Maradona op intensive care opgenomen

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona is afgelopen zondag met spoed opgenomen in het Suizo-Argentina ziekenhuis in Buenos Aires. Een Argentijnse radiozender meldt dat Maradona is opgenomen met een onregelmatige hartslag, televisiezenders maken melding van een overdosis. Een woordvoerder van het ziekenhuis wilde niet ingaan op de geruchten van een overdosis.

Eerder die dag heeft Maradona een voetbalwedstrijd in het stadium van zijn voormalige club Boca Junior bijgewoond.


Diego Armando Maradona

Maradona stond al langer bekend om zijn drugsgebruik en was al heel lang in behandeling om van zijn verslaving af te komen. In 1991 werd Maradona 15 maanden geschorst nadat er sporen van coca´ne in zijn urine werden gevonden. Ook in 1994 werd hij positief getest tijdens de wereldkampioenschappen in de VS. In 2000 vertrok Maradona naar Cuba om af te kicken nadat hij in Uruguay bijna was overleden aan een overdosis. De 43-jarige Maradona wordt beschouwd als ÚÚn van de beste spelers ooit.

Update
Een arts heeft verklaard dat Maradona hartproblemen heeft en dat hij aan de beademing ligt. Volgens de arts wordt Maradona kunstmatig in comateuze toestand gehouden. De arts wilde niets loslaten over de oorzaak van de problemen.

De hart- en ademhalingsproblemen worden veroorzaakt door een niet goed functionerende hartspier door de aandoening "Cardiomyopathy". Naast de hartklachten en ademhalingsproblemen heeft Maradona ook nog last van bloeddruk problemen.

Volgens Alfredo Cahe, persoonlijke arts van Maradona, heeft de opname in het ziekenhuis niets te maken met zijn drugsverslaving.

Inmiddels zijn de vader, de ex-vrouw en zijn twee kinderen in het ziekenhuis aangekomen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager