Explosieve stijging van kosten NS door bommeldingen

De bommeldingen en valse pakketjes van de laatste tijd kosten de NS handen vol geld. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen zou het zelfs om enkele honderdduizenden euro's gaan.

De "nieuwe" maatregel van de NS om geld terug te kunnen vragen bij langer dan een half uur vertraging, blijkt veel geld te kosten. Ook de inzet van extra personeel voor de beveiliging, controle, etc. kost de treinmaatschappij veel geld. Bovendien worden er, door angst onder reizigers, minder mensen vervoerd. Het bedrijf is daarom van plan de opgelopen financiële schade op de daders te gaan verhalen.

Sinds elf maart, na de aanslagen in Madrid, worden er steeds vaker pakketjes gevonden bij het spoor. Bovendien worden er ook steeds meer "valse" bommeldingen gedaan. Op 26 maart lagen de stations van Amsterdam, Roosendaal en Leiden helemaal plat door diverse valse bommeldingen.

Ook gisteravond werd het treinverkeer op het Centraal Station van Amsterdam helemaal stil gelegd door een verdacht pakketje. Het treinverkeer tussen Utrecht en Culemborg werd vandaag stilgelegd door de signalering van een zogenaamde "bom".