Veel Nederlanders doen niet aan Pasen

TheRoach had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Uit een vandaag gepubliceerde enquŕte van onderzoeksbureau TNS NIPO blijkt dat ruim eenderde van de Nederlanders Pasen niet viert. Zo'n 1100 mensen werden ondervraagd.

58 procent van de ondervraagden vindt de paasdagen "leuk", 45 procent vindt het feest te commercieel. Een paasontbijt zal door 35 procent gehouden worden, het traditionele eieren verven en zoeken wordt door 18 procent gedaan. 29 procent gaat op bezoek bij familie en 20 procent zal de jaarlijkse paasmis bezoeken.

De Nederlanders zullen gemiddeld 50 euro besteden aan de paasviering, dit wordt vooral uitgegeven aan eten, uitjes en paarsversiering. De chocolade-eitjes zijn het populairst, bijna driekwart koopt deze met en rond Pasen. Gewone eieren zijn opvallend minder populair: 33 procent zal deze serveren, het paasbrood daarentegen komt bij 62 procent van de mensen op tafel.

Met een korte vakantie zullen weinig mensen gaan; in totaal gaat zes procent een tijdje weg, waarvan twee procent langer dan drie dagen buiten het eigen huis zal spenderen.