FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 februari 2004

NEC wil antwoord Neeskens

NEC wil uiterlijk aanstaande maandag van Johan Neeskens horen of hij wil bijtekenen.

De Nijmeegse club gaf in januari al aan dat zij met de huidige trainer verder wilde. Op dat moment werd de naam van Neeskens ook in verband gebracht met Feyenoord en SC Heerenveen, waardoor een beslissing op zich liet wachten. Nu wil NEC vaart zetten achter de besprekingen en zij vraagt op maandag een definitieve keuze van de oefenmeester.

Mocht Neeskens bedanken dan is de voorkeur van de club bekend: Martin Jol is reeds gepolst. De druk staat dus op de ketel; maandag weten we hopelijk meer.

Foppe de Haan voorzitter CBV

Foppe de Haan is de nieuwe voorzitter van de CBV.

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal stond tot op heden onder voorzitterschap van Han Berger, die door zijn vertrek naar Oita Trinita in Japan de functie niet meer kon uitoefenen. Foppe de Haan, die bij SC Heerenveen aan zijn laatste seizoen als trainer bezig is, is zijn opvolger voor de komende drie jaar. De vertrekkende Han Berger werd als dank voor bewezen diensten tot erelid uitgeroepen.

'Opzet wereldbeker verandert'

Het uitvoerend comitť van de FIFA heeft besloten om het WK voor clubs en de strijd om de wereldbeker samen te voegen. Het plan wordt 29 februari ter stemming gebracht, aldus woordvoerder Viacheslav Koloskov.

De oude opzet van het WK voor clubs was de FIFA een doorn in het oog. Het toernooi tussen de beste clubs van de verschillende continenten werd nooit een doorslaand succes. Het lag ongelukkig kalender en de aandacht voor het evenement liet te wensen over.

In de nieuwe opzet zal in acht dagen tijd in vier ronden een wereldbekerwinnaar bekend zijn. De kampioenen uit Europa en Zuid-Amerika zullen in de halve finale instromen en maximaal twee duels hoeven spelen. Dit is ter compensatie van de lange reis die de teams moeten maken.

Volgens het plan zal Japan, voorheen strijdperk van de wereldbeker, in december 2005 de primeur hebben. FIFA president Sepp Blatter noemt het nieuwe concept 'een uiting van de solidariteit binnen de voetbalwereld'.

Vermaak tijdens de downtime...

*Zie vorige "blog news" voor meer info*

Omdat vanavond dus de FP & het forum voor onbepaalde tijd offline zijn gaan wij jullie vermaken
Daarom voor vanavond 3 xtra WID (Wat is dit) rondes... Je mag op alle 3 gewoon raden. Verder geen bijzondere regels, check deze anders ff ergens anders op de blog

Suc6...

Poging 1 -------------------------Poging 1 -------------------------poging 1

Poging 2 -------------------------Poging 2 -------------------------poging 2

Poging 3 -------------------------Uitslag ---------------------------poging 3

Poging 4 -------------------------Uitslag ---------------------------Uitslag

Uitslag ---------------------------Uitslag ---------------------------Uitslag

(De scores tellen niet mee met de normale WID reeks)

Aankondiging downtime en upgrade FOK!

Deze mededeling is van belang voor iedereen die op regelmatige basis gebruik maakt van FOK!, het forum, de frontpage, managers, fotoboek en de weblog.

Zoals velen al lange tijd constateren, laat de support voor onze forumsoftware Topix de laatste maanden behoorlijk te wensen over. Bugs worden niet of heel laat gefixed, feature requests worden genegeerd, updates blijven uit en kleine wijzigingen aan de software zijn door ons onmogelijk. Om die redenen wordt al een tijdje gewerkt aan een passende oplossing voor dit probleem: compleet andere software, die ons wel biedt wat we willen: regelmatige updates, inzicht in de mogelijkheden, flexibiliteit in development, beter contact met de makers.

De makers van Topix, het bedrijf Android Dynamic Sites, vertegenwoordigd door onze admins Jorma van Putten en Arjen Schol, hebben onlangs echter besloten niet langer hun diensten aan FOK! en haar 85.000 geregistreerde en evenzoveel niet-geregistreerde bezoekers te willen leveren. Dit betekent dat we de vervangende forumsoftware eerder in gebruik zullen gaan nemen dan we oorspronkelijk van plan waren, omdat we afscheid nemen van Topix.

Naast een rigoureuze verandering op forumgebied gaan we ook de frontpage aanpassen. Zoals bij sommigen al bekend wordt er sinds enige tijd gewerkt aan een vernieuwde frontpage, die vanaf de grond opnieuw is opgebouwd en voldoet aan de recente en minder recente wensen van de crew en veel users. Het terugtrekken van de diensten van Arjen en Jorma voor FOK! betekent ook dat de huidige frontpage, waarvan de basis in 1999 en begin 2000 door Arjen in elkaar is gezet, het veld moet ruimen. De Nieuwe Frontpage stond gepland voor een release op 28 februari, maar die datum schuiven we dus anderhalve week naar voren.

Dit alles gaat downtime tot gevolg hebben. Veel downtime. De databasestructuur moet aangepast worden voor gebruik met de nieuwe software, en de software moet geÔnstalleerd en getest worden. Daarnaast moeten alle topics, posts, usergegevens, nieuwsberichten, reviews, columns, polls en overige data overgezet worden naar het nieuwe forum en de nieuwe frontpage.

Wat ga je ervan merken?

Je zult een dag niet op FOK! terecht kunnen. Voor de databasemigratie gooien we alles dicht, om zorgvuldig aan een goede overgang te kunnen werken. Na de migratie kun je de nieuwe software weer komen bewonderen. Groot voordeel is dat het de bedoeling is dat je al je oude topics en posts gewoon weer kunt terugvinden.

Naast downtime op forum en frontpage, is het ook mogelijk dat de weblog en managers geheel of gedeeltelijk plat zullen gaan, omdat deze softwarematige links hebben met Topix. Die links zullen ook vervangen worden en tijdens die werkzaamheden zijn die onderdelen gesloten.

En dan is alles weer okay?

Nee, want zoals gezegd gebeuren deze zaken onverwacht vroeger dan we hadden gepland. De frontpage had nog een aantal puntjes op de i nodig, en die puntjes gaan we er de komende weken gewoon alsnog opzetten. Tot die tijd loop je zo nu en dan tegen een bug aan. Hetzelfde geldt voor het forum. De update daarvan stond geplanned voor eind maart, begin april en dat scheelt nu dus ruim een maand aan bugtesten, -fixen en het inbouwen van de laatste features.

We vragen begrip voor deze situatie. We snappen dat je het zometeen lastig gaat krijgen om aan je nieuwe FOK!omgeving te wennen, maar hopen dat je met ons mee kunt werken de boel zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen. Dat houdt in: heb geduld als zaken niet werken, en geef aan ons door wat je aan bugs of vreemde zaken tegenkomt, en dat het liefst zo duidelijk en uitgebreid mogelijk, zodat we er snel iets aan kunnen doen.

Nou, okay dan. Wanneer gaat dit gebeuren?

We hebben gepland de werkzaamheden vanavond (donderdagavond) rond 18.00 uur te laten beginnen. Op de frontpage en het forum kun je vervolgens regelmatig status updates vinden, met een schatting van de downtime. We beginnen met de frontpage, dus het forum is op dat moment nog online. De sites worden niet tegelijk gemigreerd, zodat er altijd nog wat te doen is op FOK!.

En daarna?

Daarna gaan we een nieuw tijdperk in! Zoals al eerder beschreven, kun je in 2004 veel verbeteringen verwachten. Naast regelmatige updates aan de frontpage en het forum, zaken die de afgelopen jaren schitterden door afwezigheid, wordt het fotoboek herbouwd, gaan we nieuwe sportmanagers openen, gaat de weblog een metamorfose ondervinden en hopen we enkele nieuwe subsites te kunnen openen. 2004 wordt het jaar van het Nieuwe FOK!

