Nederlanders ongewenst in Sittardse wijk

polletje21, SolidArt en VEMP hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Molukse bewoners van twee straten in Sittard zijn in opstand gekomen tegen de toewijzing van een leegstaande woning aan een Nederlands gezin. De Molukkers willen geen Nederlanders, of beter gezegd geen niet-Molukkers, in hun wijk.

Er zijn spandoeken opgehangen met de tekst: ''De Molukse wijk is alleen voor Molukkers''. Tot nu toe bestaat de buurt volledig uit Molukkers en zij die daar wonen willen dit ook zo houden.

Woningcorporatie WVS in Sittard heeft geschokt gereageerd. De toewijzing van de woning in de Jan van Eyckstraat aan het Nederlandse echtpaar zal opnieuw ''in beraad worden genomen'', aldus een woordvoerster. De woningcorporatie gaat met de Molukkers praten om "misverstanden uit de wereld te helpen".

Update 12:50
In Dagblad de Limburger zeggen de Molukkers zo boos te zijn omdat zij volgens hen afspraken hebben met de WVS over toewijzing van woningen: ''Jarenlang hebben we via onze eigen bewonerscommissie alle woningen zelf mogen toewijzen. Daar hebben we zwart op wit afspraken met WVS over gemaakt. Dat systeem werkte perfect, er zijn nooit problemen geweest. De Molukse gemeenschap is één grote en hechte familie. Van generatie op generatie. Het is ons alles waard om dat zo te houden. We hebben hier ook onze eigen kerk, daar hoor je toch ook niemand over? Het enige dat we van de woningvereniging eisen, is naleving van de afspraken. Meer niet.''