Cannabis mogelijk verboden

stiphout, helmed en MrJoinT wisten ons via de nieuws-submit te melden:

Het Nederlandse drugsbeleid gaat mogelijk worden aangescherpt. Sterke hasj en wiet zullen mogelijk op de lijst met verboden middelen komen. Dit blijkt uit een op het moment nog geheime brief van het kabinet, aldus RTL Nieuws. De afgelopen jaren is het THC gehalte van de nederwiet enorm toegenomen.

Er zou een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de softdrugs moeten worden gedaan. Wanneer de gezondheidsrisico's te groot blijken te zijn, dan zullen de softdrugs net zoals heroÔne en cocaÔne gaan worden behandeld. Cannabis zou schadelijk kunnen zijn, en leiden tot bijvoorbeeld psychoses. Het onderzoek moet uitwijzen of de risico's niet onaanvaardbaar zijn.

Ook blijkt uit de brief dat de ministers van Volksgezondheid, Justitie en Binnenlandse Zaken veel plannen hebben criminaliteit en overlast als gevolg van de handel en het gebruik van cannabis keihard aan te pakken. Als de hasj en wiet op de lijst met verboden middelen komen dan moeten de 400.000 regelmatige gebruikers die Nederland telt hun waar via illegale dealers gaan verkrijgen.