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst op woensdag 18 februari om 22:55 uur.

[update] FOK!Radio van 19 februari (downtime)

Fok! Radio Update 23:11 uur

FOK! ging plat, maar FOK!Radio ging juist de lucht in. Luister hier naar het moment dat het forum platging, het gedicht van Vleermuis en de muziek van TripleM. Luister hieronder de vier uren radio terug:

luister uur 1 (22-23 h)
luister uur 2 (23-00 h)
luister uur 3 (00-01 h)
luister uur 4 (01-02 h)

Originele bericht
FOK! gaat vanavond even uit de lucht. Maar niet alle onderdelen zullen plat gaan. FOK!Radio zal vanavond een extra uitzending verzorgen: De downtime Special! Nolius en SunChaser zullen je vanaf 22:00 uur informeren over de status van de upgrade van de FP en het Forum.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

De inhoud is voor de rest nog een verrassing, maar in ieder geval zal reviewer TripleM aanwezig zijn.

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Maar dit keer doen we dat niet via een topic op het forum. Je kunt namelijk live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending. De verzoekjes die voor die tijd gedaan worden, zullen in het non-stop systeem van ActionRadio terecht komen. De aangevraagde plaatjes waarbij een leuke motivatie gegeven zit, hebben uiteraard voorrang.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gasten bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh, ChrisJX, (en vele anderen) eruit ziet? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Uiteraard zitten wij tijdens de uitzending op IRC: #fokradio!.

Hengelo vergoedt 'de' pil

Vrouwen en gezinnen die moeten leven van een minimumloon krijgen de anticonceptiepil vergoed van de gemeente Hengelo. Dit maakte de Twentse gemeente vandaag bekend.

De maatregel komt als reactie op de bezuinigingen van de overheid die er toe gedwongen hebben de pil uit het ziekenfonds te halen. "De kosten worden vergoed voor mensen met een uitkering op bijstandsniveau en voor HengeloŽrs die daar tot tien procent boven zitten", meldde een woordvoerder van de gemeente Hengelo. Het zou in de gemeente gaan om ongeveer vijfhonderd vrouwen. Voor elke vrouw bedraagt de vergoeding van de gemeente ongeveer 45 euro per jaar.

Roda JC wil Rick Hoogendorp

Roda JC zou zich graag versterken met spits Rick Hoogendorp (29). RKC Waalwijk werkt echter vooralsnog niet mee.

Na het plotselinge vertrek van Yannis Anastasiou naar Ajax is de selectie van trainer Wiljan Vloet dun. Vloet zou graag weer een aanspeelpunt hebben voorin, 'een balvasthouder'. Daartoe wilden de Limburgers Hoogendorp huren van RKC, maar de Brabanders zijn niet bereid.

Hoogendorp scoorde dit seizoen pas viermaal en zit meesttijds op de bank. Trainer Martin Jol ziet in hem echter toch meerwaarde. Verhuur is dan ook geen optie. RKC Waalwijk zou gezien de huidige financiŽle situatie de extra financiŽn wel goed kunnen gebruiken, maar vooralsnog is dat argument niet doorslaggevend.

Berlusconi: "Stam is intelligent"

Premier Silvio Berlusconi van ItaliŽ, tevens eigenaar van AC Milan, zegt er vanuit te gaan dat verdediger Jaap Stam komende jaren in Milaan speelt.

Berlusconi deed een beroep op Stam: "Stam is een intelligent persoon. Hij wil graag een prijs winnen en heeft daarom besloten naar Milan te komen. Daar doet hij verstandig aan."

Volgens zaakwaarnemer Pasquale Bruno ligt er echter nog steeds geen akkoord: "Het klopt dat Stam naar Milan kan, maar Inter en Juventus zijn ook nog altijd in de markt. En het zou ook nog kunnen dat hij blijft. Hij is gek op Rome en zijn teamgenoten lopen met hem weg. Als Lazio een financiŽle injectie krijgt en de technische staf en de spelersgroep worden versterkt, dan zou hij best wel eens in Rome kunnen blijven."

Iraanse kranten krijgen verschijningsverbod

Het Iraanse Openbare Ministerie heeft twee hervormingsgezinde kranten een tijdelijk verschijningsverbod opgelegd. De maatregelen zouden van kracht zijn vanwege de parlementsverkiezingen in Iran, die morgen plaatsvinden.

Aanleiding tot het verbod is dat de twee kranten, Shargh en Yas-e No, een brief van liberale parlementariŽrs hadden afgedrukt waarin kritiek op ayatollah Khamenei wordt geuit. De parlementariŽrs waren boos vanwege de uitsluiting van veel hervormingsgezinde parlementariŽrs voor de verkiezingen. De opperste raad voor staatsveiligheid hadden eerder al verboden de brief af te drukken, maar de kranten sloegen deze raad in de wind.

Wethouder wil GeenStijl laten vervolgen

Hester MaijDe Amsterdamse wethouder Hester Maij (CDA), onder meer verantwoordelijk voor Stadstoezicht, wil dat het OM weblog GeenStijl gaat vervolgen wegens hacken en stelen van gegevens. Eerder liet de dienst al weten dat het aangifte tegen het weblog zou gaan doen.

GeenStijl linkte enige dagen geleden naar de site van Stadstoezicht waar alle gegevens van Amsterdammers opstonden die wachten op een parkeervergunning. Die gegevens waren niet afgeschermd en vrij opvraagbaar. Stadstoezicht spijkerde toen snel de site dicht maar inmiddels waren er al verschillende mirrors op internet verschenen, waar GeenStijl ook naar toe linkte. Overigens linkte het weblog van FOK! toen al een paar dagen naar het bewuste lek.

Volgens wethouder Haij heeft GeenStijl zich schuldig gemaakt aan diefstal van gevoelige gegevens. Het weblog legt de schuld bij Stadstoezicht zelf; omdat die de gegevens niet beschermd hadden middels een wachtwoord, waren ze vrij opvraagbaar.

Laster
GeenStijl haalt op de eigen site overigens hard uit naar wethouder Maij die ze betichten van het schoonvegen van haar eigen bordje: ''Noem in een publicatie GeenStijl 'hackers' en zeg dat ze 'gegevens gestolen' hebben, en de kans is alweer een stukje kleiner dat ze zelf de laan uit geflikkerd wordt wegens falend toezicht'', aldus de makers van het log.

De makers beloven Haij zelf ook naar de rechter te stappen wegens laster als het Openbaar Ministerie besluit dat ze niet schuldig zijn, en ze haar excuses niet aanbiedt.

Adelaar trainer ADO Den Haag

Gister was het nieuws volgens de trainer voorbarig, maar nu is het een feit: Frans Adelaar zal de komende drie seizoenen ADO Den Haag onder zijn hoede nemen.

Adelaar, die het bij De Graafschap niet meer zag zitten, komt graag naar het Zuiderpark. "Ik ga wederom aan de slag bij een echte volksclub met een fanatieke aanhang. In het verleden was ADO Den Haag een gerenommeerde eredivisieclub. Mede door de komst van een nieuw stadion kunnen die tijden herleven. Het is voor mij een uitdaging een bijdrage te kunnen leveren aan de verwezenlijking van de ambitieuze toekomstplannen."

Algemeen directeur Robert Langenbach sprak zijn vertrouwen uit: "Wij zijn zeer tevreden dat wij overeenstemming met Frans Adelaar hebben bereikt en hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking."

