North Sea Jazz naar Rotterdam

Soushkin had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Den Haag moet na verwoede pogingen het North Sea Jazz festival afgeven aan Rotterdam. Het jaarlijks terugkerende festival zal dus voortaan in de Ahoy worden gehouden. Het plan om het evenement in grote tenten te houden is daarom ook definitief van tafel geveegd door directeur Theo van den Hoek.

Het was al drie weken duidelijk dat het festival naar Rotterdam wilde verhuizen. "De kans dat we in Den Haag blijven is 1 procent", aldus festivaldirecteur Theo van den Hoek. De gemeente Den Haag wilde hier echter niets van weten. Na een vergadering van gemeenteraadslieden en wethouders werden de mensen van het festival opnieuw uitgenodigd voor een gesprek. De wethouder van cultuur wilde een bod gaan doen waar ze geen nee tegen konden zeggen. Het plan van de wethouder was om enkele tenten op het plein voor het Nederlandse Congres Centrum te plaatsen. Deze tenten zouden de Statenhal, de Van Goghzaal en het Paul Acketpaviljoen moeten vervangen. Deze gebouwen worden in 2005 gesloopt.

Van den Hoek was echter niet gecharmeerd van de plannen, en stelde de gemeente een limiet van ÚÚn week om de plannen verder uit te werken. De partijen zijn afgelopen maandag bij elkaar gekomen om de schetsen te bekijken. De directeur zei al meteen na het zien van de tekeningen dat zijn besluit vast staat. Hij wilde deze uitspraak echter niet toelichten in verband met de begrafenis van prinses Juliana. De gemeente heeft inmiddels bevestigd dat vanaf 2006 het festival niet meer aan de Noordzee gehouden zal worden, maar in het zalencentrum van Ahoy in Rotterdam.