Grote aanslag voorkomen in de Filippijnen

In de Filippijnen hebben antiterreureenheden een grote aanslag weten te voorkomen. Bij de voorkoming van de aanslag, die gemunt was op winkelcentra en treinen, zijn vier verdachten aangehouden. De Filippijnse president meldde dit vandaag via een persconferentie.

De verdachten die zijn opgepakt zijn leden van de Abu Sayyaf, een radicale islamitische guerrillabeweging in de Filippijnen. Er werd zeker driehonderd kilo aan zware explosieven gevonden. De beweging Abu Sayyaf wordt ook verantwoordelijk gehouden voor vele aanslagen en ontvoeringen en staat op de lijst van gevaarlijke terroristische organisaties, de lijst die is opgesteld door de V.S. Eén van de verdachten die is aangehouden zou in februari zijn betrokken bij een aanslag op een veerboot. Bij deze aanslag kwamen zeker honderd mensen om het leven.

Volgens de president van de Filippijnen was de verijdelde aanslag te vergelijken met de aanslagen in Madrid van elf maart. De antiterreureenheden zullen doorgaan met hun werk en ook zullen zij onderzoeken of er meerdere mensen betrokken waren bij deze aanslag.