Veelplegers begaan tiende deel delicten

Van alle strafzaken die bij de rechter voorkomen is ťťn op de tien keer de aangeklaagde een veelpleger. Dat is de uitkomst van een rapport van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum. Dit tiende deel is de ernstigste groep veelplegers, degenen die de afgelopen vijf jaar meer dan tien keer een misdrijf hebben begaan. "Tweede-graads" en "derde-graads" veelplegers zijn daarboven ook nog eens samen verantwoordelijk voor zo'n twintig procent van de delicten.

Bij de veelplegers zitten vooral personen die vermogensdelicten begaan: ruwweg driekwart van de veelplegers begaat zulk soort misdrijven. Deze groep criminelen zou ook het meeste overlast veroorzaken. Voor de rest blijkt dat veelplegers meestal al heel vroeg beginnen en een meerderheid van buitenlandse afkomst is. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van justitie. Er zijn ongeveer 6000 ernstige veelplegers in Nederland.

De Antillen lijden nederlaag

De Antilliaanse ploeg heeft zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd verloren. In de heenwedstrijd tegen Antigua en Barbuda ging het met 2-0 onderuit.

Roberts en Clarke waren de doelpuntenmakers voor Antigua en Barbuda. De Antillen speelde met negen spelers uit de Nederlandse competities. Trainer Pim Verbeek stelde verder een speler uit de Antillen op. Deze werd in de 60e minuut echter vervangen. Middenvelder Djuric Winklaar was de vreemde eend in de bijt, hij staat onder contract bij het Italiaanse Lecce, dat hem verleden week aan een serie C club verhuurde.

Op 31 maart is de return in Willemstad op CuraÁao. De winnaar over twee wedstrijden bekert verder op weg naar het WK van 2006 in Duitsland.

Glock derde rijder Jordan

Timo Glock is dit jaar de derde coureur van Jordan. Dat heeft het team bevestigd.

De jonge Duitser, die deze winter al diverse malen voor het team heeft getest, zal tijdens de vrijdagtraining in de reservewagen zitten. "Ik ben erg blij en trots dat ik deel kan uitmaken van Jordan Ford met een plaats in de Formule 1 voor het seizoen 2004," aldus een tevreden Glock in een reactie.

Eddie Jordan is overtuigd van de waarde van de coureur. "Timo Glock is ťťn van de meest veelbelovende jonge rijderstalenten in Duitsland op dit moment en ik ben vereerd dat we hem een reguliere testrol in de Formule 1 kunnen aanbieden," aldus de teambaas.

Glock won in 2000 de BMW Formula ADAC series en werd in 2002 derde in de F3 internationaal. Afgelopen jaar kwam de 21-jarige uit in de Europese F3, waar hij drie races wist te winnen en uiteindelijk vijfde werd in het kampioenschap.

Seedorf op het matje geroepen

Bondscoach Dick Advocaat wil van Clarence Seedorf horen, waarom hij in de oefeninterland van gister van positie wisselde met Rafael van der Vaart.

Het was de bedoeling dat Seedorf in de tweede helft centraal zou spelen en Van der Vaart als linkshalf. In de praktijk pakte dat anders uit. "Hij speelde tegen de afspraken in vanaf links waar hij van positie had gewisseld met Van der Vaart," aldus Advocaat.

Advocaat had meer kritiek na afloop van de interland, maar hield die op zak. Wel prees hij Arjen Robben en Wifred Bouma. Ook over Phillip Cocu, Jaap Stam en debutant Johnny Heitinga was de bondscoach tevreden.

Vrijspraak treinbrand Kaprun

Blieb herschreef voor ons het volgende nieuwsbericht, waarvoor onze dank!

Veel wintersporters kennen de tandradbaan van het Oostenrijkse Kaprun nog: instappen in een groen dal en boven uitstappen in een witte wereld. In 2000 werd de treinbuis een waar inferno: ťťn van de twee treinen brandde uit. Hierbij kwamen 155 mensen om het leven, waaronder twee Nederlanders.

Vandaag stonden zestien mensen terecht hiervoor, waaronder technici en vertegenwoordigers die materialen hadden geleverd. Ze werden beschuldigd van grove nalatigheid. De aangeklaagden hadden straffen tussen de drie en vijf jaar kunnen krijgen.

Allen werden vrijgesproken, een bittere pil voor de nabestaanden. Zij gaan in hoger beroep en hebben nog een ijzer in het vuur: een Amerikaanse advocaat bereidt een civiele zaak voor waarin hij 15 miljoen euro per slachtoffer eist van de bedrijven betrokken bij bouw en levering van de bergtrein.

Klien leert circuits op playstation

Als je, net zoals Christian Klien, de circuits in de Formule 1 nog niet zo goed kent, wat doe je dan? Juist. Je sluit je PlayStation aan en gaat lekker virtueel racen.

De prioriteit van de coureur voor zijn debuut in de Formule 1 ligt bij het leren kennen van de circuits, op de meesten heeft hij namelijk nog niet gereden. "Zover het AustraliŽ betreft wil ik wennen aan het ciruit, een goede kwalificatie rijden en de race uitrijden," aldus Klien. Tot dan zal ik veel op mijn PlayStation spelen om aan de baan te wennen."

Een ander doel van de 20-jarige debutant is het verkrijgen van de juiste vorm voor het racen. "Ik train behoorlijk hard, vooral in het bovenste gedeelte van het lichaam en in de nekregio." De coureur komt uit de F3.

Monsterscores in India

Vier clubs uit de Indiase provincie Goa zijn in de beslissende fase om promotie naar de regionale hoogste klasse geschorst door de Indiase voetbalbond. De reden: de uitslagen vielen op.

Curtorim Gym en Wilfred Leisure stonden beiden aan top door een onderling gelijkspel. Alleen met monsterscores zouden de clubs elkaar voor kunnen blijven. In de laatste wedstrijd bleven deze scores dan ook niet uit.

Curtorim Gym won met 61-1 van het opeens verrassend zwak spelende Sangolda Lightning. Op zich onlogisch want in de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd (1-1). Wilfred Leisure kwam niet verder dan 55-1 tegen het evenmin in vorm verkerende Dona Paula Sports. Ietwat opvallend mede daar het bij rust pas 6-0 stond.

De voetbalbond was van mening dat er aan de twee duels een luchtje van omkoping zat en schorstte allevier de ploegen. Bovendien raadde de bond de clubs aan om hun besturen voor eeuwig te royeren.

Met dank aan FP-collega The_Duce

Franse geschiedenisles over islam heikel punt

Docenten die in Frankrijk les geven over de islam moeten goed op hun woorden passen. Dat blijkt uit de affaire rondom geschiedenisleraar Louis Chagnon uit het plaatsje Courbevoie, die onlangs voor de rechter werd gedaagd vanwege zijn uitspraken in de les over de profeet Mohammed. Niet alleen ouders wilden de leraar voor de rechter hebben, maar ook de mensenrechtenorganisatie 'Ligue des Droits de L'Homme' en de beweging tegen racisme 'Mrap' stuurden aan op een rechtszaak.

Chagnon had in een geschiedenisles verteld dat Mohammed zich in de loop van zijn leven ontwikkeld had tot een ''dief'' en een ''moordenaar''. Hij verwees naar de gewelddadige beginjaren van de islam, met name het uitroeien van een complete joodse stam in 627. De beklaagde leraar, die overigens eerder links genoemd kan worden dan extreem-rechts, noemt de kwestie ''een aanval op onze democratie en het vrije woord.'' Hij vraagt zich af of de historische werkelijkheid niet langer onderwezen mag worden. ''Van de Azteken mag je toch ook zeggen dat hun offerpraktijken zeer gewelddadig waren?''

