Verdachte moord Maja bang voor Goran M.

Tijdens de pro forma zaken tegen de drie verdachten van de moord op de 16-jarige vwo-scholiere Maja Bradaric, gisteren bij de rechtbank in Arnhem, bleek de 18-jarige Ferdi ÷. doodsbang te zijn voor medeverdachte Goran M. uit Beuningen. Hij wil niet met hem op ťťn afdeling van de forensische observatiekliniek Pieter Baan Centrum in Utrecht opgesloten zitten.

Ferdi ÷. zei tegen de rechter: ''Ik ben bang dat ik dan in levensgevaar kom. Ik weet niet wat me kan overkomen als ik hem weer zie. Ik kan van alles verwachten, denk ik''. Goran M. is degene die bekend heeft Maja gewurgd te hebben, waarna hij haar met benzine overgoten stoffelijk overschot in brand stak.

÷. zit al sinds begin deze maand in de kliniek, terwijl vandaag M. moet arriveren voor een persoonlijkheidsonderzoek. De behandelaars willen ÷ en M. samen observeren omdat dan duidelijk kan worden of en in hoeverre beÔnvloeding van elkaars gedrag en de groepsdynamiek een rol heeft gespeeld bij de uitvoering van het moordplan.

Ferdi ÷. gaf overigens ook aan dat niet alleen angst voor medeverdachte Goran M. hem parten speelt: ''Als ik met hem in contact kom, heb ik het gevoel dat ik de beelden weer terugzie, en dat wil ik liever niet.'' De volle publieke tribune, waar ook zťťr jonge meisjes en jongens bleken te zijn toegelaten, reageerde smalend met: ''ahhhhhh goooood''.


Verdachte Ferdie ÷.

Hoofdverdachte Goran M. was overigens zelf niet aanwezig, hij wilde niet naar de rechtbank komen. De 16-jarige derde verdachte Goran P. wel, maar zijn pro forma zaak werd achter gesloten deuren behandeld. De rechtbank wil op 12 mei aan de inhoudelijke behandeling van de moordzaak beginnen.