NMa doet inval bij Mojo Concerts

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft gistermorgen in Delft het kantoor van Mojo Concerts, dat zegt voor bijna alle concerten in Nederland verantwoordelijk te zijn, doorzocht. Het vermoeden bestaat dat Mojo de geldende concurrentieregels heeft overtreden.

De inval van de NMa komt na "berichten uit de media en klachten van partijen uit het veld". Mojo zou zijn monopoliepositie misbruiken, waardoor concurrerende partijen geen kans hebben. Mojo nam de afgelopen jaren verschillende kleinere boekingskantoren over, waardoor haar marktpositie ook wel 'Mojopolie' wordt genoemd. Bij de inval van gisteren zijn digitale en papieren documenten inbeslaggenomen. Mojo werkt volledig mee aan het onderzoek.

Mojo Concerts bestaat sinds 1968 en houdt zich naast het organiseren van concerten, evenementen en festivals (waaronder Lowlands, Crossing Border en Dynamo Open Air) bezig met artiestenboekingen, artiestenmanagement (waaronder Brainpower, Sita, Wipneus & Pim) en het vertegenwoordigen van auteursrechten van bekende Nederlandse artiesten (waaronder Krezip, Green Lizard, De Heideroosjes, Skik en Junkie XL).