Louis Chagnon heeft inmiddels het onderwijs verlaten en heeft van de onderwijsinspectie een officiŽle berisping gekregen. Een rechtszaak komt er ook niet meer: de Ligue des Droits de l'Homme en de Mrap hebben hun aanklacht ingetrokken. De twee organisaties zeggen dat Chagnon zijn straf heeft gehad. ''De boodschap is overgekomen'', zegt een woordvoerder van Mrap. ,,Dat je niet zomaar alles kan roepen over de islam.'' Overigens is het nog maar de vraag of justitie wel werk had willen maken van de zaak. Tegen de berisping van de onderwijsinspecteur heeft de ex-geschiedenisleraar beroep aangetekend.

Jaqueline Chabbi, docente op een universiteit, beaamt de zienswijze van Louis Chagnon. Zij schreef een biografie over Mohammed. Toen zij vertelde over haar wetenschappelijke bevinding dat vrouwen van een islamitische stam in de zevende eeuw gewend waren hun borsten te ontbloten om de strijders voor de oorlog op te winden, verlieten moslima's boos de les. Op de universiteit verschenen posters waarop stond dat zij een 'moslimhater' was.

Meer problemen
Chagnon en Chabbi zijn overigens geen op zich staande gevallen. Een leraar uit Lyon kreeg problemen met leerlingen toen hij zich niet diplomatiek genoeg uitliet over de islam. En studenten van het Instituut voor OriŽntaalse Talen accepteerden niet dat een vrouwelijke docente als vrouw zijnde uit de koran citeerde.

Volgens Chabbi hebben steeds meer jonge moslims een sektarische kijk op hun geloof, net als sommige protestanten die willen geloven dat de wereld in zeven dagen geschapen is. ''Juist immigranten zijn vatbaar voor sektarisme. De tegenwoordige generatie moslims weigert de eigen geschiedenis onder ogen te zien.'' Probleem ligt volgens haar ook in het feit dat de geschiedenis van de islam in westerse boeken nogal kritiekloos wordt beschreven. De beschikbare informatie over de begintijd van de islam is uiterst onbetrouwbaar. De oudste bronnen zijn ruim een eeuw na dato geschreven.
Chabbi vindt daarom dat je ook alleen kan spreken over ''waarschijnlijke'' feiten. De uitspraken die Chagnon deed vindt zij dan ook niet verstandig, ook al is het zeer waarschijnlijk dat Mohammed en zijn mannen in 627 alle leden van een joodse stam hebben geŽxecuteerd. ''Dief en moordenaar zijn waardeoordelen. Daaraan moet je je nooit branden. Ik zou mijn leerlingen exact hetzelfde overbrengen, maar met andere woorden''.

Homeopathische artsen woedend op minister

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft zich de woede van de Artsenvereniging van Homeopaten (VHAN) op de hals gehaald na zijn opmerkingen gisteren over homeopathische artsen. Hoogervorst zei het onbegrijpelijk te vinden dat artsen met een jarenlange studie zich serieus aan homeopathie gaan wijden: ''Iedereen weet dat je mensen dan gewoon water voorschrijft''.

''Schandalig'' noemt de VHAN het ''dat hij artsen in diskrediet brengt die niets met de zaak-Millecam van doen hebben''. Hoogervorst liet gisteren, naar aanleiding over de commotie omtrent Jomanda en Millecam, weten dat hij laat bekijken of in de wet moet staan dat alleen artsen diagnoses mogen stellen.

-
Homeopathie is kort gezegd het in een zeer verdunde toestand toedienen van stoffen die in grote hoeveelheid juist een ziekte veroorzaken. Hoewel men nog steeds niet precies weet hoe homeopathische geneesmiddelen precies werken, is er volgens de homeopathische wereld onomstotelijk bewijs dat homeopathische medicijnen actief zijn en genezend effect kunnen hebben. Homeopathische geneesmiddelen blijken volgens hen ook te werken bij baby's en dieren bij wie het placebo effect (dat je geneest omdat je gelooft dat je een goed medicijn hebt) niet kan optreden.

Officier Koos Plooy stopt als crimefighter

Aryan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse officier van justitie Koos Plooy stopt met zijn werk als bestrijder van de zware georganiseerde misdaad. Plooy zou hevig teleurgesteld zijn in het beleid van de top van justitie in het onderzoek naar de doodsbedreigingen aan zijn adres. Volgens ingewijden kan hij de bedreigingen niet langer verdragen, te meer nu procureur-generaal De Wijkerslooth een deal tegenhoudt met een kroongetuige die opheldering over die bedreigingen kan geven.

Eerder haalde het OM officier van justitie Fred Teeven van de zaak af en legde hem een spreekverbod op. Hij wilde een deal sluiten met een crimineel die het vermoedelijke brein achter de aanslag, de Joegoslavische maffiabaas Jotscha Jocic, wilde verraden. Het college van procureurs-generaal, de hoogste instantie van het Openbaar Ministerie wilde daar niets van weten. Volgens de baas van het college, De Wijkerslooth, zijn er ernstige twijfels over het waarheidsgehalte van cruciale delen van de verklaringen van de getuige.

In augustus vorig jaar kreeg Plooy het bericht dat er een aanslag op zijn leven werd beraamd. Sindsdien leeft hij met strenge persoonsbeveiliging onder sobere omstandigheden.

Plooy gaat niet weg bij het OM, maar zal zich binnen het Amsterdamse parket met een ander taakveld gaan bezighouden.

Scooterrijdster op A2 na val van talud

Een 18-jarige vrouw uit Susteren is rond kwart over negen vanmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze met haar scooter een talud langs de A2 bij Roosteren afreed. Ze kwam daardoor met haar hoofd op het wegdek terecht.

De vrouw is door nog onbekende oorzaak van het fietspad over de brug afgeschoten. Omdat de vrouw op de vluchtstrook onder de brug terecht kwam, is zij niet door passerende voertuigen aangereden. Haar scooter is wel op de rijbanen van de snelweg terecht gekomen, maar dit heeft niet tot ongelukken geleid. Een file van ruim zes kilometer was het gevolg van het ongeval. De politie is op zoek naar getuigen.

Column: Op Jezelf

"En als ik wacht totdat het beter gaat, gebeurt er niets en kom ik steeds te laat. En als ik wacht totdat jij ooit iets zegt, dan blijft het stil en komt er niets terecht van wat ik wil." Zachtjes neuriet Leo mee terwijl hij langs het water naar huis loopt. Het grind kraakt onder zijn schoenen en een paar verdwaalde kikkers maken geluid in het riet. Leo staat stil en kijkt naar de hemel. Hij zet zijn discman wat harder en draait een rondje om zijn as.

Fransman had 500 euro aan munten in maag

22Jarige had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 62-jarige Franse man had een wel erg vreemde gewoonte, hij slikte munten door in plaats van ze uit te geven. Toen Franse artsen de man onlangs opereerden kwam er voor meer dan vijfhonderd euro aan munten uit zijn maag die zich door het gewicht ter hoogte van zijn heupen bevond. Het geval wordt beschreven in de editie van het New England Journal of Medicine die donderdag verschijnt.

Begin 2002 meldde de man zich bij de eerste hulp van een ziekenhuis in Cholet. Had had last van ernstige buikpijn waardoor hij niet meer kon eten. Familieleden lichtten de artsen in over muntslikkerij van de man. Toen de artsen een rŲntgenfoto's maakten, ontdekten ze in de maag een enorme, vormloze massa die later 5,5 kilo bleek te wegen, evenveel als een beetje bowlingbal.

De artsen hebben vijf dagen na zijn opname zijn maag verwijderd. In de maag bevonden zich zo'n 350 munten, voornamelijk Franse francs maar ook euro's. Twaalf dagen na zijn operatie is de man overleden aan complicaties.

Bruno FranÁois, een van de artsen, vertelde dat de man al zo'n 10 jaar munten slikte. Het bleef niet alleen bij munten, ook andere dingen van klein metaal slikte hij graag door. Om de slikkerij te voorkomen, haalden familieleden munten uit de omgeving van de man. Als hij bij anderen was, zag hij zijn kans schoon en ging hij weer munten slikken.

