Twijfels over militair verleden van Bush

Brommerhandel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

George Bush Jr.De Amerikaanse president Bush heeft zijn persoonlijk militair dossier vrijgegeven in de hoop een einde te maken aan geruchten die rond zijn militair verleden de ronde deden. Bush zou zich ten tijde van de Vietnamoorlog hebben onttrokken aan actieve militaire dienst. De laatste dagen groeide het militaire verleden van Bush uit tot een belangrijk punt in de campagne voor de presidentsverkiezingen in november.

Het Witte Huis heeft een dikke stapel documenten ter inzage aan de journalisten gegeven. Men hoopt zo te bewijzen dat Bush wel degelijk zijn dienstplicht heeft vervuld door zich regelmatig bij zijn eenheid te melden voor weekenddienst.

De openbaarmaking heeft echter lang niet alle twijfels weggenomen. Er zit namelijk nog een gat van een vol jaar in de staat van dienst van Bush. In 1972 zou hij zich bijna niet bij zijn eenheid hebben gemeld omdat hij druk was met de verkiezingscampagne van een bevriend politicus.

Uit het dossier dat honderden pagina's telt, blijkt verder dat Bush zich in 1968 bij de Nationale Garde in Texas aansloot om zo te voorkomen dat hij naar Vietnam zou worden uitgezonden.