtoffers hebben geëist.

De BBC meldt inmiddels dat Manchester United extra veiligheidsmaatregelen heeft getroffen na de berichtgeving van vandaag.