De zeldzame afwijking van de de man is bekend onder de naam pica, wat van het Latijnse woord voor ekster afkomt. Artsen definiŽren de ziekte als een dwangmatige neiging om dingen op te eten die geen voedsel zijn. Andere patiŽnten eten dingen als aarde, as, kalk, haar, zeep en gebruikte lucifers. De meeste dingen zijn zo klein dat ze vanzelf wel weer naar buiten komen, maar FranÁois heeft ook wel eens een patiŽnt geopereerd die geregeld een vork naar binnen werkte.

Monsterscores in Indiase voetbalcompetitie

Beetle (herschreef), finkelstein, Gappie, Futero, Icekool en Futero hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier clubs uit de Indiase provincie Goa zijn in de beslissende fase om promotie naar de regionale hoogste klasse geschorst door de Indiase voetbalbond. Curtorim Gym en Wilfred Leisure stonden beiden aan top door een onderling gelijkspel. Alleen met monsterscores zouden de clubs elkaar voor kunnen blijven.

In de laatste wedstrijd bleven deze scores dan ook niet uit. Curtorim Gym won met 61-1 van het opeens verrassend zwak spelende Sangolda Lightning. Wilfred Leisure kwam niet verder dan 55-1 tegen het evenmin in vorm verkerende Dona Paula Sports.

De voetbalbond was van mening dat er aan de twee duels een luchtje van omkoping zat en schorstte allevier de ploegen. Bovendien raadde de bond de clubs aan om hun besturen voor eeuwig te royeren.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Keroppi naar het cabaret

Keroppi naar het cabaret

Een half jaar geleden viel de programmering van de plaatselijke schouwburg bij ons op de mat. Met een pen, en de boodschap: 'streep maar aan wat je wilt zien' schoof mijn moeder het overzicht onder mijn neus. Aangezien ik al had begrepen dat vooral bij populaire voorstellingen het altijd maar een gok is of je kaartjes kunt bemachtigen, begon ik geestdriftig dingen aan te kruisen. Hoe meer opties, hoe meer kans.

Tot onze grote verbazing bleek echter later dat wel veel van de dingen die we aangekruist hadden ook daadwerkelijk gekregen hadden. Van toneel tot cabaret, het zag er bijhoorlijk cultureel verantwoord uit.
Het meest in mijn nopjes was ik toch nog wel met de plaatsen voor Jan-jaap van der Wal en Dolf Jansen. Niet dat ik geen toneel kan waarderen, maar na een zeer desilusionerende klucht, was ik toch wel wat sceptisch geworden. En een avond lachen vind ik daarnaast ook een zeer goede vorm van ontspanning.

Maar ja, niet alles loopt zoals je het graag had gewild. Op de avond van de voorstelling van Dolf Jansen had mijn faculteit een avondcollege voor het vak "Schapen verlossen" (officieel "pre- en postnatale verzorging van schaap en lam") ingeroosterd. En dat was verplicht...
Nou werd het leed een beetje verzacht door het feit dat de docent een cabaretier an sich was. Met zijn prachtige imitaties van stervende ooien, in het bekken beknelde lammeren en live demonstraties met het publiek op de eerste rang, maakte hij dat het zo 11 uur was.

Maar gelukkig, twee weken later had ik een herkansing. De voorstelling van Jan-Jaap van der Wal. Omdat door omstandigheden we een kaartje over hadden, mocht ik iemand meenemen. Geen moeilijke taak, iedereen wilde wel en met veel moeite werd een vechtpartij voorkomen

Op de dag zelf vertrokken de uitverkorenen (een vriendin) en ik, na een heerlijke zelfgeknutselde maaltijd richting Schiedam. Om het traject Utrecht - Schiedam nog enigszins nuttig te besteden, trokken we de Farmacologie map uit de tas en besloten om voor de verandering eens een werkcollege voor te bereiden.
Mochten toevallig lezers bij ons in de coupe hebben gezeten en zich dood geŽrgerd hebben aan onze discussies over therapeutische breedte, verdelingsvolume en andere farmaco-kinetische termen... onze excuses!

Aangekomen op het station van bestemming was het slechts 5 minuten lopen naar de schouwburg. In de tijd dat we stonden te wachten op mijn moeder en broertje (met de kaartjes) konden we heerlijk mensjes kijken. En zoals verwacht kwam ik ook nog een hoop bekenden tegen, hoewel ik sommige liever 'per ongeluk' over het hoofd had willen zien. Maargoed, ook socializen met mensen die je wat minder aardig vindt hoort bij je algemene vaardigheden, dus vooruit.

Nadat we in de rij hadden gestaan voor de garderobe gingen we richting de bar om ons gratis drankje te incasseren. Want ben je nou Nederlander of niet? Helaas werkten de dames van de bar op een dusdanig tempo dat op het moment dat ik mijn cassis had gekregen, de gong klonk. Ofwel: hup, naar de zaal jullie.
Snel dronk ik mijn 0,25 l cassis op (niet ideaal hoor, zo'n plons cassis in je maag) en vertrok met mijn 3 metgezellen richting de zaal.

Toen we onze plaatsen zagen, waren we toch een beetje huiverig. Op de 2e rij... bij een cabaretier. Je zou er toch maar eens uitgepikt worden door zoín man op het podium. Help! Maar die angst werd verdreven door de blijdschap om onze enorme beenruimte. Toch wel verfrissend, om eens een keertje niet 2 uur lang met je knieŽn in je nek te zitten.

Om de voorstelling te gaan beschrijven lijkt me geen goed plan, in eerste instantie omdat ik toch niet zo grappig ben als hem, ten tweede zou het wel een heel lang verhaaltje worden. En gelukkig werden wij er niet uitgepikt als publiek zijnde, maar ene Hans op de eerste rij.

Na afloop dronken we nog een drankje, maar toen moesten we toch echt gaan, vooral omdat ik nog helemaal terug moest naar Utrecht. En 's avonds zijn de aansluitingen vaak het verre van ideaal. Behalve deze avond! Alles zat mee, inclusief de buschauffeur die nog extra wachtte toen ik halsoverkop kwam aanrennen.

Kortom, NS en Jan-Jaap: bedankt voor een geslaagde avond!

Mijn leven: "Nee pap, ChOas maakt je computer wel"

"Dit is het einde" verder komen mijn gedachten niet...

Okay, ik lieg; een wanhopig "Waaaaaarooooom??????" kan er nog net vanaf.

Ik heb vanalles geprobeerd, ziektes geveinsd, extra lief tegen haar geweest, boodschappen voor haar gedaan, gesmeekt, gebeden, me als dood voorgedaan (aanrader: veel drank, blowen, en proberen niet over te geven; ik kom in een coma wat niet van dood te onderscheiden is)

Het heeft allemaal geen nut gehad... Ze heeft aan haar pa beloofd dat ik wel zijn nieuwe computer kom maken.

Even kort tussendoor: Kennen jullie het fenomeen dat alleen computers van ANDERE mensen stuk gaan ? ... Ik koop echt geen merkspul, heb geen firewall, geen virusscanner, niets... Ik heb ook nergens last van...
Maar schijnbaar is er een ongekende kracht in het spel die werkelijk ELKE computer van wie dan ook ooit maar in mijn buurt is geweest, en mijn nummer weet, tot een zielig hoopje electronica weet te vervormen...
Virussen, crashes, trojans, weet ik veel allemaal, en raad eens wie er dan gebeld word ?

Klootzakken...

Dit keer is het dus weer 'schoonpa', een geflipte geschiedenisleraar met ongekend ziekelijke porno voorkeuren (Voordeel van het fixen van andermans computer is toch wel de toegang tot browser cache, favorieten, etc., etc.) maarja, kan het hem ook niet kwalijk nemen, want sinds de eerste dag dat ik 'schoonma' ontmoette ga ik daar alleen nog maar naar binnen met
een zonnebril (men moet toch de ogen beschermen).
Ma doet iets in de Sherry, althans, ik heb haar nog nooit zonder een glas in haar handen gezien (en ja, ik ben ook wel eens in de ochtend op bezoek gebracht).
Mijn vriendins familie is 'loaded', mijn 10-cijferige telefoon nummer komt waarschijnlijk niet in de buurt bij wat zij op de bank hebben staan (eigenlijk ook de enige reden waarom ik met dit soort dingen instem (buiten alcohol))


Ik heb mijn vriendin overgehaald te rijden (Zodat ik enige alcoholische/narcotische versnaperingen kan innemen voor ik het slag/slacht -veld betreed).

Autorit gaat als een tierelier, en mijn vriending is erg gelukkig dat ik dit keer niet zoveel commentaar op haar rijstijl heb (heb ik wel, maar ik krijg mijn bek bijna niet open, ik denk dat het 1 paddootje teveel was)

Nou, het is zover, we zijn er... pa en ma staan al vriendelijk te zwaaien bij de open deur, en terwijl mijn vriendin een bos bloemen uit de achterbak trekt probeer ik mezelf niet te wurgen met mijn gordel die ik niet los krijg. Vriendin heeft dit niet door, en ik sla tegen het asfalt op het moment dat ze mijn deur openrukt.

Begint weer lekker.

Binnengekomen probeer ik gelijk naar de zolder te sprinten alwaar de computerkamer van schoonpa zich bevind, helaas ontkom ik niet aan het zoenen van schoonma, en de 'ferme' handdruk van pa.
Terwijl ik de trap op ren hoor ik nog net ma tegen mijn vriendin zeggen 'wat een lieve jongen is het toch'... Ik WEET dat mijn vriendin nu een trotse twinkeling in haar ogen heeft, en ik kan het niet nalaten even 'dat wordt neuken vanavond' onder mijn adem te zeggen...

Oh sweet holy jezus nee!!!!!! ... Voetstappen op de trap achter me... schoonpa gaat mee, deels om iets te leren, deels om weer een gezellig 'schoonvader-schoonzoon gesprek' met mij te hebben.

Ik ben nog niet ingelogd of schoonpa staat alweer zwetend achter me heen en weer te rennen 'wat doe je nu ?, wat doe je nu ?' ... 'Ik wacht op wat te drinken, pa'...
Eerste kleine succesje van vandaag, pa gaat naar beneden om wat drank te halen, en ik heb tijd om even de computer langs te lopen...

Ah, de porno staat nog op de normale plek, hop, naar een temp dir, chatlogs (de viezerik, ooit zal ik toch eens met chantage moeten beginnen) gaan erbij, en ook maar zijn browsercache...

Pa is inmiddels al weer terug en luistert naar mijn uitleg WAAROM windows-update zo belangrijk is. Ik zie het hem letterlijk op een briefje schrijven, heerlijk dit...

Verdere gesprekken gaan meestal zo:

Alles goed jongen? - Ja, met jou ?
eeerm ja, ook wel. - mooi
En op je werk ? - ook.

En dan valt de stilte....

Ik ruk mijn derde biertje open, en Windows update is nog steeds bezig, de stilte tussen schoonpa en mij begint nu toch wel oncomfortabel te worden, althans voor hem...

Schoonpa kijkt een beetje hulpeloos verloren naar me, en ergens heb ik medelijden met hem, het zal niet meevallen met zo`n vrouw samen te wonen.
Ik glimlach zo onpersoonlijk mogelijk, en hij haakt er direct op in met "Gister nog voetbal gekeken ?".
Mijn glimlach verdwijnt terwijl ik hem voor de 100e keer vertel dat ik een hekel aan voetbal heb, zijn ogen slaan neer, en ik draai me maar weer naar de computer.

Ah.. update is klaar, virussen zijn weer pleite, keylogger is op zijn plaats, en ik gooi even snel een cdrom in de burner om mijn directory weg te schrijven.

De man heeft geen idee wat ik precies doe/gedaan heb.

Op de trap naar beneden sla ik snel een prozac weg met de laatste slok van mijn biertje, nu komt het moeilijkste gedeelte, ik kan niet direct weg maar moet nog even gezellig beneden meelullen met de dames.

In de kamer gekomen slaat pa me op mijn schouder en roept 'DE computerexpert!', mijn vriendin zit als een klein meisje in haar handen te klappen... *zucht*

Op zich is dit niet zo'n probleem, ik probeer gewoon zoveel mogelijk drank naar binnen te werken terwijl mijn vriendin honderduit verteld over ons leven.

Ik heb er zelfs een spel bij verzonnen "Wat herinner ik me nog" ... De regels zijn niet echt ingewikkeld.

Na ongeveer 3 kwartier zet ik mijn biertje iets harder op de antieke tafel, het signaal aan mijn vriendin dat ik nu ECHT weg moet.

Bij de deur weer veel bedankjes, en een envelope van schoonpa...

Ik val de auto in, en terwijl we al zwaaiend wegrijden sluit ik mijn ogen.

WEER overleefd.

Mijn vriendin zingt mee met Britney Spears, en ik weet dat het neuken weer geregeld is voor de komende dagen... Maar thuis eerst eens kijken wat er op mijn CD staat.

Verdachte moord Maja bang voor Goran M.

Tijdens de pro forma zaken tegen de drie verdachten van de moord op de 16-jarige vwo-scholiere Maja Bradaric, gisteren bij de rechtbank in Arnhem, bleek de 18-jarige Ferdi ÷. doodsbang te zijn voor medeverdachte Goran M. uit Beuningen. Hij wil niet met hem op ťťn afdeling van de forensische observatiekliniek Pieter Baan Centrum in Utrecht opgesloten zitten.

Ferdi ÷. zei tegen de rechter: ''Ik ben bang dat ik dan in levensgevaar kom. Ik weet niet wat me kan overkomen als ik hem weer zie. Ik kan van alles verwachten, denk ik''. Goran M. is degene die bekend heeft Maja gewurgd te hebben, waarna hij haar met benzine overgoten stoffelijk overschot in brand stak.

÷. zit al sinds begin deze maand in de kliniek, terwijl vandaag M. moet arriveren voor een persoonlijkheidsonderzoek. De behandelaars willen ÷ en M. samen observeren omdat dan duidelijk kan worden of en in hoeverre beÔnvloeding van elkaars gedrag en de groepsdynamiek een rol heeft gespeeld bij de uitvoering van het moordplan.

Ferdi ÷. gaf overigens ook aan dat niet alleen angst voor medeverdachte Goran M. hem parten speelt: ''Als ik met hem in contact kom, heb ik het gevoel dat ik de beelden weer terugzie, en dat wil ik liever niet.'' De volle publieke tribune, waar ook zťťr jonge meisjes en jongens bleken te zijn toegelaten, reageerde smalend met: ''ahhhhhh goooood''.


Verdachte Ferdie ÷.

Hoofdverdachte Goran M. was overigens zelf niet aanwezig, hij wilde niet naar de rechtbank komen. De 16-jarige derde verdachte Goran P. wel, maar zijn pro forma zaak werd achter gesloten deuren behandeld. De rechtbank wil op 12 mei aan de inhoudelijke behandeling van de moordzaak beginnen.

Verjaringstermijn voor moord verdwijnt

Er komt een eind aan de verjaringstermijn die nu nog geldt voor moord en gekwalificeerde doodslag. Een wetsvoorstel daartoe gaat de komende week naar de Tweede Kamer voor behandeling, zo heeft initiatiefnemer Boris Dittrich van D66 bekendgemaakt. Minister Donner van Justitie is voorstander van dat voorstel, evenals het CDA, VVD, LPF en waarschijnlijk nog meerdere partijen.

Moord en gekwalificeerde doodslag verjaren nu nog na 20 jaar. Voor doodslag staat nu een termijn van 15 jaar. Dat laatste zal 20 jaar worden.

De verjaringstermijn is meer dan 150 jaar geleden in de wet opgenomen omdat het indertijd onmogelijk werd geacht na zo een lange tijd nog betrouwbaar bewijs te vinden. Met de voortschrijdende techniek (bijvoorbeeld dna) is dat echter achterhaald.

-
Gekwalificeerde doodslag is doodslag met verzwarende omstandigheden, zoals doodslag bij een uit de hand gelopen beroving.

Het wetsvoorstel: html versie; .doc document.

Aankondiging downtime en upgrade FOK!

Onze Fok!admin Breuls schreef hier het volgende:

Deze mededeling is van belang voor iedereen die op regelmatige basis gebruik maakt van FOK!, het forum, de frontpage, managers, fotoboek en de weblog.

Zoals velen al lange tijd constateren, laat de support voor onze forumsoftware Topix de laatste maanden behoorlijk te wensen over. Bugs worden niet of heel laat gefixed, feature requests worden genegeerd, updates blijven uit en kleine wijzigingen aan de software zijn door ons onmogelijk. Om die redenen wordt al een tijdje gewerkt aan een passende oplossing voor dit probleem: compleet andere software, die ons wel biedt wat we willen: regelmatige updates, inzicht in de mogelijkheden, flexibiliteit in development, beter contact met de makers.

De makers van Topix, het bedrijf Android Dynamic Sites, vertegenwoordigd door onze admins Jorma van Putten en Arjen Schol, hebben onlangs echter besloten niet langer hun diensten aan FOK! en haar 85.000 geregistreerde en evenzoveel niet-geregistreerde bezoekers te willen leveren. Dit betekent dat we de vervangende forumsoftware eerder in gebruik zullen gaan nemen dan we oorspronkelijk van plan waren, omdat we afscheid nemen van Topix.

Naast een rigoureuze verandering op forumgebied gaan we ook de frontpage aanpassen. Zoals bij sommigen al bekend wordt er sinds enige tijd gewerkt aan een vernieuwde frontpage, die vanaf de grond opnieuw is opgebouwd en voldoet aan de recente en minder recente wensen van de crew en veel users. Het terugtrekken van de diensten van Arjen en Jorma voor FOK! betekent ook dat de huidige frontpage, waarvan de basis in 1999 en begin 2000 door Arjen in elkaar is gezet, het veld moet ruimen. De Nieuwe Frontpage stond gepland voor een release op 28 februari, maar die datum schuiven we dus anderhalve week naar voren.

Dit alles gaat downtime tot gevolg hebben. Veel downtime. De databasestructuur moet aangepast worden voor gebruik met de nieuwe software, en de software moet geÔnstalleerd en getest worden. Daarnaast moeten alle topics, posts, usergegevens, nieuwsberichten, reviews, columns, polls en overige data overgezet worden naar het nieuwe forum en de nieuwe frontpage.

Wat ga je ervan merken?

Je zult een dag niet op FOK! terecht kunnen. Voor de databasemigratie gooien we alles dicht, om zorgvuldig aan een goede overgang te kunnen werken. Na de migratie kun je de nieuwe software weer komen bewonderen. Groot voordeel is dat het de bedoeling is dat je al je oude topics en posts gewoon weer kunt terugvinden.

Naast downtime op forum en frontpage, is het ook mogelijk dat de weblog en managers geheel of gedeeltelijk plat zullen gaan, omdat deze softwarematige links hebben met Topix. Die links zullen ook vervangen worden en tijdens die werkzaamheden zijn die onderdelen gesloten.

En dan is alles weer okay?

Nee, want zoals gezegd gebeuren deze zaken onverwacht vroeger dan we hadden gepland. De frontpage had nog een aantal puntjes op de i nodig, en die puntjes gaan we er de komende weken gewoon alsnog opzetten. Tot die tijd loop je zo nu en dan tegen een bug aan. Hetzelfde geldt voor het forum. De update daarvan stond geplanned voor eind maart, begin april en dat scheelt nu dus ruim een maand aan bugtesten, -fixen en het inbouwen van de laatste features.

We vragen begrip voor deze situatie. We snappen dat je het zometeen lastig gaat krijgen om aan je nieuwe FOK!omgeving te wennen, maar hopen dat je met ons mee kunt werken de boel zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen. Dat houdt in: heb geduld als zaken niet werken, en geef aan ons door wat je aan bugs of vreemde zaken tegenkomt, en dat het liefst zo duidelijk en uitgebreid mogelijk, zodat we er snel iets aan kunnen doen.

Nou, okay dan. Wanneer gaat dit gebeuren?

We hebben gepland de werkzaamheden morgenavond (donderdagavond) rond 18.00 uur te laten beginnen. Op de frontpage en het forum kun je vervolgens regelmatig status updates vinden, met een schatting van de downtime. We beginnen met de frontpage, dus het forum is op dat moment nog online. De sites worden niet tegelijk gemigreerd, zodat er altijd nog wat te doen is op FOK!.

En daarna?

Daarna gaan we een nieuw tijdperk in! Zoals al eerder beschreven, kun je in 2004 veel verbeteringen verwachten. Naast regelmatige updates aan de frontpage en het forum, zaken die de afgelopen jaren schitterden door afwezigheid, wordt het fotoboek herbouwd, gaan we nieuwe sportmanagers openen, gaat de weblog een metamorfose ondervinden en hopen we enkele nieuwe subsites te kunnen openen. 2004 wordt het jaar van het Nieuwe FOK!
---
En wat houdt dat in voor de weblog? Op zich zal de weblog normaal gesproken in de lucht blijven en zolang deze in de lucht blijft proberen wij jullie te vermaken met wat extra rondes WID (die overigens niet meetellen ).

Familie Johnny Cash blokkeert reclamespot

Johnny CashDe familie van de overleden zanger Johnny Cash heeft voorkomen dat de hit 'Ring of Fire' in een reclame voor aambeienzalf gebruikt zou gaan worden. Het idee voor de commercial werd wel ondersteund door Merle Kilgore die destijds samen met Johnny's vrouw, June Carter, het liedje schreef. Johnny Cash en June Carter overleden beide in 2003. Johnny's dochter Rosanne Cash zei dat haar familie "nooit zou toestaan dat het liedje voor zoiets banaals gebruikt zou worden".

Kilgore zegt dat het nooit zijn bedoeling was de familie van streek te maken. Hij vond het idee aanvankelijk erg grappig en had in het verleden tijdens optredens dikwijls grapjes over aambeien gemaakt als hij het liedje moest aankondigen. Volgens Rosanne had Kilgore eerst met de familie moeten overleggen. "Het liedje gaat over hoe liefde mensen kan veranderen. Die waarde heeft het voor mij altijd gehad en zal het voor de kinderen van Johnny Cash altijd blijven houden."

"Bush onderdrukt wetenschap"

Een groep van meer dan 60 gerenommeerde wetenschappers hebben in een gezamenlijk statement de regering Bush ervan beschuldigd wetenschappelijke gegevens te onderdrukken. Wetenschappelijke ontdekkingen en bevindingen die niet passen bij het politieke beleid zouden verdraaid en onderdrukt worden. De geleerden, waaronder twintig Nobelprijswinnaars, staan daarmee vierkant achter een recent verschenen rapport van de 'Union of Concerned Scientists' (UCS) dat zegt dat de regering onderzoek naar onder andere klimaatsverandering, loodvergiftiging bij kinderen, kanker, luchtverontreiniging, voortplanting, kwikverontreiniging en nucleaire wapens tegenwerkt.

Het rapport zegt verder dat de wetenschappelijke adviescommissie van de overheid systematisch wordt gemanipuleerd om te voorkomen dat er adviezen worden gegeven die tegen de wil van de regering in gaan. "We nemen geen politieke stelling in, we hebben een probleem met de werkwijze van de regering. We hebben een probleem met deze regering die voorkomt dat wetenschappelijke bevindingen resulteren in beleid", vertelde professor Kurt Gottfried van de Universiteit van Cornell.

Het Witte Huis ontkent de beschuldigingen. "Ik kan u verzekeren dat deze regering haar beslissingen baseert op de beste informatie die beschikbaar is", zei een woordvoerder van president Bush. Het rapport van de UCS is het gevolg van aanhoudende klachten dat de federale overheid opzettelijk de conclusies over de relatie tussen industrie en de klimaatsverandering van tafel heeft geschoven. Tevens stelt het rapport dat er wetten en worden aangenomen die nauwelijks effect hebben en serieuze oplossingen achterwege blijven. "Dit is vergelijkbaar met dat de regering de weermannen opdraagt mooi weer te voorspellen terwijl er een zware storm op komst is", zei voorzitter van de UCS, Kevin Knobloch.

Amoah opgegeven door Sturing

Trainer Edward Sturing van Vitesse rekent niet meer op een terugkeer van Matthew Amoah (23) later dit seizoen. Diens herstel verloopt moeizaam.

De Ghanese aanvaller liep verleden jaar een ernstige knieblessure op. Aanvankelijk werd het herstel op enkele maanden ingeschaald, dat bleek wat optimistisch.

Sturing merkt op het als een meevaller te beschouwen als Amoah de laatste wedstrijden van dit seizoen nog meepikt. Het moeilijk scorende Vitesse kan momenteel Amoah meer dan ooit goed gebruiken. De recent aangetrokken Paulo Rink scoorde pas eenmaal uit een strafschop. Sturing zegt nog geen moment aan de nacompetitie te hebben gedacht en houdt vertrouwen in zijn team. Vitesse staat een-na-laatste in de HCE.

Begrafenis Hells Angels rustig verlopen

Woensdagmiddag hebben enkele honderden Hells Angels in Sittard twee van hun drie vermoorde leden bijgezet in het 'familiegraf' van de Hells Angelsclub 'De Nomads' uit Oirsbeek. De Angels reden eerst in een rouwstoet vanaf het clubhuis Angel Place in Oirsbeek naar het kerkhof in Sittard. De politie telde z'n 300 motoren en 150 auto's met binnen- en buitenlandse Hells Angels en sympathisanten.

Langs de route hadden zich duizenden belangstellenden verzameld om de rouwstoet van motoren gade te slaan. Ook bij het kerkhof in Sittard waren veel belangstellenden. Op het kerkhof klonk hardrockmuziek. In een toespraak werd de moord op de drie medeleden ,,een klap in het gezicht van de Hells Angels'' genoemd. Er werd benadrukt dat niemand de Hells Angels klein kan krijgen en dat ze ,,gewoon doorgaan''. Op het eind werd massaal de kreet AFFA gescandeerd (AFFA staat voor: Angels Forever Forever Angels).

De gehele begrafenis is zonder incidenten verlopen. De politie hield zich tijdens de uitvaart vrijwel afzijdig en liet de begeleiding van de stoet voor het grootste deel over aan de Hells Angels zelf. Wel werd hier en daar de pers weggejaagd, vooral aan het begin bij het clubhuis, waar leden van de motorclub een kordon rond het pand hadden gelegd. Op het kerkhof mochten sommige camerateams wel filmen. Op de site van L1 zijn daarvan (en van de rouwstoet) twee reportages te zien.

De twee leden van de Hells Angels die in Sittard zijn begraven zijn Nomads-president Paul de Vries en Serge 'Moon' Wagener. Het andere lid, Cor Peijnenburg, wordt morgen in zijn woonplaats begraven.


Binnen- en buitenlandse Angels betonen de laatste eer

Uitslagen oefeninterlands (18/2)

Oranje won gisteravond met 1-0 van de VS. Er werd nog meer geoefend, hieronder vind je de uitslagen.

BelgiŽ - Frankrijk 0-2
Govou, Saha

ItaliŽ - TsjechiŽ 2-2
Vieri, Di Natale Stajner, Rosicky

KroatiŽ - Duitsland 1-2
Neretljak Klose, Ramelow

Portugal - Engeland 1-1
Pauleta King

Ierland - BraziliŽ 0-0
Spanje - Peru 2-1
Turkije - Denemarken 0-1
Letland - Kazachstan 3-1
AlbaniŽ - Zweden 2-1
Selakovic 1x

RoemeniŽ - GeorgiŽ 3-0
Hongarije - ArmeniŽ 2-0
MacedoniŽ - BosniŽ Herzegovina 1-0
LibiŽ - OekraÔne 1-1
Griekenland - Bulgarije 2-0
Polen - SloveniŽ 2-0
Niedzielan 1x

Cyprus - Wit-Rusland 0-2
Estland - MoldaviŽ 1-0
IsraŽl - Azerbeidzjan 6-0
Marokko - Zwitserland 2-1
Wales - Schotland 4-0
Noord-Ierland - Noorwegen 1-4

Man springt van Empire State Building

Zhandum had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een werkzoekende man is dinsdag vanuit een raam op de 80e verdieping van het Empire State Building in New York gesprongen. De man was bezig met solliciteren bij een bedrijf in de wolkenkrabber. Hij moest even wat formulieren invullen in een leeg kamertje toen hij sprong. De man kwam terecht op een uitstulping op de 72e etage waar hij ter plekke overleed.

Een medewerker van het bedrijf zag nog dat de man ging springen, maar kon de zelfmoordpoging niet meer voorkomen. Sinds de opening van het 381 meter hoge bouwwerk in 1931 zijn nu 35 personen van de Empire State Building gesprongen.

Ex-carnavalsprins eist titel terug via rechter

TheChameleon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 36-jarige ex-prins carnaval Roger Ramakers wil zijn titel terug. Hij heeft hiervoor een kort geding aangespannen tegen de Heerlense carnavalsvereniging 2000. Die zette Ramakers uit zijn functie omdat hij zich agressief zou gedragen en zich niet zou houden aan tradities en reglementen. Donderdagmiddag dient de zitting in Maastricht.

Prins Roger I hield zich volgens de vereniging niet aan de regels van de organisatie. Daarbij zou hij zijn scepter in een boze bui doormidden hebben gebroken. De club wil nu zonder prins de carnaval ingaan. Ramakers is echter vastberaden. "Ik wil tot de laatste dag prins Roger I blijven. Ik heb inmiddels al enkele duizenden euros geÔnvesteerd, met name voor de optochten. Ladingen snoep liggen klaar om uit te delen. Wat moet ik daarmee?"

De prinselijke wagen van de vereniging zal gewoon meerijden in de optochten van Heerlen, Heerlerheide en de Lichtstoet. Hierop staat alleen de raad van elf.

Bijna botsing boven Frankrijk

Boven de Franse stad Reims heeft zich vanochtend bijna een drama afgespeeld. Een vliegtuig van KLM en de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss kwamen op 300 meter afstand van elkaar bijna in botsing. Volgens KLM is er echter geen gevaar geweest. "Beide toestellen waren continu op de hoogte van elkaars aanwezigheid."

Hoe het kon gebeuren wordt op dit moment onderzocht. "Dat is gebeurd op verzoek van beide maatschappijen. Dit soort dingen mogen niet gebeuren", laat de woordvoerder van KLM weten. Het Nederlandse toestel was onderweg van New York naar Zurich. Het vliegtuig week uit toen het het toestel van de Zwitserse maatschappij in het vizier kreeg.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokťmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
©FOK.nl